Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Bizonyságlevél

Hende Csaba honvédelmi miniszter ezt írja a Facebbookon:

„Szombathely 16,3 milliárd forintos adósságának 65 százalékát vállalja át az állam az önkormányzati adósságrendezési program keretében. Ez azt jelenti, hogy Szombathely városa összességében több mint 13 milliárd forinttal kedvezőbb pénzügyi helyzetbe került. 

A város adóssága 5,7 milliárd forintra csökken. Fontos tudni, hogy a szocialista városvezetés ideje alatt, 2002 decembere és 2010 decembere között megtízszereződött Szombathely adóssága; több mint 18,2 milliárd forintra emelkedett! A kormány a kisebb településeket is megszabadította az adósságtehertől. 

A hétvégén adtam át Sé község Polgármesterének Orbán Viktor „Bizonyságlevelét”, amellyel a több mint 15 millió Ft-os adósságot váltja ki a kormány.”

Szép íve van, Szombathely, 66%, a szocik, 18,2 milliárd, majd Sé község 15 milliós adóssága.

Íme:

945388_341898095940205_959682164_n.jpg

Zala megyében 31 polgármester kapta meg a bizonyságlevelet az átvállalt adósságról Vigh László országgyűlési képviselőtől, aki „arra kérte a települési vezetőket, hogy függesszék ki a bizonyságleveleket, amelyek arról szólnak, hogy az elmúlt 23 évben egy alkalommal a kormány vállalta az adósságrendezést az önkormányzati rendszerben.

A helyi lakosok már meg sem kapják? Már a kormányzati kommunikáció sem a régi …

bizonyságlevél (lat. litterae testimoniales): „hiteles tanúsítvány, melyben a vármegyei közgyűlés igazolta, hogy a kérelmező személy a nemesi rend tagja. A más vm-be költöző nemességet a befogadó vm. a ~ alapján hirdette ki és iktatta a nemesek sorába.

Megosztás