Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

fidesz

Hangfelvétel: Orbán Viktor bevándorlással riogatva mozgósít az EP-választásra

A miniszterelnök rögzített üzenetben a keresztény európai kultúra védelmére hivatkozva buzdít a vasárnapi szavazásra.

Hidvéghi Balázs, a  Fidesz kommunikációs igazgatója május 21-én kedden jelentette be, hogy új szakaszba lépett a Fidesz európai parlamenti kampánya ezen a héten. A 444 beszámolója szerint ebben az új szakaszban a kormánypárt minden erejével támogatói közvetlen elérésére helyezi a hangsúlyt, ezért több tízezer aktivistával sok százezer embert fognak felkeresni személyesen, illetve felhívni telefonon a következő napokban.

Május 22-én be is futott hozzám két ilyen hívás is. Először egy aktivista nő kérdezte meg, hogy támogatjuk-e a családban a Fideszt, hányan megyünk szavazni vasárnap, és kérünk-e esetleg mozgóurnát.

Pár órával később pedig jött egy automata hívás Orbán Viktor miniszterelnöktől:

„Most az a tét, hogy bevándorláspárti vezetői lesznek-e Európának, vagy olyanok, akik megvédik a keresztény európai kultúránkat. Azt üzenjük Brüsszelnek, hogy a bevándorlást meg kell állítani. Ezért arra kérem, most vasárnap támogassa szavazatával a Fidesz-KDNP listáját. Viszonthallásra.” – mondja Orbán a felvételen. Ezután néhány másodperces csend, majd jön az, hogy „Elhangzott: a Fidesz megbízásából.”

Tehát még mindig csak és kizárólag a bevándorlás a témája az országot kilencedik éve vezető pártnak, és szerintük ezért kéne rájuk szavazni most vasárnap az EP-választáson is.

Bezzeg 10 évvel ezelőtt, 2009-ben még egy majdnem 300 oldalas programmal kampányolt a Fidesz az EP-választásra. Úgy tűnik, akkor még értették, hogy mik azok az európai értékek. A programban szidták a korrupciót, Gyurcsányt az oroszokkal való lepaktálásért, a Magyarországra érkező uniós pénzek felelőtlen elköltését, továbbá kiálltak a sajtószabadság mellett, valamint szorgalmazták az egészségügy és az oktatás fejlesztését.

 

A mostani Fidesz tökéletes ellentéte a 2009-es önmagának

Előkerestük, hogy ezelőtt két ciklussal a Fidesz mégis milyen tervekkel, és milyen eszméktől megittasodva lépett – az azóta legfőbb ellenségének tartott – Brüsszel színpadára. Előtúrtuk a párt 2009-es európa parlamenti választási programját. Vigyázat, felkavaró tartalom!

A telefonszámom egyébként teljesen legálisan van meg a Fidesznek. Az elmúlt években több „maradjunk kapcsolatban” jellegű utcai aláírásgyűjtésnél adtam meg nekik az adataimat, hogy rákerülhessek Kubatov Gábor híres listájára, és hátha egyszer ő maga hív fel személyesen. Évekig semmi nem történt, de tavaly a jelek szerint végre bekerültem a párt nyilvántartásába.

Az áprilisi országgyűlési választás előtt két nappal sms-t kaptam, hogy menjek szavazni – természetesen a Fideszre-, majd jött egy automata hívás Orbán Viktortól, aki akkor is a bevándorlásra hivatkozva mozgósított, majd a választás napján jött egy újabb sms. Decemberben pedig Bajkai István hívása futott be, amelyben a családvédelmi konzultáció kitöltésére bíztatott, és örömteli karácsonyi készülődést kívánt.

Címlapkép: Orbán Viktor „körletellenőrzésen” a Belvárosi Polgári Szalonban 2019.05.22-én (fotó: Orbán Viktor/Facebook)

 

Megosztás