Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fidesz Cool lista 2016 – 2. hely, Rogán Antal

Egy kormányzó párt működését sokféleképpen lehet mérni. Valaki a GDP növekedést tartja mérvadónak, valaki azt, hogy mennyit költ oktatásra és egészségügyre az állam, másnak pedig az a legfontosabb, hogy a forint épp mennyit zuhant – már megint. A mi listánk aszerint állítja rangsorba a kormánypárti politikusokat, hogy 2016-ban mennyire volt kúl a politikai és közéleti jelenlétük, mit tettek az országért (muhaha), és hogyan sáfárkodtak a hatalmukkal.

 

2 – Rogán „The Ultimate Surivor” Antal

A most 44 éves Tóni egy Vas megyei 300 fős kis községből, Szakonyfaluból származik, és szülei elmondása szerint egy egyszerű kis parasztgyerek volt, aki sokat segített a ház körül az állatok gondozásában is. Az igazán éles váltás akkor következett be, amikor az érettségi után felvették a budapesti közgazdaságtudományi egyetemre, és szülei felköltöztették egy kőbányai koliba. A frissen felköltöző falusi kislányokat sok esetben jól bekebelezi, megrágja és kiköpi a pesti éjszaka, és a falui kisfiukat…is. Rogán azonban nem olyan családból származott. 95-től már a  Szakkollégium nevelőtanára, emellett demonstrátor volt, később pedig óraadó tanárként dolgozott az egyetem pénzügy tanszékén. Tagja volt a Konzervatív Polgári Klub nevű politikai csoportosulásnak, ami gyakorlatilag a Fidelitas elődje volt. Tipikus Pesten szárnypróbálgató, fontoskodó, vidéki hülyegyerek életrajt. Dögunalom.

Ugrok is gyorsan, de először megmutatom Tónit első feleségével, hogy érzékelhessétek majd még jobban a változást:

Rogán és felesége 2002-ben  foto: MTI/Tóth Gyula

Rogán és felesége 2002-ben foto: MTI/Tóth Gyula

 

Tóni vezette 2006-ban a választásokig a Fidesz országos kampányát. A Fidesz kikapott, de Tóni azért ősszel nyert egy nagyot: Belváros-Lipótváros polgármesterévé választották. 8 évig volt aranyélet itt, és ez az idő elég volt neki, hogy szépen kipofozza magát, és még szebben kiárusítsa a Belvárost bagóért. (Törvényi változások miatt 2014-től már összeférhetetlen a polgármesterség és az országgyűlési képviselőség. Ezért 2014 őszén már nem indult az önkormányzati választáson az V. kerületben a polgármesteri tisztségért. Utóda Szentgyörgyvölgyi Péter lett. Róla elég itt annyit tudni, hogy annyira rendes, családszerető ember, hogy a – nyilván szintén Fideszes – testvérét nyomta be mindenhova.)

Ingatlanpanama

Még 2014-ben derült ki, hogy 2011-ben Rogánék az V. kerületben nyomott áron értékesítettek egy lakást Portik Tamás volt élettársának, Pápa Marianne-nak, Habony Árpád nagynénjének. Kicsi a világ basszátok meg.  (Portik amúgy Vizoviczki László volt üzlettársa,  egy milliárdos magyar vállalkozó, a 90-es évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplője, tavaly kapott 15 év fegyházat pont a Prisztás-gyilkosság kapcsán, felbujtóként. Szintén remek ember, na.) Tóni féltette a jó hírét, hogy hírbe hozták Portikkal, ezért perelt, de tavaly januárban – másodfokon – jól el is bukta, mert a bíróság szerint „Portik és Pápa Marianne közötti szoros viszonyt megfelelően igazolva lett, így az nem minősül valótlan tényállításnak.”

Tavaly júniusban, a bírósági szembesítésen aztán Portik Rogán ellen vallott. A szembesítést Juhász Péter ügyvédje kezdeményezte egy Rogán-Juhász személyiségi jogi perben. Mint tudjuk, Tóni perelte be Juhászt, mert az Együtt társelnöke lebűnözőzte. Portik a következőket állította a szembesítésen:

– A kétezres évek közepén-végén ismerte meg Rogánt, aki nagyvilági életet élt ekkor, és egy házibuliban találkoztak.

– 2008-2009-ben egy bírósági tárgyaláson ismerte meg Pápa Marianne-t, Habony Árpád nagynénjét, majd sorban Pápa ismerőseit is. Egyszer a Vigadó téren egy második emeleti irodában 5-6 éve „Árpival”, vagyis Habony Árpáddal felvezettek neki egy üzleti tervet az olcsó belvárosi ingatlanokról. „A Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat” – mondta. Portik szerint arról volt szó, hogy „a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi”.

– Volt egy lista, azon szerepelt az a Károly körút 25. szám alatti ingatlan is, amit Pápa a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezménnyel vett meg, majd nyolc hónappal később 52 millió forintos haszonnal értékesített. Portik szerint ezen a listán olyan ingatlanok voltak, amelyeket a bérlő nem tudott fizetni, így könnyű volt átvenni a bérleti jogot. A bérlők gyakran azért nem tudták tovább fizetni a bérletet, mert azt megemelték, hogy a bérlőt ellehetetlenítsék.

– Portik elmondása szerint Habony egyszer felhívta Pápát, hogy „kellene a pénz”. A pénzt, tízmillió forintnyi eurót, Portik vitte el a belvárosi Fidesz-irodába Rogán Antalnak. A találkozó után Habony jelezte Pápának, hogy Rogán kevesellte a pénzt, amire a nő csak annyit jegyzett meg, hogy „így is nagyon drága a Tóni”.

Juhászék ügyvédje megkérdezte Portiktól, hogy volt-e „fekete rész” az üzletben. Portik erre annyit mondott: „Stimmel”. „Ez korrupciós költség?” – „Ha ön annak nevezi” – válaszolta az ügyvéd kérdésére Portik. Szintén az ügyvéd kérdésére hozzátette: „zacskóban adtam a pénzt, semmilyen elismervényt nem kaptam”.

Vizoviczki László lassan 5 éve ül börtönben vesztegetésért és adócsalásért. Az a Vizoviczki, aki minden bizonnyal Portiknál is többet tud arról, hogy hogyan is ment az élet az V. kerületben, hiszen a 90-es évek eleje óta a belvárosi éjszakai élet ura volt.  Rengeteg bárt, éttermet, diszkót és nightclubot működtettek a kerületben a hozzá köthető cégek.

A 444 Vizoviczki Lászlóról közölt cikksorozatának 2. részében bemutatta, hogy Vizoviczki birodalma milyen sok szálon kötődött az V. kerületi önkormányzathoz. Rengeteg beszámoló szerint lefizették a jegyzőt, Rónaszéki Lászlót, aki évekig dolgozott Rogánnak is. Vizoviczki élettársának Szebellédi István, Tóni kerületének könyvvizsgálója segített volna külföldre menekíteni a Vizoviczki-vagyon egy részét, ezen kívül hírbe hoztak önkormányzati dolgozókat, belvárosi rendőröket, és még az V. kerületi képviselőtestület egyik tagját is Vizoviczkiékkel.

A lehallgatási jegyzőkönyvekben Vizoviczki emberei is általában a cégcsoport támogatójaként beszélnek Rogán Antalról.

A 444-ben jelent meg az is, hogy a Rogán vezette önkormányzat még ingatlant is adott el 30%-os bérlői kedvezménnyel egy cégnek, ami ugyan Vizoviczki élettársának és anyósának tulajdonában állt, de ezekről a személyekről az V. kerületben minden vendéglátós tudta, hogy csak papíron tulajdonosai Vizoviczki helyeinek. Vizoviczkit 5 év után – az ingatlan per közepén- engedték 250 millió forintos óvadék ellenében házi őrizetbe. Erre ő rögtön „bevédte” Tónit: „Kétség nélkül bizonyítható, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt, még látásból sem ismer engem. Minden ezzel ellentétes hír a félreértés, butaság vagy rosszindulat tragikomikus terméke.”

Korábbi helyezettek:

Fidesz Cool lista 2016 – 3. hely, Orbán Viktor

Fidesz Cool lista 2016 – 4. hely, Semjén Zsolt

Fidesz Cool lista 2016 – 5. hely, Kövér László

Fidesz Cool lista 2016 – 6. hely, Matolcsy György

Fidesz Cool lista 2016 – 7. hely, Németh Szilárd

Fidesz Cool lista 2016 – 8. hely, Kósa Lajos

Fidesz Cool lista 2016 – 9. hely, Szijjártó Péter

Fidesz Cool lista 2016 – 10. hely, Tállai András

Az eset végül 11 belvárosi ingatlanra hízott, és azok után, hogy a fenti szembesítésre Rogán többször se ment el, vagy hogy a lakáspanamában a nyomozást olyan dolgok nehezítették, mint azon CD véletlen megsemmisülése (a rendőrségen), mely az ingatlanok listáját tartalmazta, az ügyészség végül 2016 augusztusában,  BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN zárta le a nyomozást. Megtehette, hisz Rogánék még 2007-ben hoztak egy olyan rendeletet, amelyben az is szerepelt többek között, hogy az „ingatlanhoz a bérlők elővételi joghoz jussanak, ha pedig magas bérleti díjat fizetnek, akkor kapjanak kizárólagos vásárlási jogot és 30% kedvezményt  a vételárból.” Törvényes és kész.

A Szomszéd

Tavaly év elején a kormány kiosztott 1,1 milliárd forintot  „Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátására”. Köznyelven a migránsozós, brüsszelezős, uszítós óriásplakátokra!
Ez összesen 23 tételt jelent – a támogatási megállapodásokkal együtt -, amik közül kiemelkedő a Network 360 Reklámügynökséggel és az Affiliate Network Kft.-vel kötött megállapodás. A Network 360 Csetényi Csaba érdekeltsége, amely már több milliárdos nagyságrendű megrendelést nyert el a kormánytól az elmúlt években. Csetényi amúgy Rogán Antal Pasa parki szomszédja, dehát kicsi a világ, és még kisebb benne ez a mi országunk.

Nyáron kicsit vastagabban fogott a pemzli, Csetényi cégei 5 milliárd állami pénzt kaptak. Mi volt még? Ja, igen!  Majdnem 400 milliót herdált el a kormány a Liget Projekt népszerűsítésére is. Lehet tippelni, hogy azt a tendert ki nyerte?! TALÁLT!

Helikopter

Annak ellenére, hogy sosem volt túl nagy hírértéke számomra annak, hogy az ilyen milliárdos „nembűnözők” urizálnak – leszartam az ízléstelen Luis Vuitton- meg Gucci-táskákat és Habony női széldzsekijét is -, azért nagyon jól mutatja Rogán személyiségfejlődését, hogy ősszel Tóni és második felesége, a dolgozó nő Cecília, lusta volt leautózni Pestről Kisvárdára Szabó Zsófi esküvőjére, és inkább helikopterre szálltak 750 ezer forintért baráti szívességért. Tóni először tagadta ezt, majd miután előkerültek a paparazzi felvételek, kénytelen volt mégis beismerni, de igazi gáláns úriemberként a gyereke fáradtságával takarózott.

 

roganhungaroring

Rogán Antal és felesége, Rogán Cecília a Hungaroringen 2016. július 24-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Az Index tavaly ősszel bemutatta a propagandaminiszter sötét oldalát is, de semmi gond: Orbán minden botrányt megbocsát, amíg Rogán ilyen szépen szolgál – írja a bezárt Népszabadság egyik utolsó cikke. Bár az újságírók rendesen megpörgették helikopterügyben, és öregedett is vagy húsz évet tavaly, de a helyén maradt, így jár neki a második hely!

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

 

Megosztás