Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Stefka István megmagyarázta

A PestiSrácok lapigazgatója szerint muszáj volt elfogadnia az MSZMP-s díjakat.

Bayer Zsolt állami kitüntetése akkora vihart kavart, hogy nem csak már közel százan adták vissza miatta a sajátjukat, hanem Stefka Istvánról, a PestiSrácok lapigazgatójáról is kiderült, hogy 2011-es lovagkeresztje előtt bizony az MSZMP-től is kapott kitüntetéseket annak idején.

Két napot kellett várni Stefka magyarázkodására, de megérte.

Egy erős felütéssel kezd:

 „Azok a liberálisok az igazi kirekesztők, akik most a Bayer Zsolt Lovagkeresztje körüli botrányt gerjesztik”

Majd jön egy kis személyeskedés:

„[a Stefka MSZMP-s kitüntetéseiről író] Lakatos András éppen annak a Lakatos Ernőnek a fia, aki az MSZMP KB. Agitációs és Propaganda osztályának a vezetője volt, s így a kádári diktatúrában a teljes magyar médiát is felügyelte. Innentől kezdve  végképp érthetetlen, hogy éppen az édesapja jóvoltából belügyi karriert befutó Lakatos András ne tudná, mivel járt volna egy a rezsim által felajánlott médiadíj visszautasítása”

Aztán folytatódik a magyarázkodás:

„Az MSZMP KB. Agitációs és Propaganda osztálya vezetőjének fia biztosan tisztában van azzal, hogy a rendszerváltoztatás előtti időben nem lehetett visszautasítani díjakat, mert azzal az ember kihívta volna maga ellene a sorsot: biztosan nem kaphatott volna semmilyen állást a rádiónál, televíziónál, vagy bármely újságnál sem.”

Végül ezzel zárja mondókáját a PestiSrácok lapigazgatója:

„Szakmai díjakat valóban kaptam a nyolcvanas években a vidéki és tényfeltáró riportjaimért, amelyek persze a lazuló rezsimben sem nagypolitikai tabutémákról, hanem társadalmi vitákról és helyi gondokról szólhattak. Alapítója voltam a Balaton Rádiónak és a még mai napig is műsoron lévő Napközben című rádióműsornak. És igen, valóban kaptam egy sajtódíjat a Belügyminisztériumtól is, a köztörvényes bűnözőkkel a Magyar Televízió számára készített interjúsorozatomért. Mertem volna nem átvenni.”

Megértjük, tényleg. Egyszerűen muszáj volt, és kész.

 

aderplakat

 

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

Megosztás