Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

fidesz

Rácz Zsófia, az új helyettes államtitkár tökéletes Fidesz-káder

Rácz Zsófia váltja Illés Boglárkát az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkári poszton – jelentette be szerdán a Facebookon Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Zsófia teljesen tapasztalatlan a területen, még le sem diplomázott, de a fideszes narratívát már tavasszal is minden héten hibátlanul felmondta a HírTV-n.

A 22 éves Zsófiáról annyit tudni, hogy jelenleg joghallgató, és a hatályos törvények szerint nem lehetne belőle államtitkár, ezért módosítják a törvényt a kedvéért. Azt is lehet még róla tudni, hogy 2017-2018-ban Magyarország ifjúsági küldötteként pallérozódott az ENSZ-nél. Igen,  a „bevándorlásbarát, sorosista” ENSZ-nél!! 

Emellett a hölgy nemrég tért vissza Washingtonból, ahol egy féléves ösztöndíjprogramban is részt vett. A két időszak között pedig itthon dolgozott politikai elemzőként az Alapjogokért Központnál, és ezen minőségében rendszeres  szereplője volt a HírTV Címlap című, ellenzékgyalázó beszélgetős műsorának is. Az igazi politikai elemzőktől elnézést kérek!

A Címlapban Zsófiának heti rendszerességgel lehetősége volt hűséget fogadni a pártnak, és felmondani a sarkított és csúsztatásokkal teli Fidesz-narratívákat. Szemlézzünk kicsit belőle:

2019.05.06. – A liberalizmus és a demokrácia viszonyáról: 
„Mondja is a miniszterelnök (Orbán Viktor – a szerk.), hogy pont ezek a nyelvi különbségek, nehézségek miatt, teljesen félreértik az emberek, mikor ő azt mondja, hogy illiberális demokrácia. Vagy azt, hogy keresztény-konzervatív demokrácia. Visszautalva arra, hogy mennyire nem tudják elviselni a liberálisok azt, ha van egy erős karizmatikus vezető egy pártnak vagy egy nemzetnek az élén. Ez azért is nagyon ironikus, hogy nem tudják elviselni, mert az ő általuk annyira áhított demokrácia készíti elő ennek a terepet, és megint azt látjuk, hogy amint ellenük lehet fordítani, amiért küzdöttek – és tényleg ez egy politikai ügyességi verseny, ki tudja az emberek szimpátiáját megnyerni-, de amint ezt nem egy általuk kedvelt politikus teszi, onnantól fogva már nem is tekintik ezt demokráciának.”

Ugyanebben az adásban Zsófia a független sajtó újságíróiba is beleszállt. Ezért nem lehet rá haragudni, ő már abban a rendszerben nőtt fel, ahol természetes, hogy a kormánynak saját propaganda- és médiabirodalma van, és csontig ágyazott jobboldali közvélekedés, hogy aki abban nincs benne, az csak és kizárólag baloldali, mi több, gyurcsányistasorosistahazaáruló médium lehet. Azért itt hagyom a MUOSZ etikai kódexét, hátha egyszer erre téved a kisasszony.

„Az ellenzék már nem tud politikát csinálni, és az újságírók, akik lepropagandistázzák a jobboldali újságírókat, ők maguk azok, akik teljesen viszik a pártpropagandát, és tényleg ez a legellentmondásosabb az egészben, közben meg a parlamentben live-olnak a politikusok. És hogy ennek a miértje, tényleg csak az lehet, hogy pártpolitika ma az ellenzékben nincsen. És miért nincs? És itt kötném vissza, hogy, mert nincsenek karizmatikus vezetők!”

Rácz Zsófia Márki-Zay Péterről, Hódmezővásárhely polgármesteréről is megnyilatkozott: 
„A Jobbik által támogatott Márki-Zay Péterről maga egy jobbikos képviselő mondja azt, hogy soha nem fog megbízni benne, soha nem fog hitelt adni a szavának, egy olyan embernek, aki külföldre járkál, és nem azt a feladatát teljesíti be, amire őt megválasztották. Mert ő ugye a hódmezővásárhelyi tiszavirág életű siker után, teljesen a helyi politikától, a helyi emberektől eltávolodott, és kizárólag a magáncéljainak a megvalósítására törekszik.”

Márki-Zay azért köszönte szépen a véleményt, és idén októberben újra nagy többséggel nyert Vásárhelyen.

2019.04.29.  –Bangóné Patkányozásáról: „Jogilag emberi méltóságában sérti meg az embereket, aki egy másik embert egy állathoz hasonlít. Az alapjogában, az emberi méltóságában sérti meg. Ami egy védett érték!”

Köszönöm Zsófia, itt egy idézet egy Lovagrend-birtokos Fidesz-alapítótól!
Meg itt egy másik is, magától Orbán Viktortól, aki a parazitákhoz hasonlította a teljes ellenzéket!

Arról  is nyilatkozott Zsófia, hogy egy Medián-kutatás szerint a szavazók többsége áprilisban azt hitte, hogy Szél Bernadett és Hadházy Ákos még mindig az LMP tagja:
„Ez azért nagyon szomorú egyébként, mert akkor ezek szerint, teljesen fölösleges volt az összes cirkusz, amit eddig csináltak. Ugye az MTVA-székházban meg az összes tüntetés. Nem tudom, szerintem az csak a figyelemfelhívást célozta, az a randalírozás, amit csináltak. És még mindig nem tudják az emberek, hogy ők kik vagy hova tartoznak! Vagy, hogy éppen kiket képviselnek! Ez elég kínos!” – mondta az ellenzéki oldal két legnépszerűbb politikusáról. 

(Amúgy, már maga a kérdés is csúsztatás volt, mert igazából nem a teljes ellenzéki kört, hanem csak az LMP-szavazókat kérdezték meg, és közülük is csak 44% gondolta, hogy Hadházy még tag.)

2019.05.27.  A Fidesz EP-választási eredményeiről, dagadó mellel:
 „Rekord részvétel mellett is, rekord mértékű győzelem volt, tehát európai szinten az, hogy valaki 52%-os szavazatszámot kapjon a választóktól, ez azért elég nagy bizalmat jelent szerintem. Kérdés, hogy ez az 52% mire lesz elég? […] Szerintem elég lehet ez a 13 mandátum arra, hogy a Fidesznek sem lesz feltétlenül szüksége a Néppártra! Nem hinném, hogy a Fidesz annyira el lenne veszve a jövőben az európai politikában.”

A migrációról: „Ha migráció, akkor megint jön a tagadás, szerintem nagyon jól látszik, hogy eredményeket tagadnak (az ellenzék – a szerk.), valóságot tagadnak, az már a migrációval elkezdődött. Ugye amikor ez az egész jelenség 2015-ben kialakult, akkor a politikusok nagyon különböző válaszokat adtak rá. Volt, aki elkezdett megoldást találni a problémára, volt, aki pedig így a tolerancia burkába bevonva az egészet letagadta, hogy nincsen semmi probléma, ez így természetes, ez teljesen jó, hogy bejönnek. Csak ugye azt felejtik el, hogy a sokszínűség azt jelenti, hogy a sok szín egymás mellett létezik, nem azt, hogy összekeverjük az összes színt, és akkor valami beazonosíthatatlan dolog keletkezik a helyén.”

Rácz Zsófia egyébként 2017 év végén, még a Facebook-profilja borítójának állította be azt a fotót, amelyen együtt szerepelhet a kormányoldal mumusával, az „ENSZ migrációs politikáját irányító sorosbábbal”, a főtitkár Antonio Guteressel.

Foto: Facebook

 

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás