Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kövér Lászlónak is van már öszödi beszéde

Reflektor hozott le egy 2017-es hangfelvételt, amelyben a Fidesz egyik legnagyobb flegmázója, az Országgyűlés elnöke Kövér László ismeri be – amit már eddig is sejteni, tudni lehetett- , szándékosan maguknak kedveztek a választókerületek 2013-as újraszabásánál, a választási törvény átírásakor. 

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Ez persze csak mankója volt az új választási törvénynek, de mindenképp szükség volt rá ahhoz, hogy a Fidesz a szavazatok 43,55%-ával, ma kétharmaddal, vámpírként uralkodhasson az ország ütőerén. Teljesen világos, hogy ahol Orbánék úgy érezték, hogy kicsit rezeg a léc a Fidesznek, ott egy picit arrébb húzták a határt egy erősebb, szomszédos körzetből, hogy megerősítsék a helyzetüket. Persze Kövér szerint ez erkölcsileg rendben van, hisz előzőleg a szocik is mókoltak a körzetekkel. Innen súgom, nem, nincs rendben, ugyanolyanná váltatok,  mint ők voltak…
(ps, Az 1990-től 2014-ig érvényben lévő választókerületi határokat egy minisztertanácsi rendelet húzta meg, még az átmeneti Németh-kormány egyik intézkedéseként.)

“Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben, amit a szocik alkottak meg.”

Amiről még beszél Kövér a hangfelvételen, az az, hogy a lényeg, hogy az ellenzék ne tudjon labdába rúgni. Tulajdonképpen ez a Fidesz hatalmon maradásának egyik oszlopa is. Többek között ez a célja a teljes sajtóhatalomra való törekvésnek és annak is ahogy az ASZ-el megvámoltatták a Jobbikot.

“Az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába. Ezt természetesen kormánypárti politikusként mondom, minden kormánypárti politikus ezt mondja, vagy legalábbis ezt gondolja. Magában legfeljebb nem meri kimondani nyíltan. Én is csak ebben a körben teszem. Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak.”

Végezetül, bele láthatunk abba, hogy egy Fideszes politikus, hogyan magyarázza meg magának erkölcsileg az elmúlt nyolc év kormányzását. Pontosan ugyanúgy, mint egy öt éves kisgyerek az óvodában, mikor elkapják, hogy  almát vagy csokit lop a menzán. Há’de Marika néni a Ferike is ezt csinálta…

“Semmi olyat nem tettünk az elmúlt huszonhat évben, és nem teszünk és nem áll szándékunkban, amit mások előttünk meg ne tettek volna. Tehát, hogyha eddig nem volt veszélyben a demokrácia, akkor most sincs veszélyben a demokrácia.”

A legszörnyűbb, hogy én elhiszem, hogy Kövér ezt elhiszi és így nyugodtan alszik el este.  Hisz nem olyan szar ember ő, ha nem ő lenne hatalmon csak szarabb lehetne az országnak, nem? Hát nem!
Három hete olvashattuk, hogy a Freedom House jelentése szerint az elmúlt 10 évben nálunk esett a legnagyobbat a demokrácia szintje és jelenleg tökutolsók vagyunk az EU-ban. Bizony-bizony A közép-európai régióban Magyarország teljesített a legrosszabbul , valamint Lengyelország is történelmi mélypontra jutott. Az FH szerint ebben a két országban a populista vezetők megtámadták az alkotmánybíróságokat és propagandaeszközzé alakították át a közmédiát. Aj,j pedig ha tudnák, hogy semmi olyat nem tettek, amit ne elődeiktől láttak volna, most biztos nem szívóznának. Nehéz dolog egy posztkomm országban kormányozni, na…

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás