Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

L.Simon javította a kommunikációs problémákat

A miniszterelnök úr szerint minden rendben megy az országban, csak – szokás szerint – kommunikációs problémák vannak. Ügyek, esetek, problémák, korrupciós esetek nincsenek, csak nem sikerül a drága jó emberekkel megértetni azokat a magasabb szintű összefüggéseket, amiért úgy tűnik a felületesen szemlélődő állampolgárok számára, hogy itt ügyek, esetek, problémák vannak. Esetleg korrupció. Meg szemérmetlen lopás.

Szerencsére a Miniszterelnökség államtitkára, L. Simon László egyszerűen remekül kommunikál, így remélem, hogy a tegnap esti ATV-s szereplése már az új, javított, upgradelt kommunikáció pilótája. Várjuk a folytatást!

Az ügy:
A Rolex óra

Fábián Tamás, Index:
„Az MTI archívumát böngészve megakadt a szemem egy október 27-én készült fotón, amelyen Trócsányi László igazságügyi miniszter megveregeti Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vállát. Ebben még nincs semmi különös, Lázár csuklóján viszont szokatlanul csillogó ékszer tűnt fel.”

L.Simon:
„Minden olyan dologtól tartózkodni kell, ami joggal idegesíti az embereket, de van az éremnek egy másik oldala is, ami mellett nem szabad elmenni, nevezetesen hogy a politikusnak is van magánélete, magánvagyona, és van a magánélethez joga, nem minden tartozik a nyilvánosságra, és láthatóan a sajtó egy jelentős része arra törekszik, hogy bőszítse az embereket. Nem a politikusok emelgetik fel a karjukat és mutogatják, hogy az órájukat, hogy tessék lefotózni, milyen órát örököltem a dédpapától, hanem lefotózzák, és utána nem átallják azt írni, hogy XY Rolex órát villantott. Ez az emberek hergelése, bőszítése, rossz ösztönökre és irigységre való rájátszás, ennek semmi értelme. (…) Egy miniszternek joga van ahhoz, hogy magának vegyen egy Rolex órát, és az a ciki, hogy ebből ügyet csinálnak és ezzel hergelik azokat az embereket, akik egyébként nem tudnak maguknak Rolex órát venni.(…)
A „plebejus kormány” nem azt jelenti, hogy a kormánytagok plebejusok. Azt jelenti, hogy ez a kormány mindenkire odafigyel, minden néprétegre odafigyel, nem hagy magára egyetlen egy embert sem.”

kormány

Az ügy:
Giró-Szász Andrásnak közel 1 milliárdos vagyona van.

L.Simon:
„Olyan országgyűlési képviselőt is ismerek, akinek a hozzátartozója megnyerte az ötöslottót. (…) Könyörgöm, a kormányszóvivőnek is lehet cége. Az a cég sikeresen gazdálkodhat. Szerintem ha egy politikusnak megfelelő hátországa van, akkor a munkaidejét nem azzal fogja eltölteni, hogy azon gondolkozzon, hogy tudjon még több pénzt keresni, hanem a közjót szolgálja. (…) Nem attól lesz valaki rossz politikus, mert sok pénze van, és nem lesz attól jó politikus, mert sok pénze, a kettő dolog egymástól teljesen független. A politikusnak joga van ahhoz, hogy cége legyen, több cége legyen, és természetesen a munkaidejét nem azzal kell eltöltenie, hogy a saját cégeivel foglalkozik, hanem hogy a közjót szolgálja. (…) A magánvagyona törvényesen vagy törvénytelenül gyarapodott? Amennyiben nem törvénytelenül gyarapodott Giró-Szász András vagyona, akkor szerintem nincs miről beszélni. Onnantól fogva, ha ebből ügyet csinálnak, akkor ez hecckampány.”

 

qmeme_1417437265967_800

 

Az ügy:
Orbán Viktor és a Miniszterelnökség Várba költöztetése.

L.Simon:
„A legtipikusabb baloldali demagógia az, hogy értékeket játszunk egymásnak. Azt is lehetne mondani, hogy zárjuk be a Magyar Állami Operaházat, és azt a 9,3 milliárd forintot, amit az Operaház és az Erkel Színház működtetésére akarunk fordítani, inkább osszuk szét a szegények között. Ne építsünk több autópályát, ne építsünk több hidat, sőt, télen ne is takarítsuk le az Erzsébet-hidat, mert azt a pénzt, amit erre fordítunk, inkább osszuk szét a szegények között. Demagógia. (…) Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni.”

sw

(Kép: repavalleszurtnyul)

És még ezt a teljesítményt sikerült túlszárnyalnia, amikor L.Simon az ATV-s videót, aminek az a címe hogy „L. Simon: Sokba fog kerülni a Miniszterelnökség Várba költözése„, azzal a címmel osztotta meg a FB-oldalán, hogy „Ez az újságírás csúcsa? L. Simon kiosztotta a szakmát” …

Screenshot_00363

Megosztás