Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Jó állam: megszívatnak egymillió embert

Emlékszünk még 2011-re, amikor azok a magánnyugdíjpénztári tagok, akik nem akartak visszatérni az állam meleg keblére személyesen kellett leadniuk erről a nyilatkozatot?
Akkor 100 ezren választották a sorban állást, és a bürokratikus cseszegetést, közben sűrűn emlegették a „Jó Állam” programot, ami elvileg megkönnyíti az állampolgárok életét a bürokrácia területén.
Azóta van már volt Államreform I. és jön az Államreform II. !


2013 nyarán Varga Mihályék módosították a 2007-es „A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról” szóló 2007. évi CXXXVI. törvényt (Pmt.).

Ebben szerepelt egy módosítás:

42. § A szolgáltató – a 11. § (6) bekezdésétől eltérően – 2014. december 31-ét követően köteles az ügyleti megbízás teljesítését megtagadni, amennyiben:
a) az ügyféllel 2013. július 1. előtt létesített üzleti kapcsolatot,
b) az ügyfél a szolgáltatónál ügyfél-átvilágítás céljából személyesen vagy képviselő útján 2014. december 31-ig nem jelent meg, és
c) az ügyfél vonatkozásában a 7–10. §-ban meghatározott ügyfél-átvilágítás eredményei 2014. december 31-én nem állnak teljes körűen rendelkezésére.”

Az indoklás szerint: „A Javaslat előírja, hogy a Pmt. hatálya alá szolgáltatók egy kellően hosszú átmeneti idő meghatározásával (…) A Javaslat rendelkezései alapján tehát a szolgáltató a meglévő ügyfélkör esetében 2014. december 31-ig köteles teljes körűen beszerezni a 7-10. §-ban meghatározott ügyfél-átvilágítás eredményeit. A szolgáltató saját belátása szerint döntheti el, hogy az adott követelmények teljesítésének 2014. december 31-ét megelőzően milyen módon tesz eleget.

Röviden: Az MNB legfrissebb adatai szerint jelenleg összesen 1 millió 20 ezer egészségpénztári és 1 millió 180 ezer önkéntes nyugdíjpénztári tag van. Ha 2013. július 1. előtt lett tag, akkor be kell fáradni a pénztárhoz és azonosítani kell magát minden tagnak, különben 2015. január 1-én zárolják a számlát.
Duplán szívja meg aki egészségpénzári tag ÉS önkéntes nyugdíjpénztári tag egyszerre, mert akkor mind a két pénztárba el kell menni azonosítás céljából.

És bár a törvény több mint egy éves, és direkt beleírták, hogy erre a procedúrára hagynak elég időt, másfél évet, bár jómagam érdeklődök a közügyek iránt, soha nem hallottam erről a módosításról.

A pénztárak is most kezdenek észbe kapni, a feleségem a héten kapta meg a levelet az OTP Egészségpénztártól:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ő még a szerencsések egyike, ugyanis elég bármelyik OTP fiókba befáradni a kitöltött nyomtatvánnyal és az irataival, én viszont a Medicina biztosítónál vagyok.

Náluk ez olvasható:

1. Kérjük, hogy jöjjön el személyesen a Medicina Egészségpénztár Ügyfélszolgálatára (1037 Budapest, Montevideo u. 5. II. emelet),
2. ha Ön magyar állampolgár, hozzon magával személyazonosságának igazolására alkalmas okiratot és lakcímkártyát,
3. ha Ön külföldi állampolgár, hozzon magával útlevelet és magyarországi tartózkodási jogot igazoló okiratot.
4. Az azonosítási folyamat könnyítése érdekében kérjük, hogy hozza magával kitöltve a honlapunkról letölthető „Azonosítási adatlapot„.

Vagyis MINDEN Medicina-tag, Záhonytól Sopronig, Balassagyarmattól Harkányig legyen olyan kedves és fáradjon be a Budapest Montevideo utca 5. szám alatti ügyfélszolgálatra, munkaidőben. Köszönjük!

És még ezt is lehet ám fokozni: Ugyanis nem csak magánszemélyeknek, de a munkáltató cégeknek is azonosítani kell magukat, akik cafetéria keretében fizetnek a munkavállalói díjat. Ez körülbelül 200 ezer céget jelent, nekik 30 napnál nem régebbi cégkivonat másolatot kell bemutatni, ezen kívül a cégkivonatban szereplő képviselőnek vagy meghatalmazottjának kell közreműködnie, ugyancsak a személyes okmányai bemutatásával.

Hét év blogolás után már tényleg csak legyinteni lehet az újabb és újabb állampolgárszívató lépésre, de azért árulják már el, hogy a harmadik-negyedik 100 millió házvásárlás meg az éjjelente növekvő pasa parki luxuslakások mellett hogy van bőr a képükön a dolgozó embereket szívtani – már megint?

Tök nyilvánvaló, hogy az egészségpénztáron keresztül mossuk tisztára a pénzt, hiszen az offshore az Önök terepe, tisztelt kormánytagok, képviselő urak.
Napközben árulom a cigit feketén, amit befizetek az egészségpénztári számlámra, amiből aztán veszek baszki egy doboz Advil Ultrát. Abba az egészségpénztárba, ahová természetesen álnéven, álcímmel léptem be, hogy az a kurva Advil Ultra a kamunéven nyitott egészségpénztári számlán tisztára mosott pénzből legyen megvásárolva!

Egészségpénztári tagság a cafetéria része, az emberek nagy részét a munkáltatójuk léptette be, akiknek minden adata minden szervezet rendelkezésére áll.

A Jó Államnak és Varga Mihálynak köszönhetően vehetek ki egy nap szabadságot és utazhatok a Montevideo utcában hogy igazoljam hogy „én” én vagyok.

Offshore-bizniszelni lehet, anyutól-aputól 60 milliót ajándékba kapni és negyedik házat 167 millióért  venni is lehet, de hogy szakadna rátok a kupola a Parlamentbe, aki dolgozik és próbál becsületesen megélni, túlélni, létezni, azokat a lehető legnagyobb bürokratikus faszságokkal szívatjátok.

Megosztás