Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Csodálatos kvótaellenes mozgó infografikák!

Nagy kedvenceim az infografikák, a mozgó infografikák pedig egyenes az infografikák császárai!
Három csodálatos gyöngyszemre bukkantam a kormány új kvótaellenes honlapján:


Az elsőn 12 másodpercenként kirak egy újabb figurát, vagyis 12*12 = 144 másodperc alatt 12 figurát, hogy Marika néni Parassapusztán is felfogja, hogy ezek bizony jönnek, éjjel-nappal.

ezgif.com-crop (2)

 

A következőn vizuálisan ábrázolják az öt év alatt betelepítendő „szegednyi” ember.
Érted ugye: Mindenhol ott lennének!

ezgif.com-crop

A harmadikon jön a forintosítás, a kormány szerint naponta 4300 forintot költenek a menekültek ellátására, ez nyilván a tömegbe bedobált zsemlét jeleneti. És ez ren-ge-teg pénz!

ezgif.com-crop (1)

Friss:
Időközben megjött a videó is:

 

A Magyar Helsinki Bizottság pedig reagált is a fenti khmm. „adatokra”:

Félnótásnak nézi az országot, amikor a kormány pénzt és józan észt nem kímélve azt harsogja: „a kötelező betelepítési kvóta 160 ezer betelepítést jelentené hazánkba”. http://kvota.kormany.hu/ Ebből semmi nem igaz.

1) Nincsen ilyen kvóta. Az Unió dokumentumai az eljárás lefolytatására hivatott ország kijelöléséről szólnak (és a menekültek védelméről, amíg arra szüksége van).

2) Szó nincsen arról, hogy Magyarországra 160 ezer menedékkérőt telepítenének. Ez a szám a teljes Unióra vonatkozik, és öt év alatt (!) – figyelembe véve teherbíró képességüket – ennyi embert osztanának szét a tagállamok között az Olaszországba és Görögországra érkezők közül.

3) Az Unió módosított, szeptember végi javaslata alapján senkit nem kellett volna átvennünk, hanem tőlünk vettek volna át 54 ezer menekülőt. A kormány más utat választott. Mindenkit átpumpált Nyugatra, majd lezárta a déli határt. Ma néhány száz menedékkérő van csak itt, sokan közülük börtönben. Menedékjogi védelemre szinte senkinek nincsen már esélye.

4) Magyarországra a tervek szerint első lépésben 1294 (kétezernél kevesebb) ember jönne, akik után fejenként 6000 eurót, azaz 1 872 000 forintot kapnánk. Ez 300 ezer forinttal több, mint amekkora éves ellátási költséggel számol a kormány. A menekültek ellátása tehát nem terhelné agyon a magyar költségvetést, akármit is sugall a kormány a minimálbéres összehasonlítással. A minimálbér pedig nyilvánvalóan nem kerülne veszélybe a menekülőktől. A kormány összesen 2 milliárd 422 millió forint támogatást hajít el azzal, hogy több százmilliós költséggel ma a luxembourgi Európai Bírósághoz fordult.

5) A kormány szándékosan zagyvál össze mindent, hogy félelmet keltsen, és elterelje a figyelmet saját viselt dolgairól.

 

Megosztás