Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fidesz Cool lista 2016 – 10. hely, Tállai András

 

Egy kormányzó párt működését sokféleképpen lehet mérni. Valaki a GDP növekedést tartja mérvadónak, valaki azt, hogy mennyit költ oktatásra és egészségügyre az állam, másnak pedig az a legfontosabb, hogy a forint épp mennyit zuhant – már megint. A mi listánk aszerint állítja rangsorba a kormánypárti politikusokat, hogy 2016-ban mennyire volt kúl a politikai és közéleti jelenlétük, mit tettek az országért (muhaha), és hogyan sáfárkodtak a hatalmukkal.

10. Tállai András

Vannak  a világban olyan kivételes személyiségek, akikben a gyermeki ostobaság határtalan önbizalommal és arroganciával párosul. A tengerentúlon zseniális sitcomok épülnek ilyen karakterekre, gondoljunk csak a Family Guy-ra vagy a Felhőtlen Philadelphiára. Nekünk ugyan nincs Peter Griffinünk, se Frank Reynolds-unk, viszont itt van mindjárt a lehengerlő NAV  elnökünk, Tállai András. Szevasz, Bandi!

 

Hirdetés

800x600_Januar2

 

Tállai András annyira laza és kúl, hogy az ország egyik legfontosabb tisztségét,  NAV-elnöki munkaidejét is abszolút rugalmasan kezeli. Annyira rugalmasan, hogy megtarthatta mellé a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettesi posztját és adóügyekért felelős államtitkári megbízását is. Sőt, Mezőkövesd és térsége országgyűlési képviselői megbízatása is az övé, hogy korábbi 8 éves mezőkövesdi polgármestersége után most már az egész térségben kiskirálykodhasson. Ezzel a kiállással így is kell, Bandikám!

15977755_10154217046611938_598588982954248787_n

 

Nincs olyan falunap,  művház-fejlesztés, jótékonysági rendezvény, támogatáskiosztás vagy szemétégető-átadás, ahol mindenki Andrása ne lenne ott, hogy biztosítsa az összegyűlteket arról, ő nem felejti el, honnan gyütt, és tudatosítsa azt is, hogy az a csodálatos dolog, ami ott, éppen megtörténik velük, kinek is köszönhető. (És hadd jegyezzem meg itt, a hála az egyik legszebb emberi tulajdonság!) Szerintem nincs még egy képviselő az országban aki a március 15-ét már 11-étől ünnepelte a térségében, és aki mindenhol, de tényleg MINDENHOL ott volt.

És abban is biztosak vagyunk, hogy ott lesz 2017-ben is. Sajnos Bandinak annyi fontos elfoglaltsága van, hogy adóügyi konferenciákra már nem is jut sok ideje. De ez nagyon kúl, mert neki a zemberek az elsők, nem pedig a sáp beszedése, és hát priorizálni kell.

 

tallaiprogramok

 

András nem csak a szívében, de a küllemében is a nép embere. Az, hogy olyan puffadt arca és üveges gomb szeme van, amelyek miatt – név nélkül is-  bármelyik helyi restiben ingyen kapná az első kevertet, pusztán szerencsés genetika. Az viszont, hogy öltözködésben is folyamatosan leereszkedik egy 1980-as TSZ-elnök szintjére, nem más, mint a tudatos beilleszkedés csimborasszója. Mátyás is csettintene most, Bandikám.

A mérhetetlen munkabírás, nagylelkűség és jóindulat azonban mit sem érne, ha Tállai András hagyná, hogy mindenféle számonkérők és/vagy újságírók visszafogják, kizökkentsék. Ő hisz abban, amit tesz, és azt teszi, amiben hisz. Ő odacsap, odacsapat ha kell, nincs kecmec.

Fuhh, még most is sajnálom azt a HírTV-s riportert, aki meg merte kérdezni az Elnök Urat, hogy a mezőkövesdi stadion közelében közpénzekből épülő sportszálló építési költségei mégis, hogy a vérbe háromszorozódtak meg hirtelen?

Extra tartalom, a NAV-elnök mókázik:

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás