Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Je suis kockás ing

Az ellenzék próbál rátelepedni, a kormánypárt lenézi.

 

banner2_mozgo_2

Mondjuk, nem nagyon vártunk mást, de azért elég elkeserítő látni, hogy a magyar belpolitika tényleg képtelen felülmúlni önmagát.

Klinghammer István volt felsőoktatási államtitkár múlt héten:

Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál.“

Emiatt a két mondat miatt valami eltört, vagy inkább áttört az emberekben, tanárokban, diákokban, és szülőkben egyaránt. Feltört belőlük az ellenállás, és tömegesen kezdtek kiállni a kockás ing mellett. Rengetegen vették fel mindenféle színben és fazonban, a közösségi oldalakat elárasztották a komplett tanári karokról, és nagy diákcsoportokról, valamint szimpatizáló szülőkről/magánemberekről az ominózus ruhadarabban készült fotók. Klinghammer divatot teremtett, a kockás ing pillanatok alatt az oktatás melletti, és a kormány idiotizmusa elleni kiállás jelképe lett. Egy egyszerű és nagyszerű szimbólum.

Természetesen az ellenzék politikusai is felvették, ami rendben is van azok részéről, akik egyébként is hallatják a hangjukat, és folyamatosan dolgoznak, próbálnak tenni az országért. Ám azok, akiknek a tevékenysége gyakorlatilag észrevehetetlen, de most a pedagógusok által keltett tiltakozási hullámot meglovagolva próbálják magukat fényezni….nos, azok elég gázak.

Például Tóbiás József, akinek nevét leginkább a feleségéről írt undorító 888-„cikk” tette ismertté, egyébként nem nagyon hallottunk róla az elmúlt években.

tobias

Meg Gyurcsány Ferenc, akinél kevés levitézlettebb politikus van ma Magyarországon.

gyf

Persze a kormányt sem kell félteni.

Ma, amikor diákok tömegei mentek kockás ingben iskolába a tanáraik melletti szolidaritásból, akkor az egész cunamit elindító Klinghammer István lenyilatkozta, hogy neki is van kockás inge, sportoláshoz és horgászathoz szerinte teljesen jó viselet, és nem érti, mit szimbolizálnak, mivel állnak szemben a kockás ingben fényképezkedő tanári karok. Nem érti.

De a koronát az egészre az oktatás fő-fő felelőse, Balog Zoltán EMMI-miniszter tette fel ezzel a fotóval és a hozzá írt szöveggel. Valahogy úgy tudnám lefordítani, hogy kapják be a tiltakozók.

 

 

balog

 

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás