Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Senkit sem hagynak az út szélén: dr. Zsiga Marcell

Zsiga Marcira még emlékszünk? Az ifjú titán fideszes képviselő és miskolci alpolgármester az előző ciklusban gurított pár felejthetetlent:
– 2005-ben diplomázott le jogból, egyből Fidelitas alelnök, 2006-tól Miskolci Közgyűlés, 2010-től már alpolgármester és országgyűlési képviselő.
– Kiderült, hogy két helyről is kapott költségtérítést, amit a törvény tilt. Így összesen havonta 1,3 millió forintot kapott az Országgyűléstől és a miskolci önkormányzattól. Aztán azt mondta, hogy „hirtelen eszébe jutott” hogy két helyről kap és „intézkedett”. A Fidesz pénzbüntetést szabott ki rá.
– A vagyonnyilatkozatokban szereplő „érdekes” vagyongyarapodások sem most kezdődtek, Zsiga Marci például már évekkel a Rogán-Lázár-Szijjártó magyarázkodás előtt azzal védekezett, hogy „szüleivel és testvérével él egy háztartásban szerény körülmények között, így jöhetett ki a vagyonnyilatkozatában az említett gazdagodás„.
Bátran nyilatkozott: „biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból„. Amit aztán provokációnak, manipulálásnak és lejáratásnak titulált.
– Vett egy házat Miskolctapolcán, aminek az utcáját éppen a házáig aszfaltozták le 7 millió forintért.
– A 40 milliós ház megvásárlásával is magyarázkodásra kényszerült. A mentelmi bizottság viszont mindent rendben talált, ahogy ez lenni szokott kormánypárti politikusok megmagyarázhatatlan vagyongyarapodásánál.
– Azért volt bőr az orcáján Tóta W. Árpádot beperelni, mert azt írta róla többek között, hogy láthatóan nem zavarja, hogy korrupciógyanúba keveredett”. Persze veszített.

Ezek az ügyek „sajnos” beértek és Zsiga Marcell nem lett képviselő az új Országgyűlésben. Orbán már 2013-ban jelezte, hogy kisebb parlament miatt kieső képviselőkről gondoskodni fognak, „azoknak is meglesz a helye a hivatalokban, állami cégekben akik az országos politikai pálya elhagyására kényszerülnek.” Végül a kieső 136 képviselő közül csak pár maradt, akik hoppon maradtak, és nem „találtak” nekik valamilyen „állást”. Köztük volt Zsiga Marcell is, akire ezek szerint rendesen berágtak, igaz, október 12-ig még Miskolc alpolgármestere volt.

Egészen január közepéig, majdnem 2 hónapig tarthatott ez a „bizonytalanság”, amikor a Szerencsejáték Zrt. nevű állami vállalat bejelentette, hogy egy új céget alapított, aminek a vezetője Zsiga Marcell lett. A  Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. a Szerencsejáték Zrt.-hez beérkező támogatási kérelmek elbírálását fogja végezni, mivel „céljuk, hogy az eddigiekhez képest kiemeltté és átláthatóbbá tegyék a szponzorációk és adományok elbírálását, felhasználását.

A Szerencsejáték honlapján már ez az üzenet fogadja a látogatókat:

Tájékoztatjuk, hogy a Szerencsejáték Zrt. támogatási tevékenységét 2015. január 1. napjától a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. végzi (1027 Budapest, Csalogány u. 23-33.), amelynek ügyvezetője dr. Zsiga Marcell. Amennyiben kérelmet kíván benyújtani, a fenti címen, az ügyvezető igazgató úr nevére legyen szíves megküldeni.
Felhívjuk a figyelmét, hogy támogatási kérelmet kizárólag nyomtatott formában, postai úton vagy személyesen fogadnak el.

Ezt eddig a Szerencsejáték házon belül végezte, és a többi állami cégektől eltérően elég jó a közérdekű adatok menüpont az oldalukon, szinte minden megtalálható benne, így nem látom, hogy miért kellett a támogatási kérelmek elbírálásának – minden bizonnyal irgalmatlan –  munkáját kiszervezni egy külön cégbe.

Közérdekű adatigényléssel fordultam a Szerencsejáték Zrt.-hez, hogy megtudjunk pár dolgot erről az új cégről. Egyelőre az alapító okiratot kaptam meg, és azt, hogy dr. Zsiga Marcell Lóránt igazgató úr mennyit keres:
Havi 1 500 000 forintot.
Többet, mint 2011-ben képviselőként ÉS alpolgármesterként együttesen.

Megmondták és igaz: tényleg senkit nem hagynak az út szélén.
dr. Zsiga Marcell Lóránt igazgató úr ennek két lábon járó bizonyítéka.

Hogy érezze a törődést, fél szemünk a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-én lesz. Ha Zsiga Marcell toalettpapír-szállítót vált, mert a jelenlegi kidörzsöli az alsóját, arról is ki fogunk kérni minden adatot.

Egy pillanatra tegyük félre, hogy a Ká-Európa lefolyónyílásában egy bukott senkiházit odaejtőernyőznek egy talán csak miatta létrehozott felesleges cég élére, és játszunk el a gondolattal, hogy a Szerencsejáték igazgatót keres a friss cége élére, és megkér egy fejvadász céget, hogy küldjön át pár potenciális jelöltet.

A fejvadász cég pedig átküldi Dr. Zsiga Marcell önéletrajzát:

 

screenshot_00090

 

Ön is ezt az embert nevezte volna ki?

Megosztás