Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Most megmutatjuk a világnak: a nyertes “Budapest 2024” logó!

Logó nélkül adtuk be az olimpia pályázatot, mert “Budapest direkt másként kampányol, mint a többiek“, és hogy később durrantsunk nagyot, és tessék, durran ez, ahogy ígérték:

tamogatoi_rontgen_jav2

“A Magyar Olimpiai Bizottság impozáns környezetben, a Gellért-hegyen megtartott sajtótájékoztató keretében mutatta be „A Hello Budapest 2024” olimpiai és paralimpiai pályázat logóját.”

Az ünnepélyes eseményen többek között Tarlós István főpolgármester, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja leplezte le a nyílt pályázat útján kiválasztott logót.

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem “újraértelmezve” jelenik meg. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni.

A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte, munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

 

629logo

budapest-2024
Bár tényleg tökmindegy mi a logó, azért jó érzés azt látni, hogy a pályázatban lévő 30-40-50 milliárd forintot sem hagyják “elveszni”, lehajolnak az apróért.

Apropó, van még egy olyan ország, aki azért pályázik, hogy a pályázati pénzt ellopja, behülyítve egy egész országot?

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás