Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

propagandagép

Schmidt Mária 10 legdurvább Amerika-ellenes kirohanása

Schmidt Mária Széchenyi-díjas magyar történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója az ukrán-orosz háború kezdete óta maximumra kapcsolta a fordulatszámot: USA-ellenes kommunikációs gőzhengere a legelszántabb orosz propagandaoldalak teljesítményét is felülmúlja. Az elmúlt egy év interjúiból válogattunk.

Schmidt Mária tekintélye és befolyása megkérdőjelezhetetlen a magyar közéletben. A Forbes 2020-ban és 2021-ben is őt választotta az 5. legbefolyásosabb magyar nőnek. A korábban a Soros Alapítványok által is támogatott történész ma a kommunista rezsim áldozatainak emléket állító Terror Háza Múzeum főigazgatója, a XX. és  a XXI. Század Intézet főigazgatója és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója is. Mindezek mellett 2013 óta tagja a  Kommunizmus Bűneit Vizsgáló és a Román Száműzöttek Emlékét Ápoló Intézet (IICCMER) Tudományos Tanácsnak is.

Mária 1998 és  2002 között Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója volt, máig hithű fideszes. Végigkövette Orbán Viktor pávatáncát a liberálistól a konzervatív oldalig és most sem fordított hátat neki, amikor a putyinista rezsim Nyugat-ellenes kommunikációs hadviselésében kell élharcos szerepet vállalnia. Mit ad Isten, Nyugat- és Amerika-ellenes kirohanásainak pont a Pesti Srácok nevét bitorló propagandaoldal ad rendszeresen nyilvánosságot. Most összeszedtük a tíz legdurvább kijelentését az elmúlt egy évből:

10 – Magyarországon már csak az ima segít 

„Minden, ami most a világban történik, az az Amerikai Egyesült Államokról szól. A dolgokat Washingtonban döntik el, és ezeket a döntéseket az egész világnak tudomásul kell vennie. Mindenki a washingtoni döntésekre reagál – vagy úgy, hogy végrehajtja, amit mondanak neki, vagy úgy, hogy megpróbál valami külön utat járni. Nemhogy nem osztottak nekünk lapot, de Európának sem… Magyarországon és Európán már csak az ima segíthet!” 2022.10.14.

9 – Amerika demokráciaexportja nálunk megbukott

„A demokráciaexport újabb magyarországi bukása miatt szálka maradtunk az amerikai és az európai vezetők szemében. Ezért haladéktalanul elindították ellenünk azt a „jogállamiság” fedőnevű eljárást, ami pénzmegvonással történő büntetést jelent a különvéleményért és az engedetlenségért. A jogállamiság olyan gumifogalom, mint a szocializmusban használt közérdek, ami Nyugatra utazásunkkal sérült volna, ha kiengedtek volna minket.” 2022.05.04.

8 – A Nyugat árulása Gorbacsovval szemben

„Egyoldalú gesztusok sorát tette, abban bízva, hogy az amerikaiak, és a „fejlett Nyugat” majd viszonozza őket. Egy vidéki naivához hasonlító jóindulatú reménykedéssel vonta ki megszálló csapatait térségünkből, egyezett bele a német egységbe, az így létrejövő régi-új Németország NATO-tagságába. A nyugati csúcspolitikusok egytől-egyig palira vették, és azzal fizették ki, hogy médiájukkal hízelegtettek neki és a semmit sem jelentő Nobel-békedíjjal dekorálták ki.” 2022.09.05.

7 –  A woke világuralmi törekvései

„A woke aktivisták az uralmuk alá vonják az amerikai felsőoktatást, az amerikai nagyvállalatokat és a kulturális és oktatási intézményeket. Megdöbbenve figyeljük, hogy cenzúrázzák a közbeszédet, hogy leuralják a nyilvánosságot. Ideológiájukat, az LMBTQ- és transzjogokat, a bevándorlással, a faji kérdéssel, a feminizmussal, a metoozással kapcsolatos kultúrájukat pedig ránk akarják nyomni a woke-ká lett amerikai misszionáriusok.” – 2022.11.10.

6 – A Nyugat képmutató moralizálása és a józan magyar kormány

„Ez a kormányzat a reálpolitika talaján áll, ami megkülönbözteti a nyugati világtól, ahol a moralizáló testtartás vált meghatározóvá. Mi ezt nem akarjuk és nem is engedhetjük meg magunknak. Ez a reálpolitika, a magyar érdekek képviselete mindenféle eseti szövetségek megkötésével – ez a jó politika. Amit a Nyugat képvisel, az nem erkölcsös politika. Az csak egy képmutató moralizálás, ami mélyen különbözik az erkölcstől.” 2022.06.21.

Schmidt Mária és David Pressmann amerikai nagykövet a Terror Házában 2023. április 25-én (fotó: Schmidt Mária/Facebook)

Schmidt Mária és David Pressmann amerikai nagykövet a Terror Házában 2023. április 25-én (fotó: Schmidt Mária/Facebook)

5 – A NATO ráerőltetése a semleges országokra

„Nagyon úgy tűnik, hogy az USA Európában már sehol nem tűri a semlegességet. Az évtizedeken keresztül semleges Finnországot benyomták a NATO-ba, és folyamatban van Svédország felvétele is. Amerika nyomás alá helyezte Svájcot és Ausztriát is, hogy adják fel semlegességüket. Ez év márciusában a NATO bejelentette, hogy Ukrajna NATO-tagsága nem képezheti alku tárgyát. Tette ezt annak ellenére, hogy saját szigorúan titkos elemzéseik szerint ezt a háborút az ukránok nem nyerhetik meg, további véráldozatuk a NATO-tagság megszerzése érdekében nehezen indokolható.” – 2023.04.25.

4 – 300 ezer NATO-katona küldése Ukrajnába

„Ha Amerika tényleg kierőszakolja 300 ezer NATO-katona Ukrajnába vezénylését, akkor mi is belekerülünk a konfliktusba. Ezt a döntést sajnos nem Budapest fogja meghozni, de még csak nem is Berlin vagy Varsó, hanem Washington.” – 2023.03.25.

3 – Az USA meg akarja semmisíteni Németországot 

„A németek még mindig nem akarják felfogni, hogy az USA száz éve újra és újra Németország megsemmisítésére tör, mert ez a feltétele annak, hogy Európát uralni tudja. Merkel árulása abban áll, hogy tevékenyen részt vett ebben az amerikai törekvésben. […] Merkel kancellársága alatt nem fejlesztette a német infrastruktúrát, bezárta az atomerőműveket, elhanyagolta az egykori keletnémet területek felzárkóztatását, országa 16 év alatt tunyává és közönyössé vált: A német nők nem szülnek, a német fiatalok nem vállalkoznak, nem dolgoznak. Azért, mert a németek túlságosan elkényelmesedtek, és mert az újraegyesülés óta semmilyen hivatásuk, feladatuk nem maradt. A jólét és a biztonság tunyává, felelőtlenné és érdektelenné tette őket. Kényelmesebb és egyszerűbb volt számára a narratív keret kimunkálását, a tematizálás és a nyelv meghatározását ráhagyni az amerikai megszállókra…” – 2023.01.17.

2 – Az USA meg akarja semmisíteni Európát 

„Európa pocsék állapotban van. Nem tudom elhessegetni azt a gondolatot, hogy az Egyesült Államok arra törekszik, hogy tönkretegye Európát – és úgy fest: az európai elit ehhez asszisztál. Nem értem, hogy Amerikának ez miért érdeke, és miért nem jó neki egy erős európai szövetséges, amely piacot nyújt az ő termékeinek is, és megáll a saját lábán. Hogy a mostani amerikai adminisztráció miért egy gyarmati sorba taszított Európában gondolkodik? Nem értem, és ez régen nem is volt így.” – 2022.06.21.

1 – Az USA a világ ellen

„Ha Putyint sikerül megpuccsolniuk, azonnal ráfordulnak Hszi Csin-ping, illetve Noranda Modi eltávolítására, a kínai és az indiai rendszerváltásokra. India esetében a jelszót maga Soros György adta ki, amikor kijelentette, hogy India ugyan demokrácia, Narendra Modi azonban nem demokrata, ezért el kell mozdítani, amin az amerikai NGO-k és a Soros-hálózat ezerrel dolgozik is. Hasonlóan ahhoz, ahogy Hongkong, Tajvan és az ujgur-kérdés folyamatos élezésével és napirenden tartásával Kínát igyekeznek nyomás alatt tartani és destabilizálni. Napirenden van Netanjahu izraeli miniszterelnök megpuccsolása is.” – 2023.04.25.

Címlapkép: Facebook/ Schmidt Mária

Megosztás