Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Két hétig nem tömték állami hirdetésekkel a 888.hu-t

G.Fodor Gábor lapja, a 888.hu botrányos cikket jelentetett meg névtelenül Tóbiás József MSZP-elnök feleségéről és lányáról.
Olyannyira minősíthetetlent, hogy az már Gulyás Gergelynek is sok volt.
G. Fodor Gábor előbb még beleszart a ventilátorba, aztán mégis bocsánatot kért.
A portálon szinte kizárólag csak állami hirdetések futnak, így az ellenzék azt kérte a kormányól, vegyék le az állami hirdetéseket.
Fodor Gábor még január végén tett fel írásbeli kérdést Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek, hogy mikor határolódik el a 888.hu-tól a kormány, illetve mikor tervezi a kormány leállítani az állami megrendeléseket, az állami hirdetéseket a 888.hu-n.
A válasz ultracinikusra sikerült, ezt már Rétvári Bence írta: „A kormány egyetlen ügynökségnek sem adott megbízást arra, hogy a 888.hu portálon helyezzen el, vagy ne helyezzen el hirdetéseket.”

Ennek ellenére január 29-én eltűntek az állami hirdetések az oldalról, bár a Kormányzati Tájékoztatási Központ nem árulta el, hogy mennyi pénzt költött el az állam a Modern Media Group érdekeltségébe tartozó 888-on, azt viszont közölték, hogy „soha nem adnak utasítást állami hirdetés visszavonására, mert az cenzúrának minősülne, aminek a kormány nem híve.

Tegnap óta viszont újra jönnek az állami adóforintok, ennyi volt a ki nem mondott nagy bünti.

Screenshot_01912

Screenshot_01913

Screenshot_01914

Screenshot_01915

A Miniszterelnöki Kabinetiroda az RTL Klubbal csak annyit közölt, „nem közvetlenül a kormány, hanem médiaügynökségek megbízásából kerülnek hirdetések a 888.hu-ra.

Na persze, hiszen a médiaügynökség csak úgy eldönti, hogy 888.hu vagy Népszava, nem dönt ilyenben a megrendelő.

Szegény kormány, még jó, hogy ennyire eltalálja a médiaügynökség, kiknek és hova szeretné önteni az állami hirdetéseket az állam (=Fidesz).

Biztos ezért adta le a TV2 két hónap alatt 1500-szor a Magyar Reformok Működnek reklámspotot, ami más csatornán nem is ment …. és ha véletlenül az RTL-től vesz reklámhelyet a médiaügynökség?
Elég veszélyes ilyen nagy szabadságot adni ezeknek a médiaügynökségeknek …

Megosztás