Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szerencsére változatlanul stabil az ügyészségi munka

Polt Péter hivatala visszadobta a Matolcsy György vezette MNB egyik alapítványa elleni feljelentést. Az erről szóló határozatot véletlenül felbontották a Miniszterelnökségen.

A márciusi „munkaebéd” óta egyértelmű, hogy már a látszatra sem ad Polt Péter legfőbb ügyész és Matolcsy György MNB-elnök. A héten ez újra bebizonyosodott.

Tóth Bertalan, az MSZP-frakcióvezetője még júniusban tett feljelentést az egyik MNB-alapítvány, a PADA ellen közérdekű adattal való visszaélés, sikkasztás és hűtlen kezelés miatt, mert miután megnyert a bíróságon egy közadatigényléses pert a PADA ellen, az alapítvány egymástól eltérő kuratóriumi jegyzőkönyveket küldött neki, és Tóth az alapítvány vagyonával kapcsolatos érdekességeket is talált az iratokban.

Az ügyészség július elején feljelentés-kiegészítést rendelt el, szeptember 8-án azonban Tóth megkapta a határozatot: elutasították a feljelentését.

„olyan megállapítás semmiképpen nem tehető, hogy az Alapítvány bármilyen, valóban közérdekű adatot megkísérelt volna eltitkolni vagy meghamisítani”

Hahaha. Persze, SOHA nem történt ilyesmi.

De a mókás történetnek még nincs vége, ugyanis Tóth úgy kapta meg az ügyészség elutasító határozatát tartalmazó borítékot, hogy azt már előtte valaki felbontotta a Miniszterelnökségen. És precízen rá is írta, hogy „téves bontás Miniszterelnökség”.

tevesbontas1

 

Az ügyészség azt írta ezzel kapcsolatban a 444-nek, hogy „A Fővárosi Főügyészség a feljelentést elutasító határozatot arra a címre kézbesítette (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.), amelyet a feljelentő a feljelentésében értesítési címként konkrétan megjelölt.”

A borítékon valóban ez a cím szerepel, és Tóth tényleg ezt adta meg a feljelentésében. Ez a Parlament, ahol a Miniszterelnökségnek és az MSZP-nek is vannak irodái. A kérdés csak az, hogy a Miniszterelnökségen vajon hány embert hívnak dr. Tóth Bertalannak.

tevesbontas2

 

Alig csengett le ez a hír szeptember 8-án délelőtt, délután jött Polt Péter, és közölte, hogy

„kitűnően, változatlanul stabil, jó eredményeket mutat és kellően gyors az ügyészségi munka. Az ügyészség törvényesen, az anyagi igazság szem előtt tartásával végzi feladatait.”

Bár ez az ügyészség tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló összefoglalója, vélhetően az idei évet is ilyen sikeresnek fogja majd értékelni a legfőbb ügyész. Meg Matolcsy.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

Megosztás