Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fidesz Cool lista 2016 – 1. hely, Lázár János

Egy kormányzó párt működését sokféleképpen lehet mérni. Valaki a GDP növekedést tartja mérvadónak, valaki azt, hogy mennyit költ oktatásra és egészségügyre az állam, másnak pedig az a legfontosabb, hogy a forint épp mennyit zuhant – már megint. A mi listánk aszerint állítja rangsorba a kormánypárti politikusokat, hogy 2016-ban mennyire volt kúl a politikai és közéleti jelenlétük, mit tettek az országért (muhaha), és hogyan sáfárkodtak a hatalmukkal.

Nagyon örülök, hogy elérkeztünk a lista élére, mert higgyétek el, hogy számomra is  baromi frusztráló és elkeserítő volt feleleveníteni az elmúlt hónapok kormányoldali húzásait. Direkt nem lopást írtam, mert nem akarom elhasználni ezt a szép szót, meg hát tudjuk, hogy itt minden törvényes. Na daráljuk be a győztest, akinek az arcbőréből űrhajót lehetne gyártani.

1 – Lázár János 

Ha a fehérgalléros bű… politikusnak van prototípusa, akkor az nem lehet más, mint a Fidesz szuperminisztere, a Kormányinfo házigazdája, a mindig makulátlan, vérprofi, megnyerő, lehengerlő, és még mindig csak 41 éves Lázár János. (Gondoltátok volna, hogy fiatalabb, mint a Tóni? ) Jani 2000 óta párttag, és 13 év alatt ért fel oda, hogy gyakorlatilag ő az ország második embere, és irányíthatja a miniszterelnökséget, plusz 2012. szeptember 1. óta az ország polgári hírszerző szolgálatát, az Információs Hivatalt (IH) is. Utóbbi feladata többek között a Magyarország ellen irányuló külföldi titkosszolgálati tevékenységek felderítése, valamint a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem támogatása.

Mindemellett fontos megemlíteni, hogy az IH felelős a külföldi magyar képviseletek biztonsági védelméért is. Azért ezzel lehet csajozni, nagyon menő! Nekem komolyan volt olyan barátnőm, aki szerelmes volt Janiba, és azt szerette volna, hogy őt is elvigye mindenféle külföldi hotelekbe „az ország érdekében tárgyalni”. Sajnos nem volt feszes röplabdás teste a lánynak, így egy idő után belátta, hogy reménytelen a helyzet, és inkább összejött egy ablakossal. (Puszillak A.)

lazarjani

 

A 2016-os esztendő azzal kezdődött, hogy Jánosnak magyarázkodnia kellett, mert az apja Hódmezővásárhelyen (ahol ő 10 évig volt polgármester) 14,4 hektárt állami földet szerzett. 10 futballpálya mérete, nem vész. Viszont Lázár János nagybátyja, nagyban utazik… Gyapjas Károly cége, a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. már korábban is hasított az állami földpályázatokon. 2014-ben több mint 1300 hektár állami földet nyert. Ehhez Gyapjas Károly magánszemélyként 2015. december 23.-án még 115,5 hektárnyi földet vett.

Lézerjani szerint ez rendben van, hisz elég volt már abból, hogy a kormányok lopják-csalják szét a földeket, rend kell, és a korábban privatizált termőföldeket vissza kell adni az embereknek.

 

Tavaly március 30. egy szerdai nap volt, ekkor a fideszes honatyák 114-56 arányban megszavazták János javaslatát, a RENDELETI KÖLTSÉGVETÉST! Ezelőtt a törvény előtt csak úgy lehetett év közben kormánydöntésekkel módosítani az amúgy mindig is ezer sebből vérző költségvetést, ha a határozatban megjelölték az új kiadás fedezetét – különben módosítani kellett volna a költségvetési törvényt. Innentől viszont Orbán Viktor rendelettel, tehát a parlament megkérdezése nélkül, az eddiginél is kevésbé átlátható módon teremthet forrást a költségvetés terhére bármikor. Micsoda proaktivitás annak érdekében, hogy rugalmasabb legyen az a pénzcsap, hogy jobb, könnyebb legyen Viktornak a kormányzás.

Lázár János nem olyan töketlen mint Orbán, nincsenek botrányos ügyei, mint Rogánnak, ergo nem véletlenül emlegetik sokan jövendőbeli miniszterelnökként. Ravasz, tanult, felkészült, mer kockáztatni, és bármikor kiáll a sajtó elé, hogy ott a legvastagabb bőrrel, rezzenéstelen szempillákkal, pszichopata huncut félmosollyal a lehető legpozitívabb színben tüntesse fel a legnagyobb geciséget is, persze lehetőleg úgy, hogy még te érezd magad hülyének.

Máskor meg ő az igazi megértő kormánytag, a józsaru a csapatban, aki időnként összeráncolja a szemöldökét egy-egy vállalhatlan kormányközeli ügy kapcsán. Ha kell, kikacsint a sztrájkoló taxisvezéreknek is – mert a legalja surmókkal is gond nélkül megtalálja hangot -,  hogy menjetek haza a picsába, minden el lesz intézve. És el lett!

János hatalmas sikeréhez maximálisan hozzájárul az általa feltalált speciális Muppet-show, a csütörtöki Kormányinfó, ahol rendszeresen hirdeti az igét a sajtónak a kormány jóságáról meg sikereiről, és válaszol az újságírók kérdéseire. Persze a maga módján, az ő utánozhatatlan fehérgalléros stílusában, de értelmesen és higgadtan válaszol, vagyis toronymagasan lekörözi Kósát meg Rezsiszilárdot. János nem az ököl a csapatban, hanem az ész. A rafinált nagymester, a pókerarcú manipulátor.

Tavaly több nagy mondása is volt, nézzük a legjobbakat:

Megvédte a művészetért rajongó Habony Árpádot, aki pont a „hozzá köthető” lakásban „tárolta”  Szépművészeti Múzeumból kikölcsönzött festményeket. Mert inkább egy lakásban legyenek, mint egy nyirkos raktárban, nem? Igaza van!

– Mesterien kiállt Orbán urizálása mellett, méghozzá gyönyörűszépen kifacsarva, szinte sajnáljuk szegény miniszterelnök urat. János ugyanis elmondta, mint egy 5 éves, ostobenkó hülyegyereknek, hogy „A Miniszterelnök Úr, igazából nem is akarna a várba költözni, de nincs választása. 2011-ben a Parlament elfogadott egy törvényt, ami szerint a kormányzás kiköltözik a parlament épületéből, és ha ezt nem teszik meg, előbb-utóbb úgy járnak, mint a kitiltott újságírók, és őket is kirakja Kövér László” –  Imádom!

– Lázár megértését és jóindulatát akkor sem lehetett elvitatni, amikor megvédte a sokkal kevésbé jóindulatú Bayer Zsoltot, és annak lovagkeresztjét: „Természetesen mindenkinek a pályafutását, életművét lehet kritikával illetni, és nyilván vannak hibák is. Én azt gondolom személyesen, Bayer Zsolt eddigi munkásságában sokkal több az elismerésreméltó, mint a hiba, ezért a kitüntetést helyes dolognak tartom.”

– A siralmas PISA-teszt nem a kormány, hanem a tanárok és a gyerekek hibája. „Szerinte már csak azért sem lehet számon kérni a borzalmas PISA-eredményeket az oktatásért felelős miniszteren, mert nem ő tartotta a diákoknak a matematikaórát és a rossz teszteket sem ő írta.” – Ez is igaz! Plusz ehhez kapcsolódik, hogy „A kormány meggyőződése szerint a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet, hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle.”

– János teljes mellszélességgel kiállt a nemzet gázszerelője mellett is: szerinte „Mészáros Lőrinc pont ugyanolyan vállalkozó, mint bárki más ebben az országban” -TAPS!

– Mintha teljesen vak és süket lenne, közölte, hogy nem érez korrupciós kockázatot Tóniék nagy bizniszével, a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, de lehet, hogy erről csak a hiányzó ujjlenyomata tehet.

Bár tavaly nyáron Lázár hatalma egy picit megroppanni látszott, amikor elvették tőle a Postát, a Magyar Fejlesztési Bankot, és az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-t is, ráadásul Spéder barátjára is rájárt a kormányrúd, de mégis a helyén maradt, így abszolút jár a szupervastagbőrű Szuperminiszter úrnak az első hely az idei Kúl Listán! <3

 

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás