Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Zsiga Marcell szerint az MTI és az RTL manipulációjának áldozata

Sajnos nem volt annyi vér Zsiga Marci pucájában, hogy azzal védekezzen, hogy ő úgy hallotta, hogy azt kérdezik tőle, hogy meg lehet-e élni napi 47 ezer forintból, és csak erősen számolt fejben, hogy 31 x 47 ezer az mennyi is egészen pontosan … ehelyett inkább úgy gondolta, hogy felcsatolja a szopóálarcot és szalad egy kört a hóesésben.

„Zsiga Marcell: Manipuláció és lejáratás lett az eredménye az RTL Klubon az MTI Hírcentrum provokatív kérdéseinek (MTI)

Hétfői nyilatkozatomat értelemzavaróan, a szövegkörnyezetből kiragadva, mindössze egymondatos terjedelemben mutatta be az RTL Klub Híradója, így az teljesen mást üzent a televíziónézőknek, mint amit elmondtam.  Hétfőn az Országházban a kamerák előtt kifejtettem a véleményemet a miskolci szocialisták álszent és hazug akciójáról.

Elmondtam, felháborítónak tartjuk azt, hogy az MSZP pártpolitikai célokra használja azokat a nehéz sorsú borsodi embereket, akikről 2002 és 2010 között teljesen megfeledkezett. Elmondtam, a Gyurcsány-korszakban mindössze 28 500 forintot kínáltak a közmunkásoknak, most jelentős előrelépés, hogy 47 ezer forintot vihetnek haza. A kormány ráadásul kiemelt figyelmet fordít Észak-Magyarországra, ahol 15 milliárd forintot fordítanak idén közfoglalkoztatásra, így terelve a munka világa felé a Gyurcsány-korszakban magukra hagyottakat. Elbüszkélkedtem azzal is, hogy kormányzati támogatással a városvezetés munkája kezd beérni: Miskolcon a közelmúltban letettük egy drótgyár alapkövét, tavasszal kezd épülni egy gépgyár is, és más jelentős munkahelyteremtő beruházásról is számot fogunk adni még az idén. A tavalyi évben 46 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, a reálbérek nőttek, a gyermeket nevelő családoknál különösen, ez is hangsúlyozza a felelős nemzetpolitikát.

A sajtótájékoztató legutolsó szakaszában az MTI Hírcentrum riportere, Szondi Vanda a következő, álláspontom szerint indokolatlanul provokatív kérdést tette föl:És ön szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból? – Válaszom: Az MSZP azt hirdette, hogy 28 ezer forintból is meg lehet élni, én azt gondolom, hogy a 47 ezer forint ehhez képest egy jelentős javulás, jelentős eredmény, és azt kell látni, hogy az embereket arra kell szorítani, aki munkát kerül, hogy az legyen az érdeke, hogy munkát végezhessen és munkát végezzen, hiszen 47 ezer forint jóval nagyobb, mint az egyszeri segély összege.  – Szondi Vanda (MTI Hírcentrum) újabb provokatív kérdése: De ön meg tudna élni 47 ezer forintból? – Válaszom: Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, igen, azt hiszem igen. 

A provokációra adott válaszomnak az RTL Klub és más sajtóorgánumok csupán egy részét közölték, kiragadtak a környezetből egy szövegrészt, manipulálták azt. A sajtótájékoztatón elhangzott mondanivalóm így teljesen más értelmet nyert. Nyilatkozatom ilyen jellegű megvágását visszautasítom. A tények önmagukért beszélnek, a teljes hanganyag a következő linken hallgatható meg: http://soundcloud.com/startmunka/startmunka  A történteket ezzel lezártnak tekintem. 
Zsiga Marcell  országgyűlési képviselő, FIDESZ
Kiadó: FIDESZ frakció”

A CNN már smafu, Marci? Vagy őt lestoppolta Orbán?

03:53-től:

Az MTI válasza:
 Az MTI Hírcentrum nem felelős azért, hogy egy sajtótájékoztatón elhangzott kérdéseket és válaszokat melyik sajtóorgánum milyen módon dolgozza fel. Az MTI Hírcentrum azon anyagok tartalmáért felel, amelyek a közmédia hírműsoraiban láthatók és hallhatók. Az m1 és a Duna TV híradója, valamint a Magyar Rádió Krónikája is foglalkozott a  Munkát, kenyeret” elnevezésű tiltakozó menettel, Zsiga Marcell sajtótájékoztatójáról azonban nem szerepelt szinkron anyagainkban.

Én nem igazán találom hol van itt a manipuláció, az újságíró kérdezett, Zsiga Marci válaszolt. Lehet nem szóltak neki, hogy havi 1 700 000-ért néha kérdésekre is válaszolnia kell? Marci, ha keménynek találod a politikát, el lehet menni a versenyszektorba jogásznak, és túlesnél végre életed első állásinterjúján…

Most az amerikai választási kampányban évekkel ezelőtti, szövegkörnyezetből kiragadott félmondatokkal dolgoznak a kampányguruk, Marci, végig kellene gondolni előbb a választ, mielőtt kinyitjuk a szánkat, hogy hang formájában is elhagyja a tökfejünket az, amit kigondoltunk.

Bár kapnátok többször és keményebb kérdéseket …

Amúgy értékeljük, hogy bizonyítékként nyilvánosságra hoztátok a hangfelvételt, kár, hogy egy csodálatos öngól lett belőle. Szerencsétlen balfasz.

vanda2.jpg

Megosztás