Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fürjes maga egyszerűsítette az új Puskás Ferenc Stadion terveit, mert azok túl drágák voltak

 

Az építkezést irányító kormánybiztos, Fürjes Balázs nyilatkozott ma a témában a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Fürjesnek volt pofája lenyilatkozni, hogy:

“2015 közepén kaptam meg a Puskás-feladatot, örököltem indokolatlanul nagy és drága terveket, amelyekkel elégedetlen voltam, átterveztettük, és a kötelező, nyílt Európai Uniós közbeszerzések bizony időigényesek voltak. Van majdnem három év a felépítésére, de érdemes aggódni és szárazon tartani a puskaport. Egy biztos: szavamat adom, hogy a mai látványtervek tökéletesen olyanok már, amilyen majd a stadion lesz a valóságban. Hogy mikorra épül fel a stadion? Bízom benne, hogy 2019. november végén, a magyar labdarúgás napján meccs lehet az arénában, de a biztos az, hogy a 2020-as Eb-re elkészül.”

Vagyis a 90-100 milliárdos terveket Fürjes túlságosan grandiózusnak és drágának találta, ezért visszadobta őket, hogy egy olcsóbb, szerényebb stadion épüljön. A probléma ezzel csak az, hogy a csökkentett, szerényebb aréna tervei azóta 190 milliárdra rúgtak, de legalább még mindig nem tudják pontosan megmondani, hogy mikorra készül el.

Balázs remek érzékkel hozzátette, hogy parkolóhelyekkel korlátozott számban fog rendelkezni majd az új nemzeti aréna. El is mondta, miért.

“Remélem, a témában vitatkozók figyelték, ahogyan a cardiffi BL-döntőt lehozták néhány száz autóparkolóval, mert ma már ez az egyébként szerintem helyes tendencia: ne autóval menjünk, használjuk a tömegközlekedést. Az autós közlekedést nagy rendezvények körül amúgy is erősen korlátozza a sajnos egyre nagyobb terrorfenyegetettség Európában, nagyon komoly biztonsági intézkedések vannak, nem is lehet behajtani autóval nézőként a stadionok közelébe. Itt a többszáz parkoló a stadion közvetlen közelében rendelkezésre fog állni, de a Puskás környéke elképesztően jól ellátott tömegközlekedési csomópont, metró, villamos, trolibusz, nem lesz gond a közönség megérkezésével”

Most pedig mindenki képzeljen el 67 ezer embert, ahogy próbál felnyomorogni a december óta, falevelek miatt belassított 2-es metróra, vagy az amúgy átlag 20km/h-val hasító 1-es villamosra. A terrorfenyegetettséges baromsághoz pedig csak annyit tennék hozzá, hogy #metrórobbantás. Szomorúszmájli-hegyek.

Fürjes amúgy garantálta, hogy az új, a műsorban is bemutatott látványtervek már a valóságot mutatják. Eskü! Így fog majd kinézni a stadion, és nem zárta ki, hogy 2019 végén már avatómeccs lesz a létesítményben. De azért nem biztos!

Itt a videó, Fürjes nagyon tenyérbemászó, és valamiért nem mozog a törzse, mint azoknak a kutyusoknak, akiket a gazdáik az asztalnál etetnek a saját kezükből.

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás