Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Boldvai Lászlótól Zsiga Marcellig

A szakadó hó ellenére is ezerrel közeledik a tavasz, ezért mi is megpróbálkozunk egy kis megújulással. Na meg azért is, mert unalmas már a második Orbán-kormánynak „köszönhetően” gombamód elszaporodott politikai blogok között századikként, ezredszerre is elmondani, hogy „ejj, ez bizony csúnya dolog”. Nem kívánjuk olvasóinkat ezzel fárasztani, felnőtt és rutinos embereknek tartjuk őket, biztosak vagyunk benne, hogy tudják ezt maguktól is. De a változási szándék legfőbb oka mégis az, hogy képtelenség már egy jó kis vastagbőrös hírt levadászni és kivesézni, mint a régi „szép” időkben, mert ebben az országban manapság szinte minden az. Mindenki belefásult már a dömpingbe, picit mi is, de igyekszünk kitartani, mert az archívumot, a „vádiratot” vezetni kell.

Azt találtuk ki, hogy rendes, igazi, hosszú postot csak az igazán nagy horderejű dolgokról írunk, vagy ha nagyon nem bírjuk magunkban tartani a véleményünket, egyébként pedig az elmúlt nap(ok) gyöngyszemeinek rövid összegzéséből kötött csokorral jelentkezünk, a végén szavazási lehetőséggel.

Fogadjátok sok szeretettel a mai válogatást!

1, Az éhségmenetelő Boldvai László
„Mintegy ötven, a megye minden részéből összegyűlt résztvevővel indult el a nógrádi éhségmenet a Jobbágyiból szombat délelőtt. A menetben több helyi szocialista vezető, közöttük Boldvai László országgyűlési képviselő is ott van.” Sajnos fotót nem találtunk az 1050 nm-es házikójából a hóba-fagyba kimerészkedő hősről.

2, Molinó és MTI-fotó az éhségmenetek Parlamenthez érkezésének kapcsán
Tegnap megtudhattuk, hogy a békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) helyezte el a Parlamentnél a „Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!” feliratú transzparenst, amely a kb. 200 km-t legyalogolt embereket fogadta úticéljuknál hétfő délután. Csizmadia László elmondta, hogy első terveik szerint békemenetet szerveztek volna hétfő délutánra, de a békesség kedvéért erről letettek. „Annak ellenére is, hogy úgy kellett visszatartani a békemenet részvevőit.” Helyette inkább kirakták ezt a kedves molinót, flashmob keretében, rendőri aszisztálással. Az évi 75 milliárd közpénzből gazdálkodó MTVA-hoz tartozó MTI pedig ügyesen rárakta az egyik  hivatalos fotójára a „Budapestre érkeztek az „éhségmenetek”” c. hír mellé.

mti_molino.jpg

3, Zsiga Marcell vagyonbevallása
A Blikk szúrta ki, hogy Zsiga „47ezer” Marcell vagyonbevallása szerint tavaly vett egy 40 milliós házat, amire viszont a vagyonnyilatkozatai szerint nem volt pénze. Zsiga az Indexnek azt mondta, hogy csak 20 milliót fizetett ő, a többit a (bírósági fogalmazóként dolgozó) felesége. Elmondása szerint a 20 millióból 10,5 már régebbről megvolt (ez szerepelt a 2011-es vagyonbevallásában is), a másik 10 milliót pedig a fizetéséből év közben megspórolta. Csakhogy a a házat tavaly októberben vették, Zsiga pedig havi bruttó 1,2 millió keres. Ennek 10 havi nettójából akkor sem jött volna össze a 10 millió, ha nemhogy 47ezret, de 1 forintot sem költ. Zsiga egyébként már tavaly is magyarázkodni kényszerült vagyonnyilatkozata miatt: akkor azt mondta, szüleivel és testvérével él egy háztartásban szerény körülmények között, így jöhetett ki a +2,8 millió forint megtakarítás és egy WV Passat. Mi meg azt mondtuk: ilyen életvitellel Zsiga Marcell biztos nemsokára tud majd lakást venni. És tessék, tényleg!

Mit gondoltok? Kommentben várjuk a véleményeket.

Megosztás