Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fidesz Cool lista 2016 – 9. hely, Szijjártó Péter

 

Egy kormányzó párt működését sokféleképpen lehet mérni. Valaki a GDP növekedést tartja mérvadónak, valaki azt, hogy mennyit költ oktatásra és egészségügyre az állam, másnak pedig az a legfontosabb, hogy a forint épp mennyit zuhant – már megint. A mi listánk aszerint állítja rangsorba a kormánypárti politikusokat, hogy 2016-ban mennyire volt kúl a politikai és közéleti jelenlétük, mit tettek az országért (muhaha), és hogyan sáfárkodtak a hatalmukkal.

9. Szijjártó Péter –  A 2016-os Befolyás-barométer szerint Magyarország 9. legbefolyásosabb személye, és nálunk is pont kilencedik, ez nem lehet véletlen.

Péter két és fél évvel ezelőtt, mindössze 35 évesen lett Magyarország – második legfiatalabb- külügyminisztere, és talán pont a kora miatt az embernek van egy olyan érzése, mikor őt nézi és hallgatja, hogy egy nagyon agilis, fényes szőrű, fiatal és kajla őrkutya, aki szeret nagyon keménynek látszani, de csak ha a gazdi megengedi. Most boldog, mert jól van tartva, és hál’ Istennek a gazdi megengedi betámadni azokat is, akik belépnek vagy csak bekiabálnak a kertbe. Ha meg esetleg épp mindenki békén hagyja az udvart és környékét, akkor dob Péternek valami gumicsontot, hogy lehessen min edzeni az agyarakat.

Hirdetés

800x600_Januar2

 

Tudjuk, hogy a gyűlölet gyűlöletet szül, és biza nagyon nehéz lehet egy olyan udvarban teljesíteni szolgálatot, amelyiknek az ura ilyen nyíltan köpköd és támad mindenre és mindenkire, aki kicsit is máshogy él vagy máshogy gondolkozik mint ő (kivéve ha lóvét remél khmm).

Az év elején Péter leugatta a sógorok kancellárját, mert az bele mert pofázni abba, hogy kit és miként engedünk a kertbe. Na nemár. Péterünk ezután délre fordította vigyázó tekintetét, és elégedetlenül plusz értetlenül konstatálta, hogy odaátról utálnak minket, mint a szart. Biztos nem jutott el hozzá, hogy pár éve a MOL manipulálta a horvát tőkepiacot, hogy olcsóbban jusson hozzá a horvát olajtársaság az INA részvényeihez. De ennyire ne menjünk most bele. Elég az még ide, hogy a külügyminiszter tavaly augusztusig csak a horvátoknak 17 közleményben szólt be… lásd majd lentebb.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Martin Schulzból, az Európai Parlament elnökéből februárban majdnem előbújt egy gepida harcos szelleme, mikor Péter konkrétan lepökhendizte. Egy hónappal később pedig a német igazságügyi miniszter, Heiko Maas azon nyilatkozatát nevezte „durvának és valótlannak”, mely szerint a magyarok a menekülteknek kenyeret és vizet sem adnak. Amúgy ez tényleg faszság pff, hát bármikor ihattak volna a nyomorultak esővizet Röszkén bármelyik Hummer keréknyomából.

Áprilisban a tavasz első sugaraira Péter kicsit visszavett a szigorból, meg kicsit meg is hülyült, gondolom tüzelt. Mással nem nagyon tudom magyarázni, hogy Matolcsy Györgyöt a magyar gazdaságtörténet legjobb jegybankelnökének nevezte :DDD (Nem tudnék elég kifejező szmájlit rakni ide, sorry.)

Május közepén pedig a volt amerikai elnöknek, magának Bill Clintonnak ment neki, mert az nem is olyan burkoltan diktatúrának nevezte a magyar államot. Nyilván már odáig szaglik…

Aztán mind emlékszünk, mikor szeptember végén a BBC-riporter hülyézte le szegény Petit, miután ő váltig állította, hogy London tele van olyan migránsok uralta NOGO-zónákkal, ahova jobb ha más be nem teszi a lábát. Mi több, ezt a faszságot még szórólapokon hirdette is a magyar népnek a nagy nyári gyűlöletkampány alatt.

November végén megtiltotta a külföldön dolgozó magyar diplomatáknak, hogy részt vegyenek december elsején a román nagykövetségeken szervezett ünnepségeken, mivel „Mivel a magyar embereknek nincs mit ünnepelniük december elsején”. Decemberben pedig Kim Dzsongunt nevezte  „őrült, kommunista diktátornak”, hogy nyaljon kicsit Szöulnak.

De ezek csak a leghangosabb megnyilvánulások, a kisebbeknek se szeri se száma. Az Index még augusztusban gyűjtött egybe mindösszesen HATVAN olyan kirohanást, amit Péter intézett különböző politikai vezetők felé.

Jó kutyának persze szép ház is dukál, a külügyminiszternek két éve vették meg a SZÜLEI 160 millióért ezt az ólat, hogy lehessen hol tököt nyalogatni, meg fogadni a haverokat. Kúl!

 

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás