Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Martfű megijedt, hogy nem lesz pénze, ha bezár a Heineken-gyár

 

Eddig évi 87 millió forint iparűzési adót fizetett a városnak a holland cég. Lázár János, segíts!

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Romániában beperelte a holland Heineken a “székely” Igazi Csíki Sört, mivel a Heineken által forgalmazott Ciuc (magyarul Csíkvédjegyoltalmát veszélyezteti az Igazi Csíki Sör. A bíróság márciusban a Heineken javára döntött, és ettől sokan megbolondultak Magyarországon.

Lázár János korábban állítólag még soha nem ivott sört, de a „gonosz külföldi multi” elleni kampány részeként elment a csíkszentsimoni sörfőzdébe, és megkóstolta a Csíki Sört. Aztán bedobták a Lex Heineken ötletét is, vagyis törvénnyel tiltották volna be a piros csillagot a holland sörön. Március végén viszont a Heineken és a Csíki Sör megegyezett egymással, és utána sokáig csend volt.

Július elején azonban a Heineken bejelentette, hogy bezárja a martfűi gyárát, ahol kb. ötven ember dolgozik.

A martfűi képviselőtestület pánikba esett, mert a cég eddig évi 87 millió forint iparűzési adót fizetett a városnak, aminek ez egy nagyon jelentős bevétele volt. Ezért az augusztus 10-i ülésen határozatot hoztak arról, hogy ……… aláírásgyűjtésbe kezdenek, és írnak egy segítségkérő levelet a kormánynak.

martfuheineken

Dr. Papp Antal (független) polgármester így fogalmazott az előterjesztésben:

A Heineken Hungária Zrt. eddig 87 millió forint iparűzési adót fizetett a városnak, mely ezek után, ha a jelenlegi terveiket megvalósítják, közel negyedére fog csökkenni. Ha ez az összeg a jövőben nem folyik be az önkormányzat számlájára, a település működőképessége is veszélybe kerülhet.

Mindezek alapján rendkívül indokolt, hogy segítséget, összefogást és együttműködést kérjünk mindenkitől, akitől lehet: az országgyűlési képviselőnktől, a Megyei Önkormányzattól, a szakminisztériumtól, a kormánytól, amely akár a Heineken tervei megváltoztatásának elősegítését, akár pedig a település gazdasági helyzetének más módon történő erősítését eredményezi, mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a város jövőjét biztonságban tudhassuk.

Ehhez magunk mögött kell hogy érezzük a város lakosságát, a település közösségét is, hiszen a cég döntésével a minden martfűit érzékenyen érintő jelentős önkormányzati bevétel kiesésen kívül 63 család megélhetése is veszélybe kerülhet.”

Martfű polgármestere szerint három megoldás lehet:

1, a Heineken folytassa a termelést

Az ülés jegyzőkönyvében olvasható, hogy ehhez nem fűznek sok reményt: „ennek a realitása a legkevesebb. Hiszen egy gyárnak az életébe elég nehézkes beleszólni, még kormányzati szinten is.”

2, vegye át az állam a sörgyárat

3, támogassa a kormány a város ipari parkra beadott pályázatát

Ezt kell/lehet aláírni:

„Egyetértek azzal, hogy Martfű város gazdasági stabilitásának fenntartása érdekében Martfű Város Önkormányzata segítséget kérjen Magyarország Kormányától a Heineken Hungária Zrt. Martfűi Sörgyárával kapcsolatosan kialakult helyzet kezelésére és annak megoldására!”

martfuheinekenalairasgyujtes

 

Elég pikáns ezt most olvasni, hisz a kormány(párt) – élén Szijjártó Péter külügyminiszterrel, majd hű követőivel, Budai Gyulával, Tarlós Istvánnal, Deutsch Tamással – épp beleszállt Hollandiába, mert a Magyarországról távozó holland nagykövet korrupcióról beszélt. De az igazán vicces az az, hogy Apa Zenél már 2015-ben, a gyűlöletkampány kezdetén megírta ezt a műsort egy dalszövegben.

„Please go home, please go home, you are all terrorists
Don’t come back, don’t come back until we make a twist
But please bring back, but please bring back all your money here
Although we don’t love you, we love your money still”

 

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás