Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

300 ezer forintba került a szürreális kazincbarcikai kabala

Kazincbarcikán csoda történt!

Más magyarázata nem lehet annak, hogy a szocialista önkormányzat az eddigi gyakorlatával szöges ellentétben 1 (egy!) nap alatt megválaszolta (!!) azt a Kimittudon keresztül benyújtott közadatigénylést, amiben megérdeklődtük, hogy mégis mennyibe került a városi majálison bemutatott szörnyszülött kabalafigura tervezése, elkészítése és népszerűsítése.

Az MSZP-s városvezetés segítőkészségének köszönhetően (köszönjük!) szürreális videóélményünk után villámgyorsan megnyugodhattunk, hogy jó érzékkel javasoltuk a KözpénzBől nevet a cukisággal bátran dacoló figurának: konkrétan 300 ezer forintba került a két elkészített példány összesen.

Az önkormányzat tulajdonában lévő, kommunikációs, kulturális és sportfeladatokat is ellátó Barcika Art Kft. válaszából kiderül, hogy a „kabalafigura projekt” előkészítése és tervezése a cégnél munkaviszonyban állók feladata volt, külön (hálisten) senkinek nem fizettek érte. A promóciót a Barcika Art saját felületein oldják meg, „így plusz kiadást a társaság részére ez nem keletkeztetett”, ennek szintén nagyon örülünk.

Csak a figura életnagyságban történő elkészítése került extrapénzbe, de a Barcika Art körültekintő módon három árajánlatot szerzett  be előzetesen, és végül a legkedvezőbb ajánlatot tevő céggel kötött szerződést 2014.március 26-án. A fantáziadús ötletgazda még viszonylag normálisan kinéző kabalatervét nem éppen rajzhűen megvalósító, egyébként családi színház és játszóház üzemeltetésével, különféle programok megszervezésével, valamint azokon való fellépéssel foglalkozó, pócsmegyeri székhelyű Fantáziamalom Bt. háromszázezer forintért varrta meg a két darab kabalajelmezt.

A terv:

kabalaterv

A valóság:

kabalavalosag

 

A különbség: 300 ezer forint. KözpénzBől.

(képek forrása: a kabala Facebook-oldala)

Megosztás