Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

propagandagép

Stefka István lapigazgató elvtárs

A PestiSrácok lapigazgatója az MSZMP KB-tól is kapott kitüntetést annak idején.

Tovább gyűrűzik a Bayer Zsolt állami kitüntetése miatti botrány, jelenleg már (augusztus 23-a, 11:30-kor) 59-en áll a 444 visszaadottlovagkereszt-számlálója.

Gyűlnek azonban a kurvaanyázásról elhíresült NER-publicista mellett kiállók is. Bencsik Andráson és Stefka Istvánon kívül soha el nem múló szeretetéről biztosította az ötös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosát Skrabski Fruzsina, Schmidt Mária, és Pesty László is.

Lakatos András azonban Stefka István, a PestSrácok lapigazgatójának Bayer-védő cikkére reagálva az alábbi csodálatos bejegyzést tette közzé Facebook-on négy fényképpel:

„ÜZENEM STEFKA PISTÁNAK…

„Márpedig én nem adom vissza a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, amit 2011-ben kaptam az 1956-os forradalomról és szabadságharcról készült könyveimért. Büszke vagyok, jól érzem magamat Bayer Zsolt kollégám, Bencsik András, Hargitay András és Szigethy Gábor társaságában.”- Nyilatkozta Stefka István, magát újságírónak tartó, a szakma másik része szerint bérborz.

Nos, kedves Pistám, te nem csak ezeket a kitüntetéseid nem adod vissza, hanem azokat sem, amiket még annak idején, jóval a rendszerváltás előtt kaptál sok éven keresztül, a Belügyminisztérium céljait szolgáló riportjaidért, tudósításaidért.
Ugyan olyan alázattal vetted át a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat annak idején Horváth István belügyminisztertől, Lakatos Ernő, (APO) jelenlétében, mint ma, az új uraidtól.

Mint ahogy ott voltak azok is, akik társaságában akkor érezted jól magad. Szabó László, Molnár Tamás, (az első képen), és sorolhatnám… és akkor is büszke voltál, és akkor is jól érzeted magad az akkori barátaiddal, akkori elvtársaiddal. Tudom, tanúsíthatom, mert ott voltam. Mert ha jól emlékszem, a kitüntetéseid és a pénzjutalmaid is az elvtársaidtól kaptad. Ha te nem emlékszel, nézd meg, mi van az okleveleidre írva! Stefka István elvtársnak. És azokat sem küldted vissza az óta sem, akár csak ennek a rendszernek, amiket mostanában kaptál. Gondolom, azt se küldted vissza, amit például l982-ben, a Sajtónap alkalmából vettél át, a „Belügyminisztérium érdekében kifejtett áldozatos munkádért”. És ebben az évben éppen, -a képek tanúsága szerint-, épen te köszönted meg a Belügyminiszternek a nagy tisztességet, amivel elismerték a munkád, a munkátokat.

Mert te is része voltál annak idején annak a néhány tíz, szigorúan kiválasztottnak, akik Belügyi Tudósítói igazolvánnyal rendelkeztek, és munkájuk a belügyminisztérium sajtó,- és propaganda munkáját volt hivatva, önkéntesen segíteni. Igen, önkéntesen!

Ha nem emlékeznél, küldök neked néhány ott készült képet. Többek között azt is, amikor megköszönöd Horváth István belügyminiszternek, és Lakatos Ernőnek, az MSZMP KB. Agitációs és Propaganda osztálya vezetőjének a megérdemelt munkádért kapott jutalmad.

Nézegesd csak a Magyar Rendőr című lap archívumában megtalálható képeid, és gondolkozz el azon, hogy ki is vagy te Stefka Pista… Hogy hol, mikor, és éppen kiknek a társaságában érzed jól magad. Tényleg büszke lehetsz! Tegnap azokra, ma ezekre. És holnap?…”

 

stefka1

stefka2

stefka3

stefka4

 

Csodálatos látni és olvasni ezt a folyton a komcsikat szidó, Fidesz-kitartott PestSrácok lapigazgatójáról. Elvhűség, értékek, szakmaiság, függetlenség stb, minden benne van. Gratulálunk Stefka Istvánnak minden kitüntetéséhez, az MSZMP-sekhez és a 2011-es lovagkereszthez is. Megdolgozott értük.

 

aderplakat

 

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást 

havi 1000 forinttal!

Megosztás