Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az MTK stadionban munkába állt a fűszolár

Az elmúlt évek legkeményebb telén vagyunk túl lassan, hála az égnek.  Olyan télen, aminek csak a korcsolya szerelmesei és a Duna jegén szelfizők örülhettek felhőtlenül. És amíg te influenzásan fetrengtél otthon, vagy a tyúkszaros életedért küzdöttél a járdán, a több centis jégrétegen, munkába menet, addig az MTK stadion gyepmestere rágyújtott egy szivarkára, kényelmesen hátradőlt, és teljes lelki nyugalommal megnyomta a vezérlőkonzolon a „fűszolár” gombot.

 

800x500_
Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!
18516641-1-42

atlatszo.hu/azenadombol/

 

A fideszes Deutsch Tomi ékszerdobozát 7,5 milliárdból építették. Te fizetted, meg én. Ez amúgy székenként 1,5 millió forint, vagyis  az egyik legdrágább Európában. Egy darab szék 46 hómunkás napidíja, vagy kb 100-150 köbméter tűzifa ára. Nyilván másik zseb, LOL!  És persze ezt nyilván nem lehet ebben mérni, és nyilván az a szar fűszolár sem automata, hanem kitolják a kis kerekein. Meg a Józsi bácsi sem szivarkát tol, hanem Szofit. (Akit a masina részletesebben érdekel, itt nézegetheti.)

A lényeg, hogy van pénz szarásig, és futotta fűszolárra is. És mint ezen a télen kiderült, kell is egy ilyen jóravaló szerkezet, mert az a szegény gyep sem látott már másfél hónapja napot, és isten őrizz, hogy ne a legmagasabb színvonalon legyen, amikor kifutnak rá a játékosok a két hét múlva újra induló bohócligában, mind az 500 néző elé.

Az MTK a saját honlapján számolt be erről a csodáról.  Nem kell kattintani, ne növeljük a látogatottságot.

Török István, a klub stadionüzemeltetési igazgatója így fogalmazott: „Nagyon hasznos eszközről van szó, hiszen javítja a pálya minőségét azáltal, hogy lehetővé teszi a fű fotoszintézisét, így a fényszegény időszakokban is jó állapotban tartja a küzdőteret. A világon egyedülálló technológiát hozott létre a berendezést gyártó cég, az SGL. Az gépeik a csúcstechnológiát jelentik ebben a szegmensben.”

Az új Hidegkuti Nándor Stadion ezáltal bekerült abba a monitoringrendszerbe, melyben – többek között – már megtalálható a Mercedes-Benz Aréna, az Anfield Road, a St. James Park, a Stamford Bridge, az Etihad Stadion és az Old Trafford, és további számos nagymúltú klub Európából és a világ minden tájáról. Ezeknek a létesítményeknek a gyepét folyamatosan ellenőrzik, így a cég mindig naprakész információkkal tud szolgálni arról, hogy a pálya melyik részét kell világítani és mennyi ideig.

Wow, ez már valami. Ilyen elit brigádba tartozni egy ilyen kis országból, Magyarország fejlődik!

Amúgy 145-en fagytak meg január végéig, de legalább a stadion füve napozik.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás