Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fidesz Cool lista 2016 – 5. hely, Kövér László

Egy kormányzó párt működését sokféleképpen lehet mérni. Valaki a GDP növekedést tartja mérvadónak, valaki azt, hogy mennyit költ oktatásra és egészségügyre az állam, másnak pedig az a legfontosabb, hogy a forint épp mennyit zuhant – már megint. A mi listánk aszerint állítja rangsorba a kormánypárti politikusokat, hogy 2016-ban mennyire volt kúl a politikai és közéleti jelenlétük, mit tettek az országért (muhaha), és hogyan sáfárkodtak a hatalmukkal.

 

Hirdetés

800x600_Januar2

 

5 – Kövér László

Kövér a Veszprém megyei, keménytökű, de balta egyszerűségű parasztgyerek, aki – Németh Szilárdhoz hasonlóan – jó mélyről küzdötte fel magát. Taxisofőr nagyapjától és lakatos apjától nagyon kemény nevelést kapott. Ez és az, hogy a korai Fidesz-bulikon folyamatosan Deutsch és Fodor csajozós sztorijait kellett hallgatnia, megalapozhatta későbbi frusztráltságát, szóval ne csodálkozzon senki, hogy olyan lett, amilyen.

fodor

Felnőtt kori politikai sikereid nem attól függnek, hogy fiatalként mennyire jó szakemberré képezted magad, hanem attól, hogy kikkel basztál be nagyon sokszor, nagyon keményen. Valami ilyesmivel nevelte a jövőre az Aranyélet című sorozatban Hollós Endre a keresztfiát, Márkot. Hogy mennyire igaza van, arra a politikai skillek nélkül az Országgyűlés elnökévé előlépett Kövér László a legjobb példa.

Az amúgy Soros-ösztöndíjas Laci bátyjának ehhez elég volt, hogy ott volt Orbánék mellett, mikor a Fideszt alapították 88-ban, és ki is tartott mellettük tűzön-vízen át. Azt pedig már sokszor láttuk, hogy Orbán az a fajta, aki megjutalmazza a lojalitást. Viszont nem is hülye, hogy Kövérnek bármilyen miniszteri tisztséget adjon, így inkább hűséges bábként 2010-ben felültette az Országgyűlés elnöki székébe, hogy onnan utasítsa rendre a ficánkoló ellenzéket… és megrendszabályozza a „lopásszagra” gyűlő és  egyre jobban elszemtelenedő sajtót.

„ Az európai kontinens legtöbb házelnökéhez hasonlóan az Országgyűlés elnöke nem a pártpolitikától független, „semleges” tisztségviselő.  Az Országgyűlés elnöke pártjának befolyásos, vezető politikusa, gyakran választott tisztségviselője, alelnöke vagy elnökségének tagja, így részt vesz a pártpolitika formálásában. Ugyanakkor az Országgyűlés elnöke NEM lehet pártpolitikus akkor, amikor ellátja a Házszabályban meghatározott feladatait. „ – Parlament.hu

Az utolsó mondat az, amin Kövér nagyon durván elcsúszik… jó sokszor.

Például amikor elkezdte kitiltogatni az újságírókat a parlamentből, mert azok ….khmm „tiltott helyen forgattak”. Értsd, kényes kérdésekkel bombázták a megrémült lemingként szaladgáló, felkészületlen kormánypárti politikusokat.

Az indexes Fábián Tamás és Bakró-Nagy Ferenc az MNB botránya kapcsán kellemetlenkedett a fideszesekkel. Meg is lett a következménye…A Nol.hu videós stábja – Kovács Klára és Mándli Iván – pedig pont magánál Kövérnél próbálkozott be a téma kapcsán. Hiba volt! Morcosbajusz kivágta őket is, mint ausztrál nyugdíjas az Erzsébet-utalványt.

Rajtuk kívül még 444-es és HVG-s újságírók is lapátra kerültek a tavaszi nagy tisztogatásban. Decemberben pedig egy mandineres újságírónak ígérte meg Kövér, hogy még jobban szigorítani fog a házszabályon az újságírókkal szemben, mert a riporter az orra alá merte dugni a mikrofont. Szigor van, basszátok meg. Szigorrrrrrrrr!

Tbg a 444-en amúgy tökéletesen illusztrálta, hogy az újságíróknak mekkora mozgásterük van, ha sajtótájékoztatón kívül kérdezni szeretnék az értük és értünk dolgozó gombnyomogató robotokat (B1r0 M4rk 2.0 megvan, ugye?), amíg azok eljutnak az ülésterembe. Hogy is mondjam finoman? Nem nagyon sok!

6r16M2LAbjc7CG7hs

Tévednénk azonban, ha azt hinnénk, hogy Magyarországot a Szoptatás Világnapján képviselő Kövér töke csak házon belül ilyen kemény.  A Foci EB ideje alatt ő is átesett az agymosáson, és elkezdte fújni a migránsozó Fidesz-mantrát, de valami egészen lehetetlenül. Figyelem!  Kósai magasságok jönnek. Ugyanis Kövér szerint az integráció kudarca a világbajnok német fociválogatott, mert ott Mesut Özil nem énekli a himnuszt. Egy jászberényi fórumon azt mondta a házelnök úr, hogy a német focista „tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt”. Nem probléma, hogy Özil már Németországban született, ettől függetlenül Kövér őt is ugyanúgy migránsnak tartja, mert a szülei Törökországból érkeztek.

Korábbi helyezettek:

Fidesz Cool lista 2016 – 6. hely, Matolcsy György

Fidesz Cool lista 2016 – 7. hely, Németh Szilárd

Fidesz Cool lista 2016 – 8. hely, Kósa Lajos

Fidesz Cool lista 2016 – 9. hely, Szijjártó Péter

Fidesz Cool lista 2016 – 10. hely, Tállai András

Természetesen a visszatekintésből nem maradhat ki a házelnök nemzethalál-víziója sem a lengyel katolikus hetilap, a Gosc Niedzielny oldalain. Kövér szerint az Európai Néppárt, és ennek tagjaként a Fidesz is „a kereszténység civilizációs szabályainak megőrzéséért, a családon alapuló társadalom mellett áll ki, mivel az emberi méltóságot CSAK az ilyen társadalom garantálja”. Szerinte a keresztény kultúrájú Európában valójában még az ateisták is keresztények, mert „a nyugati civilizáció értékrendje kihat mindnyájunk gondolkodására”. A „nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média” ugyanakkor a keresztény és a konzervatív értékrendtől eltérő szemléletet terjeszt. Ez az Országgyűlés elnöke szerint egy olyan „új totalitarizmushoz” vezet, amely halálos fenyegetést jelent a demokráciára nézve.

Laci bá’ másnap rájött, hogy ez így kicsit erős volt, ezért helyreigazította az MTI-t: „félreértelmezés vagy tudatos félremagyarázás a magyarországi sajtóban az az állítás, hogy Kövér László az internetet halálos veszélyként említette volna” …. no persze.

Kövér László pódiumon pöffeszkedése, világvégével riogatása és a sajtóval való gecizése  – utóbbi miatt nyilván kicsit elfogultan – az 5. helyre volt elég 2016-ban. Kíváncsian várjuk, hogy idén kit és miért fog először kitiltani a parlamentből, és visszanöveszti-e ikonikus bajszát.

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás