Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Elutasítja a nyomásgyakorlást, de a NAV-ot küldi az RTL-re a kormány

A címben tulajdonképpen benne a mai Magyarország egésze, a NER pontos definíciója, működési elve, illetve elvtelensége.

A kormány vs. RTL meccsben az előbbi erősen vesztésre áll, a nyilatkozatok nem használtak, feszt jönnek a Fidesznek kínos anyagok a híradóban, és hát a Századvég „segítsége” sem volt túl hasznos, rajtuk röhögött az egész internet meg Dirk Gerkens RTL-főnök is.

Ezért ma úgy döntött a kormány, hogy bekeményít. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy utasítása értelmében NAV-vizsgálat indul az RTL-nél.  From Russia with love…..

Varga szerint azért kell a vizsgálat, mert az utóbbi napokban néhány lap azt számolgatta, hogy talán nem is kell idén az RTL-nek reklámadót fizetnie egy 2012-es ügylet miatt, és ez felveti a gyanút, hogy egy fiktív tranzakcióról van szó, amivel csak az adófizetést akarta elkerülni a csatorna.

Ezután volt képe még a miniszter úrnak elismételni a már Lázár János szájából is roppant kacagtatóan hangzó Fidesz-mottót, miszerint:

„A kormány vállalta, hogy Magyarországon az igazságos közteherviselést támogatja. Vannak, akik ebből nem akarják kivenni a részüket. A kormány álláspontja az ügyben változatlan, és elutasítjuk a nyomásgyakorlást is.”

Az RTL-nél már biztos az utolsó simításokat végzik az esti híradón, és valamiért úgy képzelem, hogy ezt a számot hallgatják munka közben.

 

 

Frissítés:

„Az RTL áll a NAV-vizsgálat elébe, úgyis olyan gyakran ellenőrzik őket, hogy már külön irodát tartanak fenn nekik” – reagált a hvg.hu megkeresésére Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

Megosztás