Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

propagandagép

Fantasztikus páros: a közmédia és a cöfös alkotmányjogász

Ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője, a CÖF „jogi kabinetjének vezetője”, a közmédia egyik legtöbbet foglalkoztatott megszólalója csúnyán belefutott a lófüttybe, miután a 444-hez megint kiszivárgott egy közmédiás felvétel, amelyben  a riporter épp a szájába adja  az alkotmányjogász-szakértőnek, hogy mit is kellene még valahogyan belefogalmaznia  a „saját véleményébe”. 

„A valóságot mi írjuk” – ez a mondat Bödőcs Tibor humorista szilveszteri, köztévés híradó paródiájában hangzott el, és akkor keserűen nevettünk ezen, mert tudtuk, hogy igaz.

Ezen azonban már nevetni sem lehet, még akkor sem, ha ez a Lominczi egy igazi faarcú, szerencsétlen Kósa-klón, és akár meg is lehetne versenyeztetni őket, mert politikai-udvari bolondnak mindkettő szuper lenne.

Lomniczi az, aki azt találta mondani a CÖF-nek a Magyar Villamos Művektől kiutalt 500 milliós hűbérre támogatásra, hogy az nem közpénz, de ő volt az is, aki egy pécsi választási fórumon olyanokkal riogatta a nagyérdeműt, hogy Nigéria lakosságának 80%-a AIDS-es, és már a megerőszakolt svéd lányok is azok.

Lominczit az M1 szólaltatta meg pár napja/hete a Varju László elleni fellépés ügyében. Pontosabban az volt a feladat, hogy magyarázza meg, miért volt jogszerű, hogy a mentelmi joggal rendelkező képviselőt a folyosón (ami az MTVA szerint üzemi terület) azok a biztonsági őrök húzzák-vonják-ráncigálják, akik még hozzám sem érhetnének egy ujjal sem, ha beesz a fene az épületbe.

A most kiszivárgott vágatlan felvételen a cöfös alkotmányjogász iszonyú loopba keveredik, és önmagát ismételgeti, de még jogilag is egetverő baromságokat hord össze.  A riporter pedig látja, hogy ez így nem lesz egy hasznos anyag, ezért közbelép és elmondja Lomincinak, hogy még miket kellene valahogy a mondandójába fogalmaznia, mert azt „kérték” (a videóban 1:52-nél).

– Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el, hogy az őrök védték, tehát, hogy védték, jó?
– Jó.
– Jó. Erre akkor egy mondat erejéig térjünk ki.

Szakmailag az interjú két vagy több ember beszélgetését jelenti, melynek célja, hogy az interjú készítői az interjú alanyától információkat nyerjenek egy meghatározott témakörben. Ezek után érthetjük, hogy a videóban látható riportot, miért nem lehet még interjúnak sem hívni. Csupán egy jogi diplomával rendelkező kormányközeli ember felmondja, amit a szájába adnak.

Amúgy idősebb Lominczi Zoltán a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke és az Emberi Méltóság Tanácsa nevű nemzetközi civilszervezet elnöke, most biztos összeszégyellte magát a fia hallatán. Hát még akkor mennyire fogja, mikor elolvassa, hogyan próbálja magát mentegetni a kis Zoltán a kiszivárgás után.

„Miután viszonylag mostoha körülmények között készült az interjú, emlékeztettek korábbi saját gondolataimra.”

Saját gondolataim > Kérték!

Megosztás