Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Köszönjük a megígért egyéni nyugdíjszámlát, Miniszterelnök úr!

Orbán Viktor Facebook-os videója, 2010.december 12. (01:43-tól):
„Aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben azonban az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, és egyúttal a befizetések nyomonkövetését is lehetővé teszi.”

 

Kormany.hu: Egyszerűen, érthetően a nyugdíjrendszer változásairól

Egyéni nyugdíjszámla ígérgetés időrendi sorrendben.

A nyugdíjkérdés problémája nem csak Magyarországon, de a fejlett világban is fejfájást okoz.
Viszont nem a mostani ciklusban fog robbanni a bomba. Ha pedig a 2014-2018-as kormányzást nem érinti, akkor probléma? Dehogy probléma!

Mindig lesz állami nyugdíj, de lehet, hogy 100 euróból kell majd tengődnünk. Húsz év múlva ebből a pénzből meghívhatjuk az unokáinkat fagylaltozni. Nagyjából erre lehet számítani. És az állam mondhatja majd, hogy tessék, van nyugdíj. (…)

Nem kell húsz évet várni, sokkal hamarabb nagyon nagy baj lesz. Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, hogy jön a Dunán egy 50 méter magas vízhullám, pár száz méterre vagyunk az ártól, és elkezdünk jobbra-balra szaladni vagy beugrunk a vízbe, és úszunk, teljesen mindegy. Meghalunk és kész, nincs mese, ez a jövő. Ugyanez a nyugdíjhelyzet. Sajnos nem sikerült a lakossággal megértetni, hogy mennyire fontos az öngondoskodás (…)

Össze fog omlani a nyugdíjrendszer, mert nem lehet a járulékbefizetésekből finanszírozni a nyugdíjakat. A helyzet enyhítésére két rossz megoldás van. Az egyik, ha újabb hiteleket vesznek fel, és még jobban eladósítják az országot, a másik pedig, hogy az adóbevételeket átcsoportosítják a nyugdíjkifizetésekre. Ez pedig magával rántja a közszolgáltatásokat és az egészségügyet is. Szerintem nem kell 10-20 évet várni erre a forradalomra, jó erőben és egészségben meg fogjuk élni. – Mészáros Róbert pénzügyi tanácsodó.

Szóval van egy miniszterelnöki ígéret az egyéni számlákra és az egyéni számlavezetésre és van egy ketyegő bomba a seggünk alatt, mivel hamarosan nyugdíjba mennek a Ratkó-gyerekek. Egyszerre, jó sokan.

És a kormány válasza?

„Ma nem a nyugdíjrendszer átalakítása a legfontosabb, előttünk álló feladat, viszont az jól látható, hogy az utóbbi években középtávon nagyon sokat javult a fenntarthatósága. Ez most nem szerepel a prioritások között, más témák vannak most napirenden. Nincs napirenden a nyugdíjrendszer átalakítása, így az egyéni nyugdíjszámla bevezetése sem. Nem tartozik az aktuális kérdések közé a nyugdíjrendszer átalakítása.” – Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár az Inforádióban.

Mit is mondhatnék erre?
Köszönjük!
És folytassa csak, hiszen ennyit ígérték!

Megosztás