Kivételezett az MTI a haveri főszerkesztővel

mtios

Hétfőn a Századvég tulajdonában lévő, vagyis fullfideszes Napi Gazdaság bődületesen leégette magát, mert képesek voltak az RTL mérlegében szereplő 1.680 e Ft-ot 1,6 millió helyett 1,6 milliárdként kiolvasni, és ebből ráadásul egy “leleplező” cikket is írtak. Aztán lehoztak egy helyreigazítást, amiben először nyomtatási, később technikai hibára fogták a malőrt.

Más ezután hónapokig, de legalább 1-2 hétig lapítana, és próbálná elfelejteni a napot, mikor az egész internet előtt kiröhögtette magát. No de nem így a Napi Gazdaság. A főszerkesztő másnap kiadott egy nagyképű és a kommunizmust idéző MTI OS-közleményt, aminek a sorai közül remekül kiolvasható, hogy “rohadt RTL”.

Innen jött az ötlet, hogy a blog történetében először mi is kiadunk egy közleményt, megkerestük hát az MTI-t.
Egy napon át leveleztünk velük, de abszolút megérte!

Ezzel kezdtünk:

“Tisztelt MTI!

Az NMHH-nál bejegyzett sajtótermékként szeretnénk közleményt kiadni az MTI nonprofit Zrt. OS szolgáltatásán keresztül. Kérjük szíveskedjenek tájékoztatni ennek módjáról, a szükséges szerződés mielőbbi megkötésének lehetőségéről.

Köszönettel és üdvözlettel:

Erdélyi Katalin és Ferencz Gábor

Vastagbőr-blog”

Ez jött vissza:

“Tisztelt Erdélyi Katalin és Ferencz Gábor!

Levelükre válaszolva tájékoztatom, hogy az Országos Sajtószolgálat lehetőségét kizárólag társadalmi szervezetként bejegyzett civil szervezeteknek tudjuk felajánlani, gazdálkodó szervezetek részére csak az OTS – Üzleti Sajtószolgálat lehetőségét áll módunkban biztosítani.

Kérem, írják meg, hogy fentiek alapján jogosultak-e az OS-szolgáltatás igénybe vételére, és ezután azonnal küldöm a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat.

Üdvözlettel:

Sz. Anikó
asszisztens
VEZÉRIGAZGATÓSÁG”

Tovább próbálkoztunk:

“Tisztelt Sz. Anikó!

Köszönöm válaszát.

Az oldalukon olvasható tájékoztatás szerint “Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli.”, ezért a Vastagbőr-blog főszerkesztőjeként szeretnék közleményt kiadni. Bízom abban, hogy ez nem ütközik akadályba.

Segítségét előre is köszönve, üdvözlettel:

Ferencz Gábor

Vastagbőr-blog”

Nem találtunk értő fülekre:

“Tisztelt Ferencz Gábor!

Mivel az OS működési szabályzata (mellékletként csatoltam) szigorúan meghatározza, hogy milyen szervezetek vehetik igénybe a szolgáltatást, az Országos Sajtószolgálat biztosítása érdekében kérem Önt, legyen szíves megküldeni a bírósági/törvényszéki végzés másolatát, amely tartalmazza a nyilvántartásba vételi számukat. Ennek megküldése, valamint a szerződés megkötése után tudjuk önöknek az ingyenes szolgáltatást biztosítani.

Fentiek hiányában továbbra is az OTS Üzleti Sajtószolgálat áll rendelkezésükre közleményük továbbítására.

 

Üdvözlettel:

Sz. Anikó

asszisztens

VEZÉRIGAZGATÓSÁG”

De nem adtuk fel:

“Tisztelt Sz. Anikó!

Köszönöm válaszát.
Az OS működési szabályzatában ez áll:

“Az OS-szolgáltatásnál magánszemély csak abban a kivételes esetben tehet közzé állásfoglalást, ha személyére vonatkozóan hírek jelentek meg több országos médiumban.”

Tájékoztatom, hogy több országos médiumban hírek jelentek meg velem kapcsolatban, ezeket (legalábbis egy részüket) az alábbi linkeken olvashatja:

http://magyarnarancs.hu/belpol/lazar-janos-szomoru-tuntetes-a-szolidaritas-kis-koreiert-90440

http://www.hirado.hu/2014/06/09/az-origo-volt-foszerkesztojeert-tuntettek-budapesten

http://hvg.hu/itthon/20140609_Ki_az_a_Lazar_Janos_ismet_tuntetnek_az_O

http://www.hir24.hu/belfold/2014/06/09/tuntetes-a-mediaert/

http://www.168ora.hu/itthon/kollaboralunk-vagy-ellenallunk-tuntetes-lazar-janos-telekom-origo-127867.html

Bízom benne, hogy sikerült kételyeit eloszlatnom, és a Vastagbőr-bog főszerkesztőjeként kiadhatok MTI OS közleményt.

Köszönettel és üdvözlettel:

Ferencz Gábor

Vastagbőr-blog”

Ezután érezhetően keményebb lett a hangnem:

“Tisztelt Ferencz Gábor!

Várom a bírósági/törvényszéki végzés másolatát, amely tartalmazza a nyilvántartásba vételi számukat. Miután ezt megkaptam, máris küldöm kitöltésre a szerződési formulánkat, amelynek visszaküldése után lehet beadni OS-közleményt.

Üdvözlettel:

Sz. Anikó

asszisztens

VEZÉRIGAZGATÓSÁG”

Úgy éreztük, hogy valami félreértés van, ezért finoman visszakérdeztünk:

“Tisztelt Sz. Anikó!

Egész pontosan milyen bírósági/törvényszéki végzésre és nyilvántartási számra tetszik gondolni?

Üdvözlettel:

Ferencz Gábor

Vastagbőr-blog”

Vissza az elejére:

“Tisztelt Ferencz Gábor!

Azt a nyilatkozatot várjuk, amelyben az Önök, mint társadalmi, civil szervezet (alapítvány, párt, egyesület stb.) nyilvántartásba vételét bejegyezte a bíróság.

Üdvözlettel:

Sz. Anikó

asszisztens

VEZÉRIGAZGATÓSÁG”

Előjöttünk a farbával:

“Tisztelt Sz. Anikó!

Mint már délelőtt jeleztem, a Vastagbőr-blog főszerkesztőjeként szeretnék közleményt kiadni. Pont úgy, ahogy egy másik sajtótermék főszerkesztője tette azt tegnap.
http://os.mti.hu/hirek/98372/barcza_gyorgy_a_napi_gazdasag_foszerkesztojenek_kozlemenye

Nem értem, hogy ha ő megtehette ezt, akkor én miért nem. Várom szíves tájékoztatását.

Üdvözlettel:

Ferencz Gábor

Vastagbőr-blog”

Erre jött egy egész jó válasz:

“Tisztelt Ferencz Gábor,

Továbbra is fennáll Önök számára az OS lehetősége, amennyiben eljuttatják a kollégám által jelzett végzés másolatát, amely tartalmazza a nyilvántartásba vételi számukat mint társadalmi, civil szervezet. Amennyiben ezzel nem kívánnak/tudnak élni, a szintén felajánlott OTS lehetősége is nyitva áll Önök előtt. A Napi Gazdaság főszerkesztője egy országos napilap főszerkesztőjeként, személyes megtámadtatás okán kapott lehetőséget arra, hogy közleménye az OS-ben megjelenjen.

Üdvözlettel,

K. Péter

belpolitikai szerkesztőségvezető”

De szerettük volna kihozni a helyzetből a maximumot:

“Tisztelt K. Péter!

Egy utolsó kérdés a tisztánlátás érdekében: Mi volt az a személyes megtámadtatás, amelyet a Napi Gazdaság főszerkesztője elszenvedett, és amelyre tekintettel lehetőséget kapott arra, hogy közleménye az OS-ben megjelenjen?

Üdvözlettel:

Ferencz Gábor

főszerkesztő

Vastagbőr-blog”

És bingó!!!

“Ez az RTL Klub vezérigazgatójának megjegyzése volt, amit az MTI hírben is feldolgozott:

„A főszerkesztő a kommünikét azután juttatta el az MTI-hez, hogy Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója hétfőn a HVG Facebook-oldalára azt a hozzászólást írta: “néhány embernek vissza kellene mennie az általános iskolába, hogy megtanulják a matematikát”.

Dirk Gerkens ezt azután publikálta, hogy a Napi Gazdaság hétfőn cikket közölt az RTL Klubnál tavaly kiosztott tiszteletdíjakról, ám az írásra helyreigazítást kellett adniuk, mert nem a valóságnak megfelelő számokat tettek közzé.””

Mivel fölényes győzelmet arattunk, behúztuk a csőbe, és kimondattuk az állami hírügynökséggel, hogy a saját szabályzatát megszegve biztosított megjelenési lehetőséget a haveri főszerkesztő zavaros közleményének, ráadásul egy Facebook-komment miatt (!!),  csak ennyit írtunk vissza:

“Köszönöm, nincs több kérdésem.”

Viszont mivel az diszkrimináció, hogy az egyik sajtótermék főszerkesztőjének közleményét lehozza az OS, a másikét meg nem, panaszt teszünk az MTI ellen az NMHH-nál és az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál.

Egyébként ezt a közleményt szerettük volna kiadni, de mivel nem került sor szerződéskötésre, nem küldtük el az MTI-nek, így nem tudni, hogy egyáltalán megjelentették-e volna.

“Szeretünk nevetni, de nem szeretjük, ha hülyének néznek. Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várunk el azoktól, akik a magyarok pénzéből élnek, és állami megrendelések nélkül már éhen haltak volna.”

 

 

 • Aullah

  Hajrá VB!

 • János Varga

  Azért én még megkérdeztem volna, hogy ilyen alapon rám nem gondolhatott? Nevet nem írt Gerkens. Akár te is lehettél volna, s több millió ember is…

  Hülye kifogás a talmudista irodától…

 • Virág et.

  Nincs olyan ok vagy indok, hogy “személyes megtámadtatás”. Dirk Gerkens nem Barczát támadta, a “some guys”-t nehéz Barcza – az állampártból élek és élvezem – Györgyre lefordítani. DG egyébként nem is tudta vagy tudhatta, hogy ezt a magas szellemi hozzáadott értéket tartalmazó Napi Gazdaság cikket maga a géniuszok géniusza, a főszerkesztő úr jegyezte. Én sem tudtam eddig.

  Egyébként meg készüljetek a NAV vizsgálatra. Ez egy ilyen rendszer. Volt már ilyen rendszer régebben is, akkor ezek éppen tüntettek ellene meg elő lettek állítva, meg hídon csatáztak. Meg fiatalok voltak és még emberek.

  • Libsibolsi

   Nem. Nem a rendszer ellen tüntettek, hanem azok ellen, akik csinálták a rendszert. :)

  • conspiracy theory

   “Barcza – az állampártból élek és élvezem – György”

   Erre a kommentre is jön majd egy MTI közlemény?
   Amúgy piszok nagy s3ggberúgást kapatott ezért BGy, mert ennyire kapkodni és idegesnek lenni még soha nem láttam. Gondoltam lesz vagy 100 milla extra kommunikációs költség, hogy mentsék a menthetőt.

 • http://anothernonight.blog.hu no-night

  A második mondatát akár a tükörbe, vagy más médiapotkányoknak illetve a politikai elitnek is mondhatta volna… ha az “alázat” az ilyeneknél nem a kutyába lemenést jelentené…

 • SirTocy

  Ha egy facebook comment személyes megtámadtatás (pláne, hogy nincs is személynév a mondatban), akkor szeretném többszörös személyes megtámadtatás miatt az alábbi közleményt kiadatni az MTI-vel: “Fecsi, anyád a köcsög, nekem te ne pattogj, mert szájba leszel baszva.” Nem kell félni, akinek szól, érteni fogja. H1-es címsorral szeretném kérni, köszönöm.

 • Rufus78

  Azért én csak kíváncsi lennék, mire gondolhatott Barcza a mondat végével: “…és időnként a magyarok segítségére szorul”…
  Egyébként meg ez van, hogy a faszról megírni, hogy fasz a Faszbukon, az ma már “személyes megtámadás”, amit az MTI bevetésével kell korrigálni. Politikai indíttatásból azonnal egy tévétársaság vezetőinek zsebében turkálni, és hangulatkeltési céllal “véletlenül” rossz számokat leírni, aztán ezt nagy pofával kommunikálni mindenhol, az persze nem. Barczának igazából azt kellett volna eldöntenie, hogy melyik a nagyobb ciki: benyelni, hogy visszaküldték az iskolapadba, jogosan, vagy hogy tudja ő a matekot (ekkor lenne indokolatlan DG megjegyzése), és más oka volt milliárdot írni millió helyett. Biztos hogy jól döntött?
  Lázár árnyékában meg én várnék el nagyobb alázatot és kevesebb pökhendiséget.

 • Nyersike

  kva jó :DDD ügyesek vagytok! csak így tovább! MTI, köztévé, stb. hihetetlen amit művel most már, én mindig azon tűnődöm magamban, amikor nézem reggel a köztévé “híradását”, hogy a bemondók vajon elgondolkodnak, hogy mennyire durva, amiket bemondanak, és hogy meddig asszisztálnak ehhez… de úgy néz ki, ők droidok, kilóra megvehetőek

 • Simon Gábor László

  o))

  Ezt a csürhét csak így lehet kezelni.

 • pityulabá

  muhahahaha gigamegalol epic! hajrá VB, hajrá RTL!

 • Buddy Christ

  FAIL :DD

 • Tommy Vercetti

  Haha, ez nagyon üt:
  “Szeretünk nevetni, de nem szeretjük, ha hülyének néznek. Több alázatot
  és kevesebb pökhendiséget várunk el azoktól, akik a magyarok pénzéből
  élnek, és állami megrendelések nélkül már éhen haltak volna.”
  Kíváncsian várom a fejleményeket az ügyben. Bár van egy olyan érzésem, hogy azt várhatom…

 • Hamajd

  Eddig azt hittem ügyesek vagytok, tévedtem, kurva ügyesek vagytok.:)

  • laspalmas

   köszi, igyekszünk:))

 • rotgar

  Pedig ez a Barcaza főszerkesztő valaha épeszű gazdasági elemző volt, kár érte, hogy így leépült. Viszont ha ilyen hülyeséget ír, akkor inkább hallgasson. Mint 53-ban II Erzsébet koronázásánál, hirdették, hogy ablak, – Window – bérelhető. A nagyon vonalas tudósító widow-nak=özvegy olvasta és dörgedelmes cikket írt, hogy a koronázás alkalmából, özvegyasszonyok árulják magukat a rohadt kapitalizmusban. Tudott angolul, de annyira akart valami rosszat az imperialistákról, hogy félreolvasta. A Századvégnek meg nem is ez az első ilyen elsete.

 • Horizont

  Én is szeretek nevetni és nagyokat is nevettem ezen a türelmes buldózer módszeren! Hatalmas! Le a kalappal előtettek :) Mondom én, hogy annyira felpezsdítette az RTL – Kormány szabadságharc, forradalom, pankráció, iszapbirkózás (mindenki válasszon egyet :D) ezt a poshadt, lankadt kereskedelmi tévé világát, hogy na!!Mindennapi manna! Szeretném Vikink orcáját látni amikor értesül ezekről a híradókról vagy netán (titokban) meg is nézi! Hahahahahaha

 • szmoker (Homo Trollicus)

  Ez az ügy annyira, de annyira káeurópai. Mintha a Macskajaj-t nézném.

  1. Valaki elbaszta

  2. Gerkens beszólt valakinek
  3. Barcza megsértődött, így derült ki hogy ő volt az a valaki.

  A hülye barom. Inkább kussolt volna. Most meg kiderült, hogy a Napi Gazdaság főszerkesztőjeként:

  1. Számolni sem tud
  2. Hisztis picsa
  3. Korrupt geci
  4. MTI is korrupt geci

  Csodás :)

 • Toszkána Grófja

  Laspalmas, jó voltál most élőben a klubrádióban :) Jó hogy ők is megemlékeztek erről a kis anomáliáról, így talán nem felejtődik el olyan könnyen. Majd kíváncsi leszek mit szólnak a hatóságok, akikhez panasszal fordultatok.

  • laspalmas

   köszi:) arra mi is kiváncsiak leszünk, valszeg az is jó móka lesz

 • sanyibácsi lánya

  csodálatos, köszönöm. szeretem, ha valaki saját magát rakja szopóágra :)

 • laspalmas
  • Horizont

   Jó volt! Gratula!

 • vian

  Le a kalappal! Köszönöm az állhatatosságotokat!!!
  A nem egyenes, nem őszinte emberek sorsa, h nem tudják fejben tartani az összes hazugságukat és így önmagukat leplezik le.

  Ez itt nem “vastagbőr”, hanem “sántakutya” :-)