A kormányhivatal szerint a Népszabadság fotósa kérte, hogy lógassák be fejjel a munkást a gödörbe

nol

Szeptember 2-án tette ki a Népszabadság Teknős Miklós fotóját, amit a Várkert Bazár második és harmadik megnyitója közötti munkálatok során készített. Teknős Miklós 1990 óta a Népszabadság fotósa.
A fotó nagyon adja, így levelet írtam a munkaügyi hivatalnak.

“Tisztelt Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkavédelmi Felügyelősége!

Legyenek szívesek tájékoztatni, hogy történt-e munkaügyi, munkavédelmi ellenőrzés a Várkert Bazár építése során.

Legyenek szívesek tájékoztatni arról, hogy a fotón minden részlet megfelel-e a hatályos munkavédelmi előírásoknak.

Legyenek szívesek tájékoztatni arról, hogy terveznek-e vizsgálatot a fotó kapcsán.”

Ma meg is jött a válasz:

A Várkert Bazár építési munkaterületén bejelentését megelőzően több alkalommal is volt munkavédelmi és munkaügyi hatósági ellenőrzés.

Az Ön e-mailje alapján másnap (2014. szeptember 4-én) munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzést tartottak az illetékes munkavédelmi és munkaügyi hatóság felügyelői. Az ellenőrzés során az eljáró felügyelők a képen látható munkavállalók közül kettőt a helyszínen találtak, akik tanú nyilatkozatai alapján kijelenthető, hogy a fénykép  egy fotós kérésére  készült. Az ellenőrzésen készült jegyzőkönyv tanúsága szerint ismeretlen férfi jelent meg a munkaterületen fényképezőgéppel, és a kivitelezést végző dolgozókkal megbeszélte, hogy magán célra szeretné készíteni a fotót, és kifejezetten extrém helyzet ábrázolása a célja.  A fejjel gödörbe lógatott személy testi épségének veszélyeztetése ennek a felelőtlen kérésnek a következménye volt, és nem valós munkavégzési helyzetből adódott.

Üdvözlettel,

Szivák Bernadett
sajtófőnök
Budapest Főváros Kormányhivatala
Kormánymegbízotti Kabinet

Én tényleg nem tudom már feldolgozni ezt az országot xD

szkeptikus

Friss:
A 444 elérte Teknős Miklós fotóst, aki szerint egész egyszerűen nem igaz, amit a kormányhivatal ír. Ezt nekik is elmondta volna, ha megkeresik, és szívesen megmutatta volna a teljes sorozatot, amiből kiderül, hogy a munkások hosszasan szereltek egy szűk helyen, amihez nehezen fértek hozzá.
Teknős azért ment a Várkerthez, hogy ott az átadás utáni is tovább folytatódó munkálatok fotózza. Akkor már a két munkás fogta és lógatta a harmadik társukat. Amikor végeztek, odament hozzájuk, és bemutatkozott, megemlítve a munkahelyét is. Teknős szerint erős a gyanú, hogy utóbb megfenyegették a munkásokat.

Friss2:
Szarvas leanimálta a beállított fotózást.

 • szvoboda

  Ha szépen kérem őket, bele is dobják és ráhegesztik a csatornafedelet?

  • scz

   Biztos van az a pénz 😀

   • dimitrij

    pééénz? két sör, vagy nagyfröccs fejenként…. mint azok a kocsmavitézek, akiket egyszer egy ismerős ismerős kért meg az Izabella utcában, hogy a kiárusításon potom összegért vett versenyzongorát segítsenek felvinni a belvárosi bérházban lévő negyedik emeleti lakásba… az egyik megcsúszott, a többi röhögött, a zongora meg három emeletet zuhant, akkorát szólt, mint a láncosbomba, mikor fossá tört… az új tulaj meg mire levegőt vett már ott sem voltak a legények.

    • scz

     Aki kisfröccs/órás díjú munkásokat bérel fel versenyzongora cipeléshez, az meg is érdemli.
     Észt kellett volna venni, nem zongorát 😀

 • http://brazzers.com/ Jancsibohóc meg a Jack da’ Clo

  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • dimitrij

  tehát a kormányhivatal szerint felmentést ad a munkavédelmi szabályzatok megsértése alól az, hogy állítólag a fotós kérte fel őket arra? ez egy általános érvényű elv? vagyon- és életellenes bűncselekmények esetén is alkalmazhatom sikerrel ezt a védekezést? :)

 • SheldonCooper

  Csak kihozták belőle, hogy bukottbaloldal. :)

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   de ez milyen jól rámutat már arra hogy folyamatosan milyen gumicsontokat csinálnak a népnek. itt is a másik oldal a felelős, de sehol egy szándék a problémák megoldására az árkok között, beszélgetéssel, interjúval, vitával. aki akar vitázni ez ellen a buta propaganda ellen, már a közélet megtisztulását, árkok betemetését akarja. az lmp-jobbik-tesz ilyen

   • SheldonCooper

    Ha nem lennének gumicsontok, sokan bajba kerülnének az “elit”-ből..

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Neked nem hiányzik, hogy “mer a zemútnyócév”?

   • SheldonCooper

    Ha valami fatális véletlen okán 2018-ban fideszváláts lenne akkor megint sláger lehetne. :)

 • Constantine Wolf

  meglepő hír, eddig ugyanis mindig arra gondoltam, hogy nincs benne ember, csak egy üres gatya

  • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

   DDD

  • Silbermann

   A nap kommentje! 😀

 • elde

  aha … valószínűleg így történhetett … vagy nem … vagy igen … vagy hazudik a kormányhivatalnok … vagy nem … vagy igen … 😀

 • Bence Csatlós

  …-.-‘ gratulálok a fotósnak, és a munkavállalóknak is… A munkaadót nem lehet hibáztatni, persze csak ha leadta a munkavédelmi oktatást (Ha nem is adta le, felnőtt embereknek lehetett volna ennyi eszük, hogy nem lógatom bele társamat a csatornába fejjel lefele egy fotó kedvéért.) A fotós pedig…Nem tudom melyik piacon vettem a diplomáját, de veszek én is. Szörnyű ez az ország, csak romlik az igényesség, egyre jobban balkánosodunk… Idiotizmus level 99

  • Kim Cat

   A fotósorozaton a munkás még azt a kunsztot is előadja, hogy fejjel lefelé iszik.

  • Rosenfeld Krisztián

   Mondd picinyem, a ludvércben és a Húsvéti Nyusziban is hiszel?

   • Bence Csatlós

    Húsvéti nyuszi nincs?Hova tartunk,.,:(. Nem csak néha jó azt hinni, hogy a kultúránk fejlődik pozitív irányba. Sokszor érzem azt, hogy a segédmunkásokról vetített sztereotípia hamis, csak ilyenkor jön a fekete leves, egy-két ilyen hír, és törik az üveg már megint.

 • Feri Hamvas

  De most komolyan! Kérdezzétek már meg a behivatkozott fotóst, ahelyett hogy kapkodnátok a légbőlt!

  • Kim Cat

   Már megkérdezték, és azt is hozzáfűzte az üres kifogásaihoz, hogy az átadás is azért történik háromszor, hogy jól lehessen fotózni.

 • Feri Hamvas
  • Rufus78

   Akkor tolmácsolok: nem az “a Népszabadság fotósa kérte, hogy lógassák be fejjel a munkást a gödörbe” a címben a lényeg (mert ennek szerintem kevesen látták bármi esélyét, még ha személy szerint nem is tartottam volna lehetetlennek), hanem az eleje, hogy “A Kormányhivatal szerint”… vagyis hogy megint bővült eggyel A Fidesz Szánalmas Kifogásainak örökranglistája.

 • Nemoda Buda

  Ebben a mondatban, hol szerepel az, hogy a Népszabadság fotósa kérte a lógatást?
  “Az ellenőrzésen készült jegyzőkönyv tanúsága szerint ismeretlen férfi
  jelent meg a munkaterületen fényképezőgéppel, és a kivitelezést végző
  dolgozókkal megbeszélte, hogy magán célra szeretné készíteni a fotót, és
  kifejezetten extrém helyzet ábrázolása a célja.”

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   elég valószínűtlen a feltételezésed, ugye tudod? de egy másik galaxisban be is válhatna az érvelésed. szerinted amúgy hány fotós fér el egy négyzetméteren?

 • tomwar

  Valaki itten kerem aztatot alliccsa, hogy aza kormanyzohivatalomeltosaga hazudni teccik!? Nem felTEK!?

 • György Fekete

  Amikor a nyaralómat építették a jó munkásemberek,a tető szerelésénél hasonló módszerrel lógatták le a kollégájukat,hogy a meredek tetőn a palacsavart a helyére tudja rakni.
  A dolog tehát nem újdonság,nem kell feltétlenül politikát keverni a dologba.Sajnos munkavédelem ide, vagy oda, ha a helyzet úgy kívánja csinálnak a szakik ilyen kis szükség megoldást.

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   hát dehogynem kell politikát keverni a dologba ha egy párt alkalmazottja hazudozik

 • Szilágyi Imre

  A fotós helyében én is letagadnám. :)

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   mire alapozod hogy letagadta? mert itt egyelőre nem ő tűnik a hazudozónak. ld. fenti kommentem

 • Nandor Vass

  Következő kérdés:

  “Tervezik-e, hogy a felelőtlen kérést teljesítő dolgozókat és feletteseiket súlyos felelősséfgre vonásban részesítik, és ennek tényéről az állampolgárokat megnyugtató módon tájékoztatják?”

 • Gabor Sinous

  Szivák Bernadett. Látok némi hasonlóságot közte és Ace Ventura közt.

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   a fizetésük is hasonló lehet, mármint jim carreyével.

 • Ember a holdon?

  Ebben a képben benne van minden, ami a magyarországi munkavégzésekre (különösen állami pénzből) jellemző. Egy már elkészült munkát szétbarmolnak (gyepszőnyeg visszagörgetve, tehát a terület egyszer már “kész” volt), mert valami kimaradt. 7 ember a háttérben csak ücsörög, előírasokkal, munkavédelemmel nem törődve pedig 5 ember dolgozik.
  Bár ha pontos akarok lenni, 2 ember dolgozik, másik kettő pedig ácsorog és nézi, ahogy a harmadik lóg a munkából. 😀

  de röviden: Ez a magyarázkodás szánalmas..

 • Lalicska

  Köszönjük Zero bloggernek, hogy kishíján elveszítettük a munkánkat, (nem csak a három ember, hanem az egész vállalkozás) csak mert ő unalmában faszságokkal foglalkozik. Nem kértük a munka és jogi védelmét, viszont nagy ívben leszarjuk, ő hogyan keresi meg a kenyérre valót.
  A valós életben, nem a monitor mögött ülve, bizony adódnak olyan munkahelyzetek, amikor akár a testi épségét veszélyeztetve is elvégzi az ember a munkája egy-egy fázisát, (valóban önként) ha szeretné azt befejezni, és meg akarja kapni a fizetését.

  Köszönjük a ránk irányított figyelmet, aminek köszönhetően szarakodni kellett az idő alatt, míg kinn volt a munkavédelmi felügyelet, és a többi fejesnagykutya, meg fővállalkozó, meg minden ostoba, Zero blogger féle tök és nem tudtunk haladni a munkánkkal, így újabb nappal nyúlik az átadás idej, ami a mi bérünket is befolyásolja, ugyanis egy részünk teljesítménybért kap.

  • BeniMan

   Gratulálok a “színvonalas” “munkához”….

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   itt nem zero a hibás, hanem a patkány, gerinctelen és hazug posztkommunista vezetőség, mindenhol.

   • Lalicska

    Értem.
    Tehát a mocskoskomcsiknak köszönheti huszonpár ember, hogy majdnem munkanélküliek lettek, (ha a két jóember nem mondja azt, hogy nem munkavégzés közben, hanem poénból készült a képe, akkor az egész vállalkozás repül a kivitelezői körből) mert Zero blogger úgy gondolta, jó kis politizálós témát szolgáltathat a kép) nem pedig Zero blogger, aki levelével kiharcolta, a fokozott ellenőrzést, – felhívta a hatóságok figyelmét egy jelenetre, – hogy legyen ok egy kis mocskosfideszezésre.
    Értem én.
    Szerintem meg elmehet a jó büdös anyjába blogostól mindenestől Zero vastagbőrű pofájú kolléga, akinek vagy nincs annyi esze, hogy felfogja egy ilyennel a munkások megélhetését veszélyezteti, vagy pedig egyszerűen leszarja azt, mert a politikai érdeke vagy gyűlölete úgy kívánja, hogy belekapaszkodjon mindenbe amivel egyet rúghat a kormányzatba.
    (Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy nem, de igen, utálom Én is a fideszt. Is.)

    Kívánom neki, hogy egy hálózati hiba javító újraszerelésénél esetleg a lakásánál majd munkabiztonsági előírásnak megfelelő omlásgátló védőgyűrűben végezzék a munkálatokat a méter mélységben a munkások és ennek megfelelően egy köbméter földet termeljenek ki a védőgyűrű telepítéséhez, és statikus által jóváhagyott eresztőkeretes kengyelben, speciális talaj-elektrosztatikai földeléssel ellátott munkavédelmi felszerelésben végezze az újrakötést a megbízott, és számlázzon ki neki azért az effektív 10 perces javításért 1,7 millió forintot és tartson másfél napig. Holott akár ugyanezen idő alatt 3000 forintért is megcsinálhatnák a szakik. Önként és dalolva, mert a valós veszély minimális.

    Nekem van egy olyan érzésem, hogy valahol nagyon eltévedtetek az élet gyakorlati valósága és a politika gerjesztette világ értékrendje közt.
    Nagyon sajnálatos, hogy önjelölt megmondóemberek a saját vélt vagy valós sérelmeik feldolgozására, megbosszulására mások megélhetését hajlandóak veszélyeztetni, pitiáner faszságokat politikai szintűre felfújni, csak hogy úgy érezzék valamiféle bosszút áltak.
    Megsúgom; nem állt semmiféle bosszút, nem okozott hangyafasz méretű karcolást sem a támadott félen..
    Az akire haragszanak ugyanolyan jól alszik, még csak el sem jut a közelükbe sem a híre sem az egésznek, vagy ha igen, pont leszarják és mire a leszarás gondolatának végére értek, már el is felejtették azt.

    • http://vastagbor.atlatszo.hu/ zero

     Ja, tehát hazudtatok és a fotósra kentétek? Nagyon szép, grat!

     • Lalicska

      Voltaképpen feljelentetted Őket. Nagyon szép, grat!

      Kérte valaki a munkaügyi vagy munkabiztonsági jogi védelmedet?
      Hivatalból köteles voltál megtenni a bejelentést, vagy úgy gondoltad ez jó kis fikázós blogtéma lesz?

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      mit pattogsz? “őket”? tehát te ott se voltál, minek szólsz bele?

      “Köszönjük Zero bloggernek, hogy kishíján elveszítettük a munkánkat, (nem csak a három ember, hanem az egész vállalkozás)”

      “Tehát a mocskoskomcsiknak köszönheti huszonpár ember, hogy majdnem munkanélküliek lettek”

      “Voltaképpen feljelentetted Őket”

      itt valami nagy gebassz van. ki ez és mit akar?

     • Lalicska

      :) Elmeroggyant ostoba marha :)

      Te ott voltál? nem? Akkor minek pattogsz?
      Ugye érzed mekkora barom vagy?

      Nem konkrét személyt (jogi vagy természetes) “jelentett fel”, hanem 3 ismeretlent. Azonban mint írtam nem csak Ők szoptak miatta az ellenőrzéssel, ami leállított minden tevékenységet, hanem az egész vállalkozás, és a többi jelenlévő kis alvállalkozó is.

      Majd bízom benne, hogy mindenben a munkaügyi előírásoknak megfelelően végeznek mindent a szakik akik neked dolgoznak és boldog leszel a jól végzett munka örömére kiállított számládtól, amikor pl. az uniós előírásoknak megfelelően felszámolnak egy 30 centis kábelárok vágásért a villanyszerelők 600 000 forintot, mert ennyibe kerül a fóliázás, az érintésvédelmi megelőző víz és gázlezárás, a speciális talpú cipő viselése, stb, a falban futó besülés feltárásánál és javításánál, és nem szabad toldani, hanem teljes kötési szakaszt kell cserélni. az uniós előírásoknak megfelelően.

      Vagy esetleg Te az a fajta ezermester vagy aki megcsinálja magának?
      Te ilyet biztosan nem csinálsz, meg a szomszéd villanyász sem foigja neked pár vésőfogással kivésni a falat, javítani a szakadást aztán egy fángli gipsszel bejavítani. mert tudod, hogy azzal törvényt sértesz és ha valami gond lesz, a biztosító ha felméri, hogy te, szakmai végzettség nélkül, vagy nem az előírásoknak megfelelően kókányoltál meg egy erősáramú kötést, akkor ugrott minden, sőt meg is bírságolnak.

      Te ilyet biztosan nem csinálsz, és a többiek sem, mert mind-mind jogkövető magyar állampolgárok vagytok és betartjátok a munkaügyi és munkavédelmi jogszabályokat, tehát jogosan háborogtok a munkavédelmi jogszabályok megsértésén, hiszen ez valami skandallum.
      Csak azért, hogy megkapja időben a pénzét levonás nélkül valaki, ezért vállal egy kis kockázatot is, hát ez micsoda pénzéhes szarházi. Tényleg.

      Vagy csupán arról van szó, hogy nem kicsit képmutatóan játszod az idiótát, hogy e mögé bújva igazold önnön felsőbbrendű nagyszerűséged az etikai kinek nagyobb a pöcse versenyben?

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      hát nekem meg te tűnsz elmebetegnek, jó értem, veszélybe volt a kis céged, szólni kellett vmi politikushavernak, hogy segítsen, sok volt a kenőpénz? vagy mi bajod te marha?

      én nem voltam ott, nem is állítom hogy konkrétan a munkások hazudtak, ezt te állítottad, de mire fel? a saját füleddel hallottad?

      “nem csak Ők szoptak miatta az ellenőrzéssel, ami leállított minden tevékenységet, hanem az egész vállalkozás, és a többi jelenlévő kis alvállalkozó is.”

      ezt már írtam: és amúgy miért is lenne baj, ha repül a kivitelezői körből? mert a tied a cég elvtársam?

      minek írsz ilyen sokat te idióta? ne regényt írjál már a hülyeségeidről, senkit nem érdekel a lényegtelen szerencsétlenkedés.

      mondtam hogy nem érdekel hogy mit csinálnak, már írtam egy másik kommentet fenn.

      és az nem zavar hogy hazudtatok? vagy hazudtak? vagy ki vagy te most b+?

      azt látom nem akarod felfogni, hogy semmilyen büntetés nem született, ergó ez is korrupció, egy újabb anomália: a cégnek politikai kötődése van.

     • Lalicska

      :)))))))))))))))))))))))))))))

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      ezt beismerésnek veszem elvtárs

     • Lalicska

      Zero, hogy megértsd miről beszélek:

      Neked, mint elképzelésed szerint mély és vitathatatlan igazságérzettel megáldott, a jogszerűség melletti kényszeresség vezérelten kiálló bloggernek, fel kellene fognod, mi okoz kárt és mi nem a történet szereplőinek, és kik azok akik megérdemlik, hogy káruk legyen belőle.

      A kormányt bármily szinten ez hátrányba hozta? A fideszes birkák véleménye változik?
      Valami csekély haszna lesz ebből bárkinek, vagy csak kárt okoz (persze az lett volna a cél, hogy kárt okozzon, csak azt nem értem miből gondoltad, hogy bármit is árt bárkinek abból a közegből?)
      Eszedbe jutott, hogy a nyomorult melósoknak viszont kibaszott sokat árthatsz amellett, hogy akinek szeretnél semmit, legfeljebb kiröhög?

      Majd amikor ilyenek eszedbe jutnak és végig tudod gondolni, minek mi az eredménye-következménye és emberszerű empátiával megalapozott döntést tudsz hozni mit csinálj, akkor tégy bármilyen, mások életét befolyásoló lépéseket az életben.

      És, hogy érezd egy kicsit, hogy mi a különbség aközt amikor a kormányzatot baszogtatod a te szinteden és milyen amikor a kisembereket:

      Orbán Viktor: – Zero???? Milyen nulla?
      Lakatos Kálmán: – Kiageciazazeéró??? Ferencz Gábor? Zugló? Ábelejithúzomkijasegginmijutánmegbasztamazannyahátáncsakkapjamelagecit.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      de primitív vagy.

      sokat árt a melósoknak? hányszor fogod még ezt mondogatni? nem nekik árt, hanem neked.

      mit számít te idióta, hogy egy fotós kedvéért, vagy tényleges munkavégzés közben készült a fejreállítás? akkor talán nem veszélyes te marha? teljesen felesleges volt hazudni a munkásoknak, kormányhivatalnak, (most akkor kinek?) ezt agyilag nem tudod felfogni?
      nem látod, hogy nem véletlenül védte be az állami hivatal ezt a céget? erre nem lesz reagálás?

      a hazudozás tényleg nem zavar téged, ezekután nincs semmiféle morális alapod kioktatni zerót.

    • Molnár Máté

     1. A munkavédelmi szabályok betartása nem a munkások megélhetése érdekében történik, hanem az életük megmaradása érdekében. Saját kockázatukra (vagy kényszeredettségből) nem alkalmazták az előírásokat, ráadásul pont egy fotós jelenlétében. Erre valaki felhívja a figyelmet, ezért menjen a jó büdös anyjába?
     2. Hozod példaként a “hálózati hiba javító újraszelésénél” elképzelteket. Tudod mi a baj? Hogy az 1,7 millió forint ki van fizetve érte, zero fizette. Csak tudod mire költik? Egy elit kör luxusára, kenőpénzre, te pedig a végén megkapod a 3000 Ft 40 %-át a munkáért. Nyilván van valami oka annak is, hogy nem rákúrtak lendületből másfélmillió bírságot a szegény megélhetési vállalkozóra, hanem kiadták ezt a védhetetlen baromságot.
     3. Bizonyára az eddig munkahelyi balesetben elhunytak rokonai is úgy gondolnák, hogy baromság azt a sok hülye szabályt betartani… (nyilván ez a helyzet itt nem volt veszélyes)

     • Lalicska

      “Saját kockázatukra (vagy kényszeredettségből) nem alkalmazták az előírásokat, ráadásul pont egy fotós jelenlétében. Erre valaki felhívja a figyelmet, ezért menjen a jó büdös anyjába?”

      Ha itt a blogon hívja fel a figyelmet, senkit nem zavar. De voltaképpen feljelentést tett a hatóságnál.

    • NERKeseru

     Vagd is magad haptakba kiskomam, ha egyszer radparancsolnak, hogy az eleted aran is kurvagyorsan csinalj meg valamit. Latod milyen szanalmas, szervilis csicska vagy, es megis rezeg alattad a lec.
     Idejonni, frocsogni van pofad. Tipikus mintamagyar vagy, a magadfajtanak indiaban vagy kinaban, esetleg eszak-koreaban a helye, alomvilaga.

     • Lalicska

      Gondolom Te nem abból élsz amit mondanak, hogy csináld meg.
      Vagy ha igen, akkor leszarod, hogy nem lesz kész időben, hanem vársz egy napot, költesz százszor annyit rá, de nem vállalnál be pár perces kényelmetlenséget, vagy veszélyt, hogy beleesel egy méter mély gödörbe.
      Vagy esetleg mégis?

    • Virág et.

     A blogger a hibás, mert nem tartjátok be a munkavédelmi szabályokat? Segítek, ha már ilyen k. rugalmasak vagytok akkor legközelebb lesztek szívesek NEM pózolni egy országos napilap fotósának. Akkor talán nem lesz ilyen cirkusz utána.

     • Lalicska

      Ugye Te is vágod, hogy nem az országos napilap fotója okozta a hercehurcát, hanem a voltaképpeni feljelentés, a hatóságnak tett bejelentés amit Zero blogger tett?

     • Virág et.

      És mégis mire számítottatok, amikor vidáman pózoltatok a legnagyobb hazai napilap fotósának? Hogy nem lesz semmi következménye? Ha zero nem jelenti be, akkor bejelenti majd valaki más. Vagy akár hivatalból, az újságot olvasva is kezdeményezhet ellenőrzést a hatóság. Vagy képviselői kérdés, miniszteri interpelláció folytán indulhat ez meg. Ezekre mind volt példa: például a környezetvédelmi hatóságnál, ahol az újsághír eredménye a hatóság vezetőjének lemondása lett.

      Mondom, ha lapulni akarsz, akkor ne pózolj a sajtónak. Zero kérdése egyébként jogos volt, a válasz meg botrányos és hazug. Ha te próbálsz úgy pénzt spórolni, hogy liberálisan értelmezed a munkavédelmi szabályokat, akkor te tegyél azért, hogy ezt végig is tudd vinni és ne másoktól várd el, hogy falazzanak neked. Sajtósoktól vagy bloggerektől, akiknek meg az a feladatuk, hogy ugorjanak az ilyen hírekre.

    • portnoy7

     Drága Nyúl koma, tessen már letenni a vadászpuskát, ne vigye ide-oda, mert az nem a maga dolga, meg különben is szabályai vannak a fegyvertartásnak, a szabályokkal meg hadilábon tetszik állni…

     “Tehát a mocskoskomcsiknak köszönheti huszonpár ember, hogy majdnem munkanélküliek lettek”

     Nem. Nem a mocskoskomcsiknak, hanem a dárgalátos főnöküknek, aki ekkora baromságot elnéz vagy jóváhagy, netán utasításba kiad, hogy így végezzék el a munkát. KÖZTERÜLETEN DOLGOZTOK baszd meg, az fotóz titeket, aki akar, ha ez frusztrál, akkor menjél bányásznak Kínába, egy darab fotós nem lesz ott egész nap, szarhatsz miden szabályra!

     “Szerintem meg elmehet a jó büdös anyjába blogostól mindenestől Zero
     vastagbőrű pofájú kolléga, akinek vagy nincs annyi esze, hogy felfogja
     egy ilyennel a munkások megélhetését veszélyezteti”

     Mert a fejjel gödörbe esés semmilyen kockázatot nem jelent, csak ha valaki fotóz meg blogol, mi?

     Persze, hogy nem szereted te se a fideszt, se az mszpt, se senkit, csak a lóvét, amit a mindenkori állami megrendelésből leesik nektek. Aki meg beleköp a zsíros levesbe, annak meg a kurva anyját, majd ti azt jobban tudjátok, persze…

     Szánalom vagy, inkább túlórázz, fogd a lapátot, és ne kommentelj, hogy végrte készen legyen az a kibasztott munka, amit már áprilisban átadtak…

    • Rufus78

     Értjük a frusztrációdat az idióta építőipari szabályok iránt. Azt is, hogy frusztrál, hogy szakmai érvekkel mennyire nem lehet “karcolást” okozni ennek a sokszorosan túlbiztosított hülyeségnek. De még azt is, hogy próbáltok erőtökön és lehetőségeiteken felül dolgozni, hogy valami politikus időben villoghasson a ti munkátokkal, és ilyenkor nem hiányzik az újabb macera.
     De biztos, hogy ennek a legjobb célpontja egy blogger, aki írt egy posztot egy olyan képről, ami megjelent egy országos napilapban?

     • Lalicska

      Biztosan érted amit írtam?

      Nagy ívben szarom le, hogy ebben a rétegblogban mit ír Zero.
      A baj az, hogy a hatóságnak írt levelet.
      A baszakodás velünk (és az összes a területen dolgozó melóssal, céggel) ennek köszönhető, nem a blogbejegyzésnek.

    • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

     “ha a két jóember nem mondja azt, hogy nem munkavégzés közben, hanem poénból készült a képe, akkor az egész vállalkozás repül a kivitelezői körből”

     te honnan veszed, hogy a két jóember mondta ezt?

     “az egész vállalkozás repül a kivitelezői körből”

     ismered te ezt a vállalkozást? mert szerintem simán lehet simicska-érdekeltség, de az biztos hogy “baráti” cég, különben hozzá se kezdenek a kormány részéről a felújításhoz, mondd, ismered te egyáltalán az építőipart, meg az ország mai helyzetét?

     és amúgy miért is lenne baj, ha repül a kivitelezői körből? mert a tied a cég elvtársam?

     “majdnem munkanélküliek lettek”

     te most miről beszélsz? te ott voltál?! honnan veszed hogy kirúgták volna őket? 2: ilyet fejes mutatványt a művezetővel meg kéne ám minimum beszélni. (engem amúgy nem érdekel, hogy ez mennyire veszélyes, mert nyilván vigyáztak rá.).
     a népszabi fotósa meg már smafu? mert senki se nyivákolt amikor nyilvánosságra került a kép.

     “levelével kiharcolta, a fokozott ellenőrzést”

     ja, és az baj? rohadtul nem értelek. amúgy nem véletlenül védik a munkaügyis patkányok a céget, mert haveri cég, ez teljesen egyértelmű.

     minek írsz ilyen sokat? nagyon fáraszt a tömény ostobaság.

  • http://vastagbor.atlatszo.hu/ zero

   Dehát már át lett adva. Kétszer is. Akkor mi nyúlik? És egy állami látványberuházásnál, ami a Világörökség részén (!) zajlik, fényes nappal, a járókelők és látogatók között belelógatnak egy embert egy lyukba, akkor, baszki, egy blogger a hibás. És a profám leszakad, még akkorát hazudnak, hogy a Várkert Bazár tetején lévő Mária-szobor lezuhan, hogy a fotós kérte.

  • Zoltán Varga

   Ez jobb, mint a kabaré! 😀 Zero ír egy feljelentést, amire a hivatalos szerv visszaböfög egy bullshitet, hogy a fotós kérte a munkásokat, hogy tegyenek úgy, ahogy a képen. Utána jön az érintett cég egy alkalmazottja, netán főnöke, és kikéri magának a fotót és kioktatja az írót, hogy a valós életben adódnak olyan helyzetek, amikor igenis áthágják a munkavédelmi előírásokat, mert a biztonságos megoldás túl sok időt vinne el 😀 Akkor most előre beállított kompozíció volt, vagy egy átlagos munkahelyi eset? 😀

 • christvhu

  A magyarázat tökéletes. Abból a szempontból mindenképpen, hogy illeszkedik a mostanában kínos helyzetekre alkalmazott magyarázat technikák sorába.
  Ezek különös ismertetőjele, hogy épelméjű ember pártszimpátiától függetlenül a második szó elolvasása után tudja, hogy parasztvakítással áll szemben, melynek fő üzenete:
  “Azt csinálunk, amit akarunk, Ti pedig választhattok, beálltok a sorba, vagy bekapjátok az illetékes F@…-“t

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  nem tudtam dönteni, hogy kinek van igaza, amíg le nem esett a kulcsmondat: “Ezt nekik is elmondta volna, ha megkeresik”
  milyen érdekes, hogy egy vélemény alapján már tényként kezel valamit egy állami szerv, pedig alapfokú logikai szempont a hallgattassék meg a másik fél is.
  micsoda primitív elitünk van nekünk.

  Szivák Bernadett sajtófőnök Budapest Főváros Kormányhivatala Kormánymegbízotti Kabinet

  a rendszerváltás után már ő se kaphat semmilyen vezetői funkciót se a magán, se az állami szektorban. milyen fiatalon lett sajtóFŐNÖK ez a szivák. most diplomázott 2009-2010-ben (!) a büfészakos zsigmond király FŐISKOLÁN. neki vajon ki lehet az apja, anyja, párja? ki tudja?

 • Nagybarnázó Gejza

  ???????????

  E-ÖRÖ-EBÓDOTTÁÁ´..ésss-hát..nem-AZER..wazzee.. de SZERINTÜNK meg ..

  .. a 2 db BELÓGATÓS jóember-MANYUSRA…RÁ ISSss..VAN ÍRVA..!!..wazzee..,

  ..hogy-aszonnya-hogy..: télleg-CSAK!…a FOTÓZKODÁS VÉGETT.. wazzee..

  ..éss télleg-CSAK !!..

  …a MÓKA-KACAGÁNY HAJSZOLTA BELE ABBBA..a kiszabott…helyzetbeeeeeee….AMIBEeeeee…wazzee…

  ..söt!!..majdbesza/behugyoznak…a RÖHÖGÉSTÖL..wazzee…

  ..persze-AZER….mi iSSsss… RÖHÖGÜNK…RÖHÖGÜNK…wzz..
  RAJTA/D/TOK.., ahogy a csövön kifér….BRU-HA-HAaaaaaaaaaaaaaaa

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   te minek írsz? kussoljál már el

   • Nagybarnázó Gejza

    ????????????…Héé…te-tüdöfejü-nagyon egyszerü szerkezetü-
    HÚGYAGYÚ-UNIKORNISSsss…… …együgyügügye-gyermeke édesmamidnak, most latom ….
    BÖFÖGHETNÉKED…RÖFÖGHETNÉKED támadt…
    wazzee…nemAZER..wazzee…de-kia-f..om-vagyol…éSS—KINEK UGATOL ..angyalommm.. ??!!..hogyNYALOM a
    VÉRED….wazzee…

    ..ésss..CSAK !!..kérdezemmmm…wazzee…
    nemtom-NEM-E-GONDÁLTÁL-E-ééééééé…arra…esetleg netánnn..wazzz.., .. h
    …elöfordulhat.., h EZ a-zÍRÁS esetleg NEM NEKED SZÓL…??!!.. waazzeee….persze, ha –eccer –
    majd NEKED ÍROK… akkor megszólítalak…ésss LEMEGYEK
    KUTYÁBA..wazz… na nem azonnal
    a VAKKOMONDOROSBA.. hanem CSAK !!..
    a-zeccerü-szerkezetü-
    hétköznapi-BOZONTOS- ELMÉJÜBE…wazz…éss AKKOR viszont
    CSAK!!.. NEKED ÍROK… wzz..
    ok..??…. addig szedd össze magad…
    hátha lenne MONDANIVALÓD iSSS..??!!…
    NEM CSAK a kötekedéses
    beszólogatás 1000-rel…..+ a-zíráskényszer…wzz.…mi meg-naná..
    persze-AZER….továbbra isss… CSAK !!!!….RÖHÖGÜNK..wazzz…RAJTA/D/TOK..
    mert
    MEGÉRDEMLI/TEK…..wazzzz….BRU-HA-HAaaaaaaaaaa…

    Ui.:..jaaa..ésss..addig-AZER.. húzzááá..vazzee.., mer`-
    ahogy a-zújszerü..lendületeSSss.. FiataloSSss.. DemokratiKUSSsss..Szövetkezeti
    – NÓTA… iss monnyaaa..wzzz…a-zilyen-nagyarcú-beugatós-lópolegénynek.. .a
    DISZNÓK KÖZT a HELYE..!!…..wzzz…BRU-HA-Haaaaaaaaaa

    ..persze.. közbennn-AZER..… CÖFÖGHETEL .. MENETELHETEL.. iSSsss..wazzee… egészen a
    FALIG… hogy elöbb-utóbb… a-zADJA a
    MÁSIKAT…. Wazzzeeee… ésss ISMÉT..:
    BRU-HA-HAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…avagy… SEGÍTSD FEL MAGADAT…
    a MÁTYÁS MADÁR FACERKÁJÁRA…. wazzeee…, hogy ne legyél így
    ELSIVÁROSODVAaaaaaaaaaa!!!.. .wazzeeeeeeeeeee , mer´-azzz.. AZER qrvara káros
    ámm azegészségedre…söt !!..qrvarossz-hatással van a BIORITMUSODRA ISSsss….wazz…éss..nana´… RÖHÖGÜNK… ahogy a
    csövön kifér…. BRU-HA-HAaaaaaaaaaaa

  • Silbermann

   Te Gejza! Jól érzed magad? Ne hívjunk orovst?

   • Nagybarnázó Gejza

    ????????????…Héé…te-tüdöfejü-nagyon egyszerü szerkezetü-
    HÚGYAGYÚ-UNIKORNISSsss…… …együgyügügye-gyermeke édesmamidnak, most latom ….
    BÖFÖGHETNÉKED…RÖFÖGHETNÉKED támadt…
    wazzee…nemAZER..wazzee…de-kia-f..om-vagyol…éSS—KINEK UGATOL ..angyalommm.. ??!!..hogy-NYALOM a
    VÉRED….wazzee…

    ..ésss..CSAK !!..kérdezemmmm…wazzee…
    nemtom-NEM-E-GONDÁLTÁL-E-ééééééé…arra…esetleg netánnn..wazzz.., .. h
    …elöfordulhat.., h EZ a-zÍRÁS esetleg NEM NEKED SZÓL…??!!.. waazzeee….persze, ha –eccer –
    majd NEKED ÍROK… akkor megszólítalak…ésss LEMEGYEK
    KUTYÁBA..wazz… na nem azonnal
    a VAKKOMONDOROSBA.. hanem CSAK !!..
    a-zeccerü-szerkezetü-
    hétköznapi-BOZONTOS- ELMÉJÜBE…wazz…éss AKKOR viszont
    CSAK!!.. NEKED ÍROK… wzz..
    ok..??…. addig szedd össze magad…
    hátha lenne MONDANIVALÓD iSSS..??!!…
    NEM CSAK a kötekedéses
    beszólogatás 1000-rel…..+ a-zíráskényszer…wzz.…mi meg-naná..
    persze-AZER….továbbra isss… CSAK !!!!….RÖHÖGÜNK..wazzz…RAJTA/D/TOK..
    mert
    MEGÉRDEMLI/TEK…..wazzzz….BRU-HA-HAaaaaaaaaaa…

    Ui.:..jaaa..ésss..addig-AZER.. húzzááá..vazzee.., mer`-
    ahogy a-zújszerü..lendületeSSss.. FiataloSSss.. DemokratiKUSSsss..Szövetkezeti
    – NÓTA… iss monnyaaa..wzzz…a-zilyen-nagyarcú-beugatós-lópolegénynek.. .a
    DISZNÓK KÖZT a HELYE..!!…..wzzz…BRU-HA-Haaaaaaaaaa

    ..persze.. közbennn-AZER..… CÖFÖGHETEL .. MENETELHETEL.. iSSsss..wazzee… egészen a
    FALIG… hogy elöbb-utóbb… a-zADJA a
    MÁSIKAT…. Wazzzeeee… ésss ISMÉT..:
    BRU-HA-HAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…avagy… SEGÍTSD FEL MAGADAT…
    a MÁTYÁS MADÁR FACERKÁJÁRA…. wazzeee…, hogy ne legyél így
    ELSIVÁROSODVAaaaaaaaaaa!!!.. .wazzeeeeeeeeeee , mer´-azzz.. AZER qrvara káros
    ámm azegészségedre…söt !!..qrvarossz-hatással van a BIORITMUSODRA ISSsss….wazz…éss..nana´… RÖHÖGÜNK… ahogy a
    csövön kifér…. BRU-HA-HAaaaaaaaaaaa

 • Sandor Tari

  Talán Viki kérte nem? Azért van e kis országban sok bárány és birka. sajnos az Olaszok már nem vásárolnak!

 • Tibor Kiss

  A bukott baloldal mindenre képes.
  Tudjuk már a Népszabadság által hamisított Teller levél és a HVG-s hamisított bajai videó őta.
  Nem lepődök meg már semilyen hamisítás láttán

  • hammurabbi

   Éppen te Fricibacsi2?……muhahahaaaa……..

 • Druzzil

  Lalicska fullra lealazta Zerot.
  Ennyi.

  • Virág et.

   Ja, fullra.

   1. adott a vállalkozó, aki sz.rik a hivatása szabályaira, mer’ ez így szokás. Ha mondjuk pont így lenne rugalmas a műtőorvos meg a pl. a földhivatal is, akkor holnap nem lenne házad meg veséd.

   2. de ha már ilyen “gyakorlatiasak”, mert ők ugye nem számítógép mögött ülnek, tehát értik a nagybötűs életet, ellentétben másokkal, akkor annyi eszük lenne legalább, hogy amíg a sajtó kattintgat, addig lapítanak. De nem, ez a csapat hülye pózol is a legnagyobb példányszámú napilapnak, aztán meg csodálkoznak, hogy ügy van belőle.

   3. végül meg idejön óbégatni, hogy majdnem kirúgták a melósokat meg a kivitelező vállalkozót is, aki gondolom ő. Hát, talán gondolkodni kellett volna, nem? Ha már szabályt szegünk, legalább ne gyártassunk róla bizonyítékot. Ha meg lebukunk ne kenjük rá a saját szakmája szabályait egyébként betartó 20+ éves tapasztalattal rendelkező fotósra, mert az gerinctelen sz.remberség. Neki is van munkája, amit emiatt ő is elveszíthet, ez az okostojás nyilván sz.rik erre, csak a saját kötbére lebeg a szeme előtt.

   • Rufus78

    Ja, vannak ilyen dolgok, hogy egy vállalkozó a szakmája hülye szabályai és körülményei miatt érzett frusztrációt egy blogger politika iránti vélt frusztrációra vetíti ki, és hirtelen a blogger lesz a hibás, felelős a munkások megélhetéséért, aki megírt egy posztot egy olyan fotóról, ami előtte megjelent egy országos napilapban.
    Ezt mondjuk nem nevezném “fullra lealázás”-nak, legfeljebb védekező mechanizmusnak, de nem vagyunk egyformák.

    • Lalicska

     Tényleg.
     Nem azért írt a munkaügyi hivatalnak bejelentést Zero, mert jó kis fikázós blogbejegyzés lehetőségét látta, hanem mert a sanyarú munkakörülmények iránti végtelen érzékenysége kényszerítette a melósok megvédése céljából.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      nem számít a szándék, az számít, hogy szabálytalanság történt.

     • Lalicska

      Értrem én, de gondolod akkor is feljelentést írna, ha az Ő házának építésén történik ilyen kaliberű munkavédelmi szabálysértés? :)

      Ha azt mondod nem, akkor nem a szabálysértés a lényeg, hanem a fikázás lehetősége. Ezt pedig feljelentés nélkül is megtehette volna, mert van miért és van mit.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      és ő a házát állami pénzből építené fel? nem, akkor nem írna feljelentést.

     • Lalicska

      Fura elképzeléseid vannak a munkavédelmi szabálysértések megítélésében :)
      ha magánfinanszírozású, nem zavar, ha állami akkor zavar, még ha ugyanaz is a szabálysértés, esetleg a szabálysértő is :)

      Nagy marha vagy te édes barátom, de ahogy visszaolvasom a tevékenységed, téged legalább leszarnak.

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      ezek nem az én elképzeléseim te balf*ék. érteni magyar?

 • temesi károly

  az egyik lógatón lévő puma cica ….az a kivitelező cég emblémája ?

 • temesi károly

  az egyik lógatón lévő pumacica ….az a kivitelező cég logója ????

 • Marcellusca

  A zúgy vót, Tekintetes Törvényszék, hogy oda gyütt egy ismeretlen embör, hogyaszongya, csinyána néhány vicces fotót, hát mi nem láttuk akadájját, mer mi is szerettyük a viccet. Meg is csinyátuk a beállást, de ekkó a zárnyékbúl előugrott az addig ottan lapító sajtómunkás, oszt ű is jól lefotózott minket.
  Hát, így történt, kérem, de mi mindig, minden körülmények között betarcsuk a szabállokat és mostan is csak a körülmények áldozattyai lettünk.

 • Mozsafa Ebd Pak

  Ezek olyan hülyék, hogy még magyarázkodni se tudnak.
  Ad 1., A fejjel lefelé látható kék nadrágban nem munkás volt, hanem egy, a területre betévedő fotós, így a munkavédelmi előírások betartását is ezen fotós munkáltatóján kéne számonkérni.
  Ad 2., A fent említett kék nadrágos illetéktelen az egyik munkagödör alján akart valamit lefényképezni, de onnan önerejéből kimászni nem bírt, hanem az építkezés munkásainak kellett onnan kisegíteni.
  Ad 3., A művelet során sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem történt, ezért baleseti jegyzőkönyv felvételét sem indokolta semmi.
  Ad 4., Nem tudjuk, hogy az illető mit szándékozott lefotózni a gödör alján, de minden érdeklődőt szívesen látunk, és szükség esetén természetesen segítünk is kihúzni.
  Ad 5., Óva intünk mindenkit viszont a meszesgödrök környékével kapcsolatban, mert bár igen fotogén téma, de ha netán abba találna valaki véletlenül beleesni, sajnos -az előírásosan elhelyezett, veszélyt jelző tábláknak megfelelően- onnan már nem áll módunkban kimenteni…
  Ennyi volna az egész, kérem szépen.
  Lehet oszolni, nincs itt semmi látnivaló!

 • Addam

  A fotósnak rágalmazás miatt feljelentést kellene tenni, kíváncsi vagyok az említett tanúk hogyan is emlékeznének. Vajon a kormányhivatal sajtófőnöke kötelezhető helyreigazításra?

  • Lalicska

   Így van, ezt kellene tennie.
   De lehet, hogy Ő többet felfogott az egészből így utólag, mint Ti, idézem Őt:
   “Érthető, hogy a dolgozók nem szeretnék kockáztatni az állásukat sem azzal, hogy csúsznak a határidőkkel, sem pedig azzal, hogy beismerik, a sietség milyen szabályok megszegésére késztette őket.”

   Talán benne az empátia benne jobban dolgozik, mint itt a soha semmiféle szabályt nem megszegő feljelentgetőben és a vele egyetértőkben.
   Felfogja, hogy ezzel nem annak árt aki hibás, akit fikázni akar (kormány) hanem annak aki rá van kényszerülve a munkára… akár így is.

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    honnan idézed a fotóst?
    mert a fotós ezt is mondta: “Teknős szerint erős a gyanú, hogy utóbb megfenyegették a munkásokat”
    Te pedig azt állítottad, hogy “ha a két jóember nem mondja azt, hogy nem munkavégzés közben, hanem poénból készült a képe, akkor az egész vállalkozás repül a kivitelezői körből”

    lehet hogy te fenyegetted meg a munkásokat?

    • Lalicska

     nol-ról

     sütét ökör :)

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      mert? ki vagy te? a cégtulajdonos?

   • Addam

    Beszélhetnél egy munkavédelmi felügyelővel, elmondana néhány rémtörténetet. Utána add elő az empátia dumádat, hátha “felfogja”.

    • Lalicska

     Szerintem is horror történeteket mesélne egy méter mély gödrök haláleseteiről.

     • Addam

      De sötét vagy! Részemről téma lezárva.

 • Andras Bartha

  Valahogy úgy alakult , hogy ha ennek a kormánynak egy kormány hivatala nyilatkozik az vagy hülyeség , vagy hazugság , esetled együtt a kettö, amint a régi dakoták is meg mondták fejéttöl büzlik a FIDESZ

 • http://www.mirrorstudio.hu/weakly Kamerád

  Ahogy anyám mondta gyerekkoromban.
  “Ha azt mondják, ugorj a kútba, beleugrasz?”