Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szürreális videón Kazincbarcika döbbenetes kabalafigurája

A közadatigénylések megválaszolásával kissé hadilábon álló Kazincbarcikán május elsején, a majálison mutatták be a 60. születésnapját ünneplő város frissen született kabalafiguráját, amit az önkormányzat tulajdonában lévő Barcika Art (!!!) Kft. kulturális szervezője, grafikai tervezője, alkotója álmodott meg. Hogy előtte mit fogyasztott, azt nem tudni.

 

Évmilliókkal ezelőtt furcsa élőlények éltek a Földön. Két különleges tulajdonságokkal bíró kék és sárga magocska bejárta az egész világot. Utazásuk során varázslatos helyeket láttak, óriási teremtményekkel találkoztak. Végül a Sajó völgyébe sodorta őket a szél. Egyikük Sajókazincon, másikuk Barcikán talált otthonra, ahol épp színes várost kezdtek építeni. Az építkezéstől megrémült magocskák egy elhagyott bányajáratban kerestek menedéket. Itt találtak egymásra, szerelmesek lettek, s az azóta eltelt hatvan év alatt egyesülve, teljes titokban végleges testet öltöttek. Február 1-jén, Kazincbarcika születésnapján megtörtént a csoda, „felszínre tört” a város kabalafigurája. Azóta várja, hogy bemutatkozhasson nektek, kazincbarcikaiaknak!”

Bár ez a sztori és a kabala kinézete így önmagában is épp eléggé sokkoló, a kazincbarcikai MSZP-s városvezetés nem hagyta ennyiben a dolgot: a helyi tévében az alpolgármester élettársa riportot készített a figurával és annak alkotójával. Valami egészen elképesztően szürreális műsort sikerült összehozniuk hármójuknak. A témáért őszintén lelkesedő műsorvezető, a fantasztikus álmait ecsetelő művész, és a megelevenedett alkotás bőrébe bújt ismeretlen, aki talán ivott némi alkoholt is az adás előtt.

 

 

A kabalának egyébként külön Facebook-oldala már van, de neve még nincs, május 21-ig várja a zsűri a lakosság erre vonatkozó ötleteit. Mi a találó és még ráadásul szalonképesnek is szalonképes „KözpénzBől” elnevezést szeretnénk javasolni.

(kép forrása: a Barcika Art Kft. Facebook-oldala)

Megosztás