Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem akarták kötbérezni a Közgépet ezért átadták az utat – majd átadták mégegyszer

2014. március 20.
Két héttel a választás előtt. Sajtóbejárást szervez a NIF az M86-os Szombathely és Vát között épülő szakaszához. Loppert Dániel, NIF szóvivője közölte, hogy júniustól már átadják az utat (alacsonyabb sebességkorlátozással), júliustól pedig már tényleg lehet Szombathely és Vát között is 110 km/h-val száguldani. A szakasz 7 milliárd forintba került, 6,2 km-en új nyomvonal épült, 3 km-en pedig bővítettek. Az tendert a Közgép + Strabag konzorcium nyerte.

hende0
tn_DJI003121_resize3_800x600

2014. június 28.
Hende Csaba, Puskás Tivadar Szombathely polgármestere és Kovács Ferenc kormánybiztos átadja az új 86-os út Szombathely-Vát közötti 9,2 km hosszú szakaszát.
Ideiglenesen, sebésségkorlátozással (60 km/h), ugyanis Zanat térségében még javában dolgoztak a munkagépek.

 

 

Hende Csaba; Puskás Tivadar; Németh Miklós

2014. július 24.
Hende Csaba és Puskás Tivadar valamint Németh Miklós, a Közgép Zrt. vezérigazgatója átadja az új 86-os út Szombathely-Vát közötti 9,2 km hosszú szakaszát.
Az újabb átadásra azért kerül sor a NIF-től kapott tájékoztató szerint, mert „a holnapi naptól már teljes hosszon 110km/h sebességgel lehet közlekedni”.

A nyugat.hu szerint két „pletyka” kering, hogy miért adták át kétszer:
„Az egyik szerint, mivel márciusban megígérték, hogy júliusra kész lesz az út, kész vagy nem, átadták.
A másik, hogy az útépítő Közgépnek a szerződés szerint nagyon komoly kötbért kellett volna fizetnie, ha nincs kész mostanra az út. Mivel ezt felsőbb politikai szinten nem akarták, így oldották meg a problémát.”

Loppert Dániel még azt nyilatkozta márciusban, hogy „a jó idő segítette az útépítőket, ezért a kivitelező tudja tartani a június 30-i átadási határidőt, az új nyomvonalon megépült szakaszon ezért már júniusban megindulhat majd a forgalom.

És valóban, a szerződés szerint a munkálatok vége 2014. június 30. volt.
Egy picit megcsúszott a Közgép, előfordul az ilyen … de ugye a Közgépet nem kötbérezzük, hogy mutatna az?!

(Képek: vaol.hu, facebook)

Megosztás