Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

propagandagép

Tökéletesen oroszbarát hadi jelentés az ukrán frontról a Pesti TV-n

Jeszenszky Zsolt, a Politikai Hobbista műsorvezetője nagypénteket találta a megfelelő időpontnak arra, hogy elmondja nézeteit az orosz-ukrán háborúról, és felnyissa nézői szemét, igazából miről is szól ez a háború, és mit hozhat a jövő a lerohantak számára. Egészen szürreális kocsma-propaganda volt.

A korábban Trump alternatív jobboldali politikájába (alt-right) szerelmes Jeszy most egy másik erős embert, a szélsőbalos, kommunista Putyint védett be a maga sajátos módján. A Politikai Hobbistában szokás szerint jelen volt még „vokálként” Takács Áron, Ambrózy Áron és Varga Ádám is, de tőlük csak azt tudtuk meg, hogy Ambrózy gyerekkorában sokat számítózhatott.

Jeszy már a felkompfban világossá tette az egyszeri nézőben, hogy melyik oldalt is képviseli: Európa hülye, képmutató és önpusztító, Oroszország pedig nem agresszor, hanem céljai vannak. Hogy ők támadtak, az részletkérdés csupán, ők eldönthetik, hogy milyen legyen a szomszédjuk.

„Sajnos háború van, amire emberek különböző módokon reagálnak, egyik oldalon megy a végnélküli „jóemberkedés” és Európa módszeres önpusztítása, másik oldalon a geopolitikai magyarázatok. De van valami, amivel senki sem foglalkozik. Mi az orosz hadicél? Milyen Ukrajnát akarnak kialakítani a háborúval? Mert egy háborúnak mindig van célja. Azt már most látjuk, hogy semmi sem lesz olyan, mint eddig volt, aki mást gondol az reménytelenül idealista. Itt most Európa két legnagyobb területű országa esett egymásnak. Hogy nem egyformák az erőviszonyok az RÉSZLETKÉRDÉS, ahogy az is, hogy ki támadott meg kit!”

Ezután kapunk egy térképet Dél-Ukrajnáról, amire valaki szedett-vedetten berajzolta az elmúlt 2 hónap orosz csapatmozgásait, Jeszy pedig ráfűzi, hogy: „Tökéletesen látszik az orosz hadicél és a csapásokat is lehet követni, az ukrán hadsereg igazából csak az egészhez asszisztál! Zelenszkij meg a sajtón és a „morálközvéleményen” keresztül próbálja megnyerni a háborút”.

Az orosz „csapásirányok” (forrás: Pesti TV/Youtube)

Megtudjuk, hogy Oroszországnak nem célja Ukrajna lerombolása, nem céljuk Odessza és a fontos ipari létesítmények szétrombolása sem, majd kapunk egy enyhe célzást azokra a rég megcáfolt urban-legend tézisekre, hogy a NATO biológiai fegyvereket gyártó biolabort tart fent az azovstalj vasgyár alatt Mariupolban.

„Oroszországnak nem célja Odessza és a fontos ipari létesítmények szétrombolása sem. A Mariupolban lefolytatott heves összecsapások okára valószínűleg csak évek múlva kapunk választ, de az biztos, hogy az oroszok VALAMIÉRT nagyon el akarták foglalni, az ukránok pedig VALAMIÉRT nagyon meg akarták védeni.”

Miután elegánsan nem foglalkoztak a ténnyel, hogy Mariupolban ásta be magát Oroszország –papíron – kb. elsődleges célpontja, az Azov ezred, hatalmas stratégiai tudással megállapításra került, hogy „Herszon stratégiailag fontos, ezért el kellett foglalni, Mikolajivban pedig van kikötő, ezért vigyázni kell rá. Itt esetleg olyan dolgokat foglalnak majd el, mint a folyón átívelő híd és a repülőtér.”

A mindig roppant felkészült Ambrózy Áron itt kapcsolódott be a műsorba, és elmondta, hogy miért fog az USA kihátrálni Ukrajna mögül:

„Egy francia újságíró is megírta, hogy konkrétan az ukrán csapatokat a Pentagonból irányítják, valós idejű információmegosztással, meg mindennel. És ha Putyin kezében tényleg van egy amerikai tábornok, akkor valószínűleg oda fog szólni Bidennek, hogy ha nem szeretnétek egy ilyen moszkvai sajtótájékoztatót, ahol én ülök és mellettem az amerikai tábornok kalitkában. Azt fogják mondani, hogy NEM! Inkább akkor hagyjuk ezt az Ukrajnát, felejtsük el.„

Ekkor Varga Ádám is hozzárakta a maga maximumát a tartalomhoz, és elkezdett vihogni; én pedig csak unottan megjegyzem, hogy 40 ország – köztük Amerika – pont tegnap ült össze Németországban, és megbeszélték, hogy turbó fokozatra kapcsolnak Ukrajna támogatásában.

Újra Jeszyhez került a gyeplő, és ő bátorította a nézőket, hogy nézzék meg a keleti frontot, ha már ennyit beszéltünk a déliről, de sajnos gyorsan kiderült, hogy ott nincs is semmi látnivaló. „Sokat nem kell róla mondani, mert itt 2014 óta nem történik semmi. Ez itt Kharkiv városa, amit látunk. Itt mindenki beásta magát, és szórványos rakétázással, ágyúzással ELSZÓRAKOZTATJÁK MAGUKAT A FELEK. De ez egy nagyon fontos város, amit szintén nem akarnak lerombolni, mert a lakosság fele orosz. Sokkal izgalmasabb kérdés viszont az északi front, ahonnan most teljesen kivonultak az oroszok.”

Kaptunk megint egy ákombákom-térképet, és Ambrózy kolléga újra megcsillogtatta a Panzer Generalon élesített taktikai tudását:

„Én tartom, hogy ez elterelő hadművelet volt, és hogy az oroszok azt várták a 60 km-es hadoszlop láttán, hogy az ukránok összeszarják magukat és rögtön megbuktatják a saját kormányukat. Meg hát az is benne volt, mikor látták, hogy ez nem történt meg, hogy látták, hogy ezzel a pár hadosztállyal körbe lehet venni Kijevet. Az se jött össze neki, mert annyian nem voltak és akkor maradt az, hogy megsemmisítették a stratégiai létesítményeket, meg KIRABOLTAK MINDENKIT!„

A Nagy Orosz Bekerítési Kísérlet! (forrás: Pesti TV/Youtube)

Jeszy próbálta menteni a fogatlan orosz hadsereg becsületét: „Kicsit vitáznék, a fővárost két oldalról próbálták bezárni, de nem fejezték be. És, hogy miért? Mert az oroszok nem akarták elfoglalni!! Azt a tévhitet, hogy nekik kell Kijev, mert Oroszország anyácskájának bölcsőjét ott ringatták, azt felejtsük el. És a Zelenszkijt sem tudják elkapni, mert a harcok alatt SIMÁN KEREKET OLD! Meg állandóan bunkerekből jelentkezik be, akár Berlinben is lehet.”

Nyomatékosítandó a fentieket a nagy medve tökéletességéről, ezután az orosz elnök kapott egy olyan felsz*pást, hogy csak na. A fideszesek tényleg értenek ehhez.

„De mi lesz a vége, hogy fog véget érni a háború? Arra várni, hogy Putyin hibázzon, hogy elmatekozza magát, szerintem fölösleges. Ahol ÚGYMOND megakadt a támadás, ott már nem is nagyon akarnak tovább menni. […] Putyin eltökélt és látja, hogy nincs komoly ellenfele, vannak tartalékai, és az idő sem sürgeti. Tehát, amikor a csapatait megindította, akkor egy ferenc józsefi gondolat vezérelte, mindent meggondolt, és mindent megfontolt.”

Zárásra jutottunk el oda, hogy megtudjuk, Ukrajnát „létre sem szabadott volna hozni”, hogy mi a háború igazi célja, és egy sötétvörös szemüvegen át a jövőbe is betekinthetünk egy pillanatra. Itt a műsorvezető előállt az orosz oldalról legpozitívabb(?) forgatókönyvvel, és feldarabolja Ukrajnát beszélt nyelvek és etnikumok szerint.

„Ami viszont látható, hogy Ukrajna összeomlik és megdöntik Zelenszkij hatalmát. Az ország káoszba süllyed, és be kell hívni NATO-csapatokat is! Elképzelhető, hogy mentik, ami menthető, és néhány nyugati megye is elcsatolásra kerül Lengyelországhoz és Magyarországhoz. Az biztos, hogy az ország, amit Ukrajna néven ismertünk, az ebben a formában megszűnik létezni. És az itt látható térkép alapján LÉTRE SEM SZABADOTT VOLNA HOZNI! Véssük az eszünkbe amit látunk, mert nagy valószínűséggel pont így fognak kinézni a határok pár hónap vagy pár év múlva.”

Ukrajna jövőbeli határai Jeszenszky Zsolt szerint. (forrás: Pesti TV/Youtube)

A teljes adás itt megnézhető!

Címlapkép: Pesti TV/ Youtube

Megosztás