Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tehetség kell, hogy ekkora hülyét csináljon magából egy miniszter

Bár a miniszterek elég kevesen vannak, de azért sikerült a krémek krémjéből is a legtehetségesebbeket kiválasztani. Az például a mai napig a 2014-es év (egyik) rejtélye, hogy a teljesen alkalmatlan Fazekas „Nagy Megtekintő” Sándor vagy Hende Csaba hogyan maradhattak miniszterek.

A miniszter az első kérésre küldi a Gripeneket jófejségből, bizonyságleveket ad át, vagy éppen kétszer is átadja ugyanazt az utat, hogy ne kelljen a Közgépet kötbérezni.

Hende Csaba Vas megye országgyűlési képviselője és honvédelmi miniszter. A megyében az M86-os gyorsforgalmi utat fizetőssé tették, 17 km mindössze a szakasz, más fizetős út nincs a megyében. Így a Vas megyei matrica sem egy értelmes ötlet …

Screenshot_00444

 

Hende Csaba bele is zavarodott rendesen.

2014.12:23.: A szombathelyi Fidesz közleménye. NEM LESZ FIZETŐS EMBEREK!

„A Magyar Szocialista Párt és a Gyurcsány Ferenc által jegyzett Demokratikus Koalíció helyi képviselői, Advent 4. hetében, a karácsonyi készülődés helyett, ismét rémhírekkel ijesztgetik Szombathely és Vas megye lakóit.

Sajtótájékoztatót tartanak a 86-os útról, melyet Ipkovich György, az út ex kormánybiztosa 8 év alatt képtelen volt megépíttetni, minden hazug ígérete ellenére.

A szocialisták azt vizionálják, hogy az út majdan fizetős lesz. Azt a riogatást folytatják, amit a szombathelyi kiskert bérlőkkel már megtettek. Közel egy évig rémítgették és hergelték azzal a földbérlőket, hogy elveszthetik területeiket. A parlament azóta meghozta döntését, a bérlők természetesen tovább művelhetik kertjeiket.

Az M86-os út fejlesztését a Kormány hatalmas tempóban folytatja, az jelenleg is használható, útdíj fizetése nélkül. A Kormány későbbi terveiben sem szerepel az út fizetőssé tétele!

Felszólítjuk a Magyar Szocialista Pártot, hogy fejezze be az emberek riogatását, a megalapozatlan vádaskodást! Hagyják végre, hogy a szombathelyiek békében ünnepeljék meg a Karácsonyt!”

2014.12.29.: Az NFM közleményben vázolja az új útdíjfizetési rendszert.

2014.12.30.: Megjelenik a miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben.

2014.12.30.: Az NFM kirakja a részletes megyei térképeket a fizetőssé vált szakaszokról.
Többek között a fenti Vas megyei térképet is.
Ahol szépen látszik a bepirosozott M86-os.
Vagyis hogy fizetős lett.

2014.12.31.: Hende Csaba-interjú a nyomtatott Vas Népe újságban:
„Több száz millió forintot költünk a közlekedés fejlesztésére – jelentette ki (Hende Csaba). Kérdésünkre válaszolva elmondta, csupán riogatás az az ellenzéki felvetés, miszerint fizetőssé tennék az út használatát. – Ma sem fizetős a 86-os út, miért lenne fizetős? Nem autópályáról, autóútról beszélünk, ezek a kamionforgalmat leszámítva nem fizetősek, semmilyen, ezzel ellentétes kormányzati előterjesztés nincsen.” (nyugat.hu)

hende_vas_népe
2014.12:31.: Délután már fel is szerelték a fizetős útszakaszt jelző táblákat az M86-os úton. Miközben a derék Vas megyei állampolgár az aznapi újságban éppen az olvashatta a térség országgyűlési képviselőjétől (!) és honvédelmi minisztertől, hogy nem lesz fizetős az M86-os. Meg hogy a kurva ellenzék riogat már megint! (Kép: nyugat.hu)

326242_szombathely_hataraban_szilveszter_delutan_uj_tabla

 

2015.01.02.:  „Kifejezetten olyan információm volt, mely szerint egyetlen Vas megyei útszakasz sem lesz fizetőshúzta alá dr. Hende Csaba, hozzátéve, hogy mindenféle előzetes egyeztetés és tájékoztatás nélkül tudta meg szilveszter napján, hogy 18 órán belül mégis bevezetik a díjat. – Elfogadhatatlan nem csak az intézkedés módja, hanem a körülményei is, hiszen egy olyan útról beszélünk, amely még nem készült el – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy igazságtalan, diszkriminatív döntés született, hiszen például a korábban elkészült, Győr-Moson-Sopron megyét érintő enesei elkerülő út továbbra is ingyenes.Semmilyen észérv nincs, tiltakozom ezen döntés ellen, éppen ezért egyeztető tárgyalást kezdeményeztem a döntést hozó Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, és szükség esetén a kormány elé viszem az ügyet – húzta alá Hende Csaba.”

Hende Csaba lehet, hogy a kormány elé szeretné vinni az ügyet, csakhogy időközben kiderült, hogy a már volt a kormány előtt. Nem is egyszer. A kormányülésen pedig ki ült ott? Hende Csaba!

A kormányüléseken részt vevőn miniszternek sem volt lövése sem az új útdíjrendszerről, akkor hogy várják el az állampolgároktól, hogy felkészüljenek és megtegyenek mindent, hogy elkerüljék a büntetést?

2015.01.09.:Az első tárgyalási anyagok ősszel készültek el. A kormány már október végén napirendre vette a témát. (…) A megyei matricák bevezetése az optimista feltételezéseink szerint nullszaldós lesz. A cél az volt, hogy az emberek jól járnak a megyei matricával. (…) Az, hogy átalakítást tervezünk, korábban sem volt titok. Három-négy kormányülésen tárgyaltuk az elképzeléseket, hetekig rágtuk a különféle változatokat.” – Fónagy János, NFM államtitkár.

Fónagy János az interjúban még azt elárulta, hogy mit jelent számára, a minisztérium és a NER számára az egyeztetés.
Pólóra nyomtatnám, olyan szép:


fónagy2

 

A kihalt M86-os gyorsforgalmi út igen szép látvány, remek filmforgatási helyszín, remekül illik például a Walking Dead főcímébe:

Megosztás