Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Adóbevallás a NAV-tól: csoda Magyarországon

 

Csoda történt tegnap. És nem tudjuk elhallgatni, a csoda utat tör magának. Azt hittük, hogy csúfos kudarc lesz, hiszen az állam csinál valami új dolgot konkrét határidőre. De nem lett az. Helló, 2017!

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

A NAV bevállalta, hogy idén elkészíti az adóbevallást minden magánszemélynek, amit Ügyfélkapun meg lehet majd nézni, akinek nincs ilyen, de kéri az adóbevallást, azoknak kipostázzák. Az ügyfélkapus feltöltésre azt vállalták, hogy március 15. után már meg lehet nézni.

Mivel minden ügyfélkapuval rendelkező magánszemélynek elkészíti a NAV az adóbevallást kérés nélkül + többszázezer ügyfélkapuval nem rendelkező embernek, akik kérték, ez komoly munkát és fejlesztést igényelt a NAV-tól.

Tegnap este 7-kor élesedett az új menü a magyarorszag.hu-n, az oldal rendben működik, szép, átlátható felületen áttekinthető az adóbevallás, ami teljesen hibátlan, mindent tartalmaz, még az egészségügyi pénztárba történő egyéni befizetés után visszajáró 20%-ot is. Mivel teljesen rendben van, semmit sem kell csinálni, május 22-én úgy veszi a NAV, hogy elfogadtam. Őrület!

Az oldalon amúgy meg lehet adni, hogy kinek adod az 1+1%-ot, nagyon hamar megvan, kb. 1 perc az egész, nem kell papíron meg kis borítékkal szórakozni.

Az adóbevallásnál alapból egy sor látszik, mennyi adó jár vissza vagy mennyit kell befizetni. Ezt meg lehet nézni 5 soros bővített verzióban, vagy a teljes adóbevallást, amit az oldal villámgyorsan legenerál pdf-be.

Még egyszer, egy olyan állami honlapon vagyunk, ami határidőre elkészült, működik, kellemes a dizájnja és ügyfélbarát!

Mindezt a NAV-tól, amit a kedvenc államtitkár-futballelnökünk vezet, Tállai mester!

Irgalmatlanul nagy utat tettünk meg a hungarikum ÁNYK – Általános nyomtatványkitöltő programtól.

 

Belépés:
Ashampoo_Snap_0010
Kezdődoldal:

Ashampoo_Snap_0003

1+1% feladása:

Ashampoo_Snap_0004

Ashampoo_Snap_0011

Ashampoo_Snap_0006

 

Kész is, ennyi volt az 1+1%.

Az adóbevallás:

 

Ashampoo_Snap_0007

Ashampoo_Snap_0008

Ashampoo_Snap_0009

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás