Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ha extra a profit, akkor extra az adó

Ma Lázár János, múlt hét pénteken pedig Orbán Viktor fejtette ki gondolatait az árbevétel – profit – nyereség – adó unortodox négyszögről, és az ember csak fogja a fejét.
Vajon melyik a rosszabb?
Ha cinikusan mondanak ordító butaságokat, vagy ha tényleg ennyire ostobák?

Kitalálták az egykulcsos adót, hogy igazságos legyen az adózás, hogy ne érje meg a magasabb adókulcs miatt jövedelmet eltitkolni – erre külön adókat vetnek ki.

Törvényesen működő, törvényesen adózó cégekről mondják azt, hogy nem fizetnek adót, hogy be kell vonni őket a közteherviselésbe – és külön adókat vetnek ki rájuk.

A Fidesz képviselőcsoportja felszólítja a kormányt, hogy vizsgálja meg az RTL adózását. Ez nyilván így szokott működni, a Fidesz bedob pár nekik nem tetsző cégnevet a kalapba, a kormány meg máris vizsgálja.
Eszem megáll.

Mi a baj azzal, ha egy vállalkozás sikeres?
Mi a baj azzal, ha egy vállalkozás profitot termel?
Ki mondja meg, hogy mennyi az a profit, amire nagylelkűen rábólint a kormány, és mennyi az a profit, amire már különadót vetnek ki?
Orbán Viktor? Aki, baszki, egy percet sem dolgozott életében a magánszektorban?
Lázár János? Aki, baszki, egy percet sem dolgozott életében a magánszektorban?

Ez a legótvarabb kommunista mentalitás, hogy ha sikeres valaki, akkor egyszerűen odamegyünk, lekeverünk neki két büdös nagy pofont és egyszerűn elvesszük a pénzét.

Ezzel azt üzenik a magáncégeknek, a magánszektornak, akik azt a kibaszott jövedelmet megtermelik, amit szétosztogatnak ezek a semmirekellő politikusok, foglalkoztatják az embereket, nem állami pénzen, nem állami pénzből, lehetőleg minél messzebb elkerülve a pestises ÁLLAMOT, hogy lapulj  meg, kussoljon, ne légy sikeres, ne csinálj profitot, mert becsörtetünk a cégedhez, lekeverjük a pofont és visszük a bevételt.

A kurva életbe már hogy mi a fasz folyik ebben az országban?
És ehhez a teljes jobboldali értelmiség vörös kézzel tapsol. Zavarnám ki őket a magánszektorba, és akkor meg lehet mutatni, hogy ki milyen ügyes.

A miniszterelnök úr világosan fogalmazott a kampányban és a választások után, hogy továbbvisszük a gazdaságpolitikánkat, s ez az adónem is ennek része: ha valaki extra profitot termel, akkor extra adót fizet.

Ezt nyilatkozta Lázár János a Századvég lapjának, a Napi Gazdaságnak.

Nos, ha az új gazdaságpolitika, akkor nekem lenne máris két jelöltem, akik minden szempontból teljesítik az „extra profit” kategóriát.

A Lajos, a mi drága Lajosunk csak idén tavasszal annyi osztalékot vett ki a cégeiből, mint amennyi az RTL Klub árbevétele.
A Lőrinc, a mi drága Lőrincünk pedig a kis falusi cégével tette le a névjegyét a sikeres magyar vállalkozók asztalára.
(Viktornak és Jánosnak: Mi az az árbevétel?)

Megosztás