Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ilyen egy sikeres magyar vállalkozó!

„Én már 91-ben vállalkozóként dolgoztam. A településeken akkor kezdték el kiépíteni a gázhálózatot, és a mi kft.-nk a környéken rengeteg munkához jutott. Később is sikeresen vállalkoztam tovább, tehát nem a Fidesz-kormányoknak köszönhetően gazdagodtam meg. (…)
Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse, és Orbán Viktor személye, de én soha nem privatizáltam, nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg.”

nevettetett meg minket az Ország Gázszerelője, Az Ember, Aki Már Orbán Előtt Meggazdagodott, a felcsúti zseni, a Polgármester Úr, Mészáros Lőrinc.

Mészáros Lőrinc állítása szerint már 1999-ben vagyonos ember volt az 1991-ben indított vállalkozásának köszönhetően. Az Átlátszó azonban megnézte a cégnyilvántartásban, és az derült ki, az „első cégét csak 1996-ban alapította, és annak mérlegadatai egészen mást mutatnak. A kft. legtöbb adózott eredménye 5,5 millió forint volt, osztalékot soha nem vettek ki belőle, tehát biztosan nem ebből a vállalkozásból gazdagodott meg a felcsúti polgármester.

Többet senki nem tudott a vagyonáról, mert bár minden képviselő és polgármester vagyonnyilatkozata nyilvános, Felcsúton egyszerűen azt mondta a jegyző, hogy addig ő nem adja ki, amíg a bíróság erre nem kötelezi.

A 444 pert indított, holnap lett volna az elsőfokra visszaküldött tárgyalási nap, a tuti bukta. Ezt érezte a jegyző is, így ma váratlanul kitették Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatait a felcsúti honlapra, ezzel a kicsit sértődött szöveggel:

„Bár sem a sajtó, sem a sajtóhoz áttételesen köthető magánszemélyek nem tudtak a puszta kíváncsiságtól és vélt, vagy valós tényeken alapuló, negatív következtetésre okot adó hírek megjelentetésén túl valós célt megjelölni, saját elhatározásomból úgy döntöttem, hogy településünk honlapján közzéteszem polgármesterségem időszakában benyújtott vagyonnyilatkozataimat.

 

Teszem ezt annak ellenére, hogy a közelmúltban megjelent cikkek mindegyike a nyilvánosan hozzáférhető gazdálkodási adatok, a szintén nyilvános hirdetmények és ingatlan-nyilvántartási adatok alapján már teljes körben körbehatárolták azokat az adatokat, melyet egy polgármester a vagyonnyilatkozatában feltüntethet.”

Mi is voltunk a jegyzőnél, de csak a borítékot mutatta be, így örülök, hogy „sajtóhoz áttételesen köthető magánszemélyek” vagyunk, kösz!

A 444 elkezdte feldolgozni a 2011-2012-2013-2014-es éveket:

ml2

Ilyen egy igazi sikeres magyar vállalkozó. Saját erejéből, saját ügyességének köszönhetően, ugye.

Az önerejéből sikeres magyar vállalkozónak annyi földje van, hogy csak egy 5 oldalas mellékletben tudta felsorolni.
Nekem például nincs földem, a megtakarításaim sem húszszorozódtak meg, így nem mondhatnám, hogy sikeres vagyok ….

Megosztás