Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Duplán átverték a 2,8 millió visszalépőt?

Nahát-nahát….Már megint egy hazugság…?

Hiába, 3000 milliárd sok pénz, muszáj volt mindent megtenni érte, hogy a Zemberek „önként” adják oda.

Aki visszalépett, mert beijedt a kormány fenyegetésétől, hogy a manyuposok nem kapnak állami nyugdíjat, az megszívta, mert kapnak.

Aki visszalépett, mert elhitte az ígéretüket, hogy az állami rendszerben is lesz ám egyéni számla, az megszívta, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz.

Csak az eddigi langyos lábvíz, és a reménykedés, hogy majd a következő garnitúrára dől rá a kártyavár.

„A nyugdíjtörvény 2012. július 16-án elfogadott módosításának lényege, hogy nem változik a nyugdíjrendszer. A nyugdíj-jogosultsági és kiszámítási szabályok is a jelenlegiek maradnak” – ezt a választ kapta a Világgazdaság az Emberi Erőforrások Minisztériumától arra a kérdésére, mikor és milyen változtatásokat tervez a nyugdíjszisztémában a kormány a választásokig hátralévő időben.
A szaktárca tájékoztatása szerint a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlya biztosított, ezért nem indokolt sürgős módosítás. „Ezt azzal lehetett megalapozni, hogy a korhatár előtti ellátásokat tavaly leválasztottuk a nyugdíjrendszerről, és a rokkantsági rendszer is átalakult”. Mint fogalmaztak: „Az elvégzett átalakítások hatásának vizsgálatát követően hosszabb távon lehet majd megfontolni, hogy a rendszer milyen átalakítása szükséges”.

Majd valamikor talán hozzányúl valaki. De nem biztos.

Csupán az, hogy az egyéni számlás rendszer a habokban sincs. Pedig….

2010.december 12-én a kormányfő Facebook-oldalán „A Miniszterelnök válaszol” címmel sorozat indult, melynek keretében az emberek kérdéseire videóüzenetben felel Orbán Viktor. Az első videó témája a nyugdíjrendszer átalakítása volt:

Megerősítette: aki visszalép az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, és nyomon követhetőek a befizetések – fogalmazott Orbán Viktor.”

2010. december 20-án elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot, melyben garantálják többek között az egyéni számlavezetést.

nyugnyil.jpg

 

2011. február 15-én megtárgyalta és elfogadta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága az egyéni számláról szóló módosítót.

Selmeczi Gabriella arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyéni nyilvántartás mellett létrejövő egyéni számlarendszerben az állampolgárok követni tudják majd, hogy mennyi befizetésük van, és miként alakul a szolgálati idejük. Megismételte, el kell érni azt, hogy az állampolgárok érdekeltek legyenek a kötelező járulékok feletti befizetésekben; ennek alapja az egyéni nyilvántartás, számla.

2011. február 28-án a Parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ellenőrizze a reálhozamok átadás-átvételének folyamatát.
2011. március 3., Selmeczi Gabriella: „2012. január 1-jével minden magyar állampolgárnak egyéni számlája és nyilvántartási rendszere lesz.”

Mivel ma július 31-e van, nagyon érdekelne, hogy hol van már az egyéni számlás rendszer.
Csak nem kamu volt az egész?

Megosztás