Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Rejtélyes amnézia terjed a kormánypártban

dr.Zsiga Marcell még csupán 32 éves, de már Cavintonra szorul a jelek szerint. Vagy valami Fidesz-elvonóra. Szijjártóhoz hasonlóan ugyanis ő is elfelejtkezett arról, hogy két helyről is kap fizetést.

Egyrészt parlamenti képviselőként bruttó 394.230 Ft tiszteletdíjat + 251.076 Ft választókerületi pótlékot + 115.950 Ft lakhatási támogatást.

Másrészt Miskolc alpolgármestereként bruttó 555.000 Ft-ot + 111.000 Ft (20%) költségátalányt.

Csakhogy az OGY képviselők javadalmazásáról szóló törvény kimondja, hogy

„Az a képviselő, aki megyei, fővárosi közgyűlés tisztségviselőjeként, illetve tagjaként, továbbá települési önkormányzat képviselő-testülete tisztségviselőjeként, illetve tagjaként – nyilatkozata szerint – költségtérítésben (költségátalányban) részesül, ennek összegével csökkentett mértékű választókerületi pótlékra jogosult.”

 

Miután a Blikk kiszúrta, hogy dr. Zsiga esetében a törvény nem érvényesül, ő természetesen meg tudta magyarázni. Nem is akárhogy!

– Hónapokkal ezelőtt néhány fideszes képviselőtársammal úgy döntöttünk, hogy költségtérítésünket a devecseri iszapkatasztrófa áldozatainak ajánljuk fel – magyarázta a Blikknek Zsiga. Állítása szerint ezután feledkezett el róla, hogy kap ilyen juttatást.”

– Éppen a múlt héten beszélgettem egy kollégámmal, és hirtelen eszembe jutott, hogy alpolgármesterként az önkormányzattól és képviselőként az Országgyűléstől is költségtérítést kapok mesélte. Ezután – mint mondta – első dolga volt, hogy a parlamentben jelezze a „hibát”.

– Intézkedtem, hogy a jövőben levonják a parlamenti pénzemből a miskolci költségtérítés összegét, Miskolcon pedig a havi fizetésemből kezdték el levonni azt a pénzt, amelyet már átutaltak, pedig nem szabadott volna – mondta.”

Természetesen arra is volt magyarázata, hogy az idén leadott vagyonnyilatkozatában  +2,8 millió forint megtakarítással és egy WV Passattal több szerepel, mint a tavaly júniusiban.

– Használtan vettem a Passatot, 1,1 millió forintot fizettem érte – magyarázta Zsiga Marcell. A képviselő azt mondta, szüleivel és testvérével él egy háztartásban szerény körülmények között, így jöhetett ki a vagyonnyilatkozatában az említett gazdagodás.

Biztos vagyok benne, hogy életmód-tanácsadóként még nagy karrier vár erre az emberre. Dolgozik és gyarapodik is, mert családjával együtt spórol. Beszép!

Az mondjuk kissé árnyalja a képet, hogy apu és tesó is a miskolci önkormányzatnál kapott állást nemrégiben…., de Matolcsy megnyugodhat, ilyen életvitellel Zsiga Marcell biztos nemsokára tud majd lakást venni. Az lesz az igazi sikertörténet!

Megosztás