Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fordulat, világbékét akar a Fidesz!

Legalábbis ezt kommunikálják az olimpia miatt. 

A menekültellenes állami rettegtető kampány után óriási meglepetés: a kormány határozottan kiállt egy békés és szabad világ mellett, ahol mindenki tiszteli és megbecsüli a másikat.

A közelgő karácsony hatása? Netán a Mikulásé? Vagy felébredt a lelkiismeretük?

Nem, semmi ilyesmi. Csak megint az történik, amit már annyiszor láttunk 2010 óta: az itthon folyamatosan szidott külföld felé folytatott kommunikáció szöges ellentéte a szavazóbázisnak szóló belföldi propagandának.

Alig néhány nappal a legújabb állami gyűlöletkampány elindulása után a Magyar Állam (vagyis a kormány) együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzattal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal a 2024-es olimpia rendezési jogának elnyerése érdekében.

Az még hagyján, hogy

Kovács Ágnes úszó vezetésével lesz egy 24 olimpikonból álló sportolói bizottság, ami a magyar pályázatot fogja népszerűsíteni belföldön és külföldön

– a Főváros és a MOB a pályázat miatt 250 millió forintból létrehozza a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-t, amelynek igazgatósági tagja többek között Schmitt Pál

– lesz „Olimpiai Törvény” a hatékonyság és eredményesség érdekében

Ezek nem annyira meglepő dolgok.
Na de az együttműködés eleje, a preambulum! Az már valami.

Arról szól, hogy miért fog össze az állam, a főváros és a MOB a sikeres olimpiai pályázat érdekében. Röviden azért, mert a sport és az olimpia jó, a magyar győzelem pedig nemzeti érdek. Sőt, az egész világnak hasznára válna.

Ez a legszebb indoklás mind közül, ezt minimum falvédőre kéne rakni:

felelosseggel

 

„felelősséggel azért, hogy Magyarország hozzájáruljon a világ országainak és nemzeteinek békés együttéléséhez, egymás megbecsüléséhez és tiszteletéhez, egy békés és szabadabb világ építéséhez”

 

Felelősséggel, igen. Biztos azzal készültek a kvótaellenes infografikák meg a csodás videó is.

Megosztás