Istenem, csak a Jahn Ferenc Kórházba ne!

tumblr_orw4mdCQ7I1s4ew3vo1_540

Többnapos hulla a mosdóban, ágyi poloskák, bezárt főbejárat, IKEA-ba menekülő dolgozók, nyugdíjas orvosok, össze-vissza hazudozó miniszterek és vezetők. A Jahn Ferenc Kórház a magyar egészségügy állatorvosi lova.

 

 

A Hír Tv számolt be arról a Facebookon terjedő híresztelésről, miszerint a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház 3-as számú belgyógyászati osztályán felmondó ápolók, nővérek közül többen a közelben nyílt új IKEA-ba mentek dolgozni, mert ott jobb fizetést kaptak. (Soroksáron június 14-én nyílt a bútoráruház 3. magyarországi üzlete.) A hír szerint a felmondások miatt be is kellett zárni az érintett osztályt, mert fenntarthatatlanná vált a működése.

A Hvg pedig azt írja, hogy “a kórház működését ismerő forrásaink szerint többről van szó, mint pletykáról és nem is újdonság a dolog; az elmúlt 1-2 évben vált igazán kritikussá a munkaerőhiány az osztályon, sokan mondtak fel vagy kérték áthelyezésüket egy másik osztályra. Túlterheltség, ki nem fizetett túlórák – legtöbbször ez állt a távozás mögött. A kórház vezetése úgy próbálta orvosolni a súlyos munkaerőhiányt, hogy bérnővéreket vett fel az osztályra.

Magyarországon amúgy, az elmúlt 4 évben, több mint 5000 nyugdíjas korú orvos kapott mentességet a Fidesz 2013-as „munka vagy nyugdíj” törvénye alól és ment vissza a nyugdíj mellett dolgozni, a súlyos munkaerőhiány miatt. ÖTEZER!!! Most gondoljuk végig egy percig, hogy mi lesz tíz év múlva. Már azon kívül, hogy lesz egy millióval több kivándorolt honfitársunk…

Vissza Térve a Jahn Ferenc Kórházra, azok néhányan, akik itt maradtak dolgozni, most mondtak fel, és úgy tűnik egyszerre jelentették be felmondásukat a kórház vezetésének és felvételiztek az IKEA-ba – ahol 30-40%-al többet keresnek és a nyolc órás munkaidő, az nem tizenkettő, és nincs éjszakázás. Amúgy a soroksári bútoráruházban most is van sok-sok nyitott pozi, keresnek varrónőt, raktárost, kisegítő munkatársat, büfést stb… Nem túl jó jel, ez a dél-pesti betegeknek. Szemét svédek!

A felmondásokról szóló hír másnapján Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a kedvencünk, a Facebook-oldalán cáfolta, hogy bezárt a Jahn Ferenc belgyógyászati osztálya, csak felújítás miatt nem üzemel ideiglenesen. Ezt onnan tudja, hogy vette a fáradtságot és FELHÍVTA őket!!! Itt a poszt a Tufától, ki szépen kúszik felfele a 2017-es Vastagbőr kúl-listán.

Ashampoo_Snap_0001

Nem kell parázni, megszólalt az egészségügyért felelős államtitkár, aki kénytelen volt a csupajóhír-mindenrendben-nincsittsemmilátnivaló sajtótájékoztatóján (“220 milliárd forinttal több jut egészségügyre 2018-ban“) kitérni a Jahn Ferenc kórházra:
“Az államtitkár arra a sajtóhírre, hogy a tömegével mondanak fel az ápolók a dél-pesti Jahn Ferenc Kórházban, és emiatt egy belgyógyászati osztályt be is zártak, az államtitkár elmondta: a kórház vezetője cáfolta ezt a hírt. Mint mondta, a kórházigazgatók jellemzően nyárra időzítik a festéseket, és valószínűleg most is a szokásos nyári festés zajlik az intézményben. Hozzátette: nem tud osztálybezárásról beszámolni, a dolgozói fluktuáció pedig nem haladja meg a szokásosat.”
“Ilyenkor a betegek is nyaralni mennek, ezért zárnak le kórházak egész osztályokat felújítás miatt a nyári hónapokra”.

Tök nagy szerencsénk amúgy, hogy vannak nekünk Sorosos és Simicskás hazugsággyáraink (ATV, HírTV), akik tényleg nem elégszenek meg egy telefonnal, hanem kimennek a helyszínre, hogy megnézzék, hogy is áll az a felújítás a kórházban. Hát… még nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdték :( (értsd: lófasz van itt, nem felújítás)

 

A HVG forrásai is határozottan állítják, hogy az osztály nem működik; hivatalosan ugyan nem zárták be, de nem fogad betegeket. Sőt, elmondásuk szerint szó sincs semmilyen felújításról – legalábbis a 3-as számú belgyógyászati osztályon biztosan nem. A “felújítás” feliratú tábla is csak kedden, a Hír Tv riportja után került ki az osztály bejáratára. Nyilván!

A Jahn Ferenc Kórháznak nem túl jó a PR-ja mostanában, nyár elején egyik éjjel több mint 20 percig nem kapott segítséget egy terhes nő, aki a kórház előtt kapott epilepsziás rohamot. Az intézmény főbejárata zárva volt, se a világítás, se a csengő nem működött, a portás nem reagált a dörömbölésre és a dudálásra sem, a mentők nem akartak(?) kocsit küldeni érte, így csak a taxisok és egy buszsofőr önzetlen segítségén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.
Ugyanez a kórház volt az, ahol tavaly novemberben többnapos hullát találtak az egyik mosdóban, persze a Tények és az intézmény vezetése szerint NEM HIBÁZOTT SENKI!
Mindezek mellett, nemrég az is előfordult itt, hogy ágyi poloskák miatt kellett fertőtleníteni az egyik osztályt, de hát az már tényleg semmiség nálunk.

Ashampoo_Snap_0005

Most pedig a demagógia-vonat behúzza ide random, a vizes vb – vas csövekből és fóliából álló – három milliárdos ugrótornyát. Azért pont ezt, mert a kórházak (mármint az összes) 2018-ban, pont három milliárd forint értékben tudnak majd pályázni működést javító fejlesztésekre.
Juhuuu…Jövőre azért szavazzatok a Fideszre, mert Soros…

(Címlapkép: kepeslajoska.tumblr.com)

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Kató Tóth-Pintér

  Az még ide kívánkozik, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú (Kövér, Semjén nyilatkozatok).

  • Rock Out!

   A harmadik világ is világ.

  • Béla Somogyi

   A kusza-szeműtől tudhatjuk a negatív irányú növekedés is növekedés!

  • hangvilla

   Igazuk is van. Amit ők és a … rokonaik vehetnek igénybe, az nyilván világszínvonalú.Ha kötelező lenne használniuk azt, amiről hazudoznak, hidd el, lenne bőven pénz új berendezésekre és munkabérre.

  • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

   Ja, ők a harmadik világra gondoltak

  • szmoker (Homo Trollicus)

   Büszke és erős, hovatovább példaértékű.

 • Gábor Makai

  Mi a gond? Egy jobb fizetésért már sokan leszarják a szakmát ,ha másutt jobban keresnek!!!

  • IV P

   ezért vannak a tévékettőben ezek a tényfényezők? a cikkben az áll, h “több mint 5000 nyugdíjas korú orvos kapott mentességet a Fidesz 2013-as „munka vagy nyugdíj” törvénye alól és ment vissza a nyugdíj mellett dolgozni, ” ők szarják le a szakmát? v a nővérkét, akik nemigen élnek meg (pláne mondjuk gyerekkel) az ápolónői éhbérből? inkább a gyerekeiknek ne legyen?

 • Griffin

  Te vagy egy állatorvosi ló.

 • IV P

  a betegek nyaralni mentek, ezért a kórházak bezártak, mindenki halassza őszre a rákját meg a a vakbélműtétjét, vagy dögöljön meg. édesjóistenem, ezt a dumát!

 • Ágnes László

  A kedvencem, hogy a BETEGEK nyáron nyaralni mennek! Ez Nóbel díjra is igényt tarthat! Országunk annyira jól teljesít, hogy még a betegségeket is időzíteni tudjuk!

  • ,,TIBORC,,

   A betegek általában nyaralni mennek,nem orvoshoz ! A baj az, hogy a BETEGSÉGEK NEM JÁRNAK SZABADSÁGRA ! ERGO????? Ez az ,,államtitkár,, egy második Kósa !

 • NYJetsTD

  Átlag 480 eurós fizetéssel, nulla jövőképpel is büszkén megyünk a vágóhídra. Sötét balfasz, de irdatlan öntudatos a nép nagy része. Itt még minimum ötven évig nem lesz változás.

  • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

   Ezt én is így gondolom már régóta sajnos. :(
   Már lassanként 6 éve nem tettem be a lábam Magyarországra (a feleségem sem, és a most éppen 12 éves kisfiam sem).
   Lehet vitatkozni, hogy kinek hol jobb (a saját élethelyzetét és igényeit szem előtt tartva) Magyarországon kívül, nekem és a családomnak pl. itt Albániában is mérhetetlenül jobb az élet, és nem (csak) az anyagiakban…
   Meglehetősen nagy szégyen ez Magyarországra nézve…

 • Vidéki

  Eric az Átlátszótól benyeli a takarmányt, amit Simicska csicskásai tesznek elébe a jászolba:

  “miszerint a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház 3-as számú belgyógyászati osztályán felmondó ápolók, nővérek közül többen a közelben nyílt új IKEA-ba mentek dolgozni, mert ott jobb fizetést kaptak. A hír szerint a felmondások miatt be is kellett zárni az érintett osztályt, mert fenntarthatatlanná vált a működése.”

  “Nem az új IKEA áruház csábereje, hanem a nyári festés miatt csukták be a Jahn Ferenc kórház egyik belgyógyászati osztályát – jelentette ki Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár”.

  De ez nem számít a megveszett sajtómunkásoknak: Nekik az nem hír, ha egy postást megharap egy kutya, de azt a hírt jól eladhatják hogy a postás megharapott egy kutyát.

  Sokan az úgynevezett “Szabad Sajtó” területén abból élnek, hogy „termékeiket” jó pénzért eladják. A figyelem megragadása érdekében nemcsak a túlzás, hanem a hazugság eszközét is igénybe veszik.

  Régen is volt ilyen. Mikor a híres amerikai író, Mark Twain, mikor Európában utazgatott, otthon a lapok halálhírét költötték.

  Mark Twain összehívott egy sajtókonferenciát és rezzenéstelen arccal bejelentette:

  „URAIM, A HALÁLOMRÓL SZÓLÓ HÍREK ERŐSEN ELTÚLZOTTAK.”

  Később kiderült, hogy az amerikai sajtóban megjelent álhírt egy amerikai újság londoni tudósítója költötte.

  Főnökétől ilyen utasítást kapott: „Az a hír járja, hogy a híres író súlyos beteg. Ha csak beteg, küldjön egy tízszavas tudósítást, ha meghalt, küldjön egy ezerszavast”.

  Mivel a tudósítót az elküldött cikk hosszúságával arányosan fizették, és a pénzre is szüksége volt, elküldte a tudósítást Mark Twain haláláról.

  • NERKeseru

   Eheh, hat nelkuled nem is volna ugyanaz :)))

  • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

   Simicska ELSŐ CSICSKÁSA a Te Csúti Tahó főnököd volt legalább 2 évtizedig!!!
   SOHA nem lett volna miniszterelnök Simicska esze nélkül a tahó Orbán!!!
   Persze MINDKETTEN GECIK!!!

 • Klára Kabai-tóth

  Szinte mindennel egyet tudok érteni, de nyiladozik a zsebkésem amikor azt látom, hogy ” 30-40%-al’.

  Csak itt, csak most az újságírónak, a korrektornak (ha még van) szá-za-lék-kal = %-kal! (Ha gonosz lennék most azt írnám, hogy az illetőt ilyen helyesírás-al megáldva jó fizetés-el, tárt karok-al és szeretet-el várják az IKEA-ba….)

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  Ez jobb mint egy Monty Python. Csak az fikció volt.

 • Ernőné Pál

  egy stadionból három kórház újulna meg, de nem újul meg, mert kellenek a stadionok ,hogy üresen kongjanak. Ki az Orbán Viktor tanácsadója? Ki tanácsolja Orbán Viktornak ezeket a baromságokat/stadionépítés/, az egészségügy rendben van/Hát nincs a Fideszben okos,értelmes,tisztességes ember, aki felhívná Orbán Viktor figyelmét a valóságra?Csak csupa seggnyalóval van körülvéve? Vagy pedig a másik lehetőség, mégpedig az,hogy Orbán Viktor nem fogad el tanácsot senkitől sem, hanem megy a saját feje után. Nos ekkor a baj a fejével van, amit orvosolni kell, de sűrgősen.

  • Vidéki

   Iuvenalis: “Mens sana in corpore sano”
   Jelentése „Ép testben ép lélek”.

   Lényegében arról szól, hogy nem szabad a testünket elhanyagolni, mert csak úgy nyugodhat meg az ember lelkileg, ha testileg is jó állapotban van.
   A profi sport amellett, hogy szórakoztat sok embert azzal, hogy szinte emberfeletti teljesítmények tanúi lehetnek, sok embert ösztönöz arra, hogy megpróbáljon a profi sportolók nyomába érni.
   Nézze meg, mennyi konditerem működik a világban és mennyien sok pénzt és fáradságot nem sajnálnak arra, hogy testileg is jó állapotban maradhassanak, vagy testi erejüket megnöveljék.

   • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

    Vidéki!

    A Csúti Tahó (Orbán) elhanyagolta a testét is (pohos munkakerülő paraszt lett belőle), a lelkéről meg inkább ne is beszéljünk…

 • Péter

  A kórházban dolgozótól tudom, hogy igaz az IKEA sztori, és a felújítás kamu.

 • taiyo yuden

  a moszuli kórházhoz képest valóban jobb, de a világszínvonaltól még messze van