Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

„Ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet Viktorral sem megbeszélni”

Egy hangfelvételt pakoltak ki egy külföldi szerverre, amin állítólag a zuglói alpolgármester, Dr. Ferdinándy István beszélget egy vállalkozóval. (Az alpolgármestert Papcsák minden jogkörétől megfosztotta a tavasszal.)


Ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet Viktorral… by dm_523c707f5017a

Itt a teljes, 60 perces hangfelvétel, és annak átirata.

A Zuglói Vagyonkezelő Zrt. ügyében ismeretlen tettes ellen számvitel rendjének megsértése, valamint hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt feljelentést tett a kerület egyik ellenzéki képviselője. Egy belső vizsgálat szerint a három évre rendelkezésre álló 432 milliós keretet egy év alatt kimerítettek. A számlák ellenőrzése során kiderült: 47-ből 45 – vélhetően – szabálytalan. Mazsu Gergelyt 2010 decemberében mindenféle pályáztatás nélkül nevezték ki a vagyonkezelő élére. A képviselő-testületi ülésen a pályáztatás hiányát és az alkalmasságot firtató kérdésre a fideszes politikus állítólag azt válaszolta: „ez bizalmi állás.” Mazsu Gergely testvére, Mazsu Orsolya társtulajdonos Papcsák Ferenccel a Percarus kft-ben, amely korábban a Polgári Zugló kampánykiadványt kiadta. Az édesapa, Mazsu János debreceni fideszes képviselő. Mazsu 2012-ban a saját elhatározásából távozott (a feljenetés után) a vagyonkezelő éléről.

Szereplők:
DR. FERDINANDY ISTVÁN
VÁLLALKOZÓ (KARCSI)
AZ ÖCCSE (ZOLI)
BETTI (FERDINANDY FELESÉGE)

Érintettek:
Papcsák Ferenc
Mazsu Gergely
és még sokan mások

VÁLLALKOZÓ:
Ugye most végül is a Papcsák azt mondja, hogy Ó, hát ő nem is tudta, hogy 20%-ot kell letenni – meg ilyenek, hogy ő – így úgy amúgy – ráfogta a Mazsura. A Mazsu meg mondja, hogy neki megvan minden feltétel, email – tehát ugye mert most megy a rendőrség is – csak hát ugye félek tőle, hogy ez el lesz kefélve – hogy nem lesz ebből semmi. De bár lenne, mert akkor úgy meg lehetne szorongatni ezt a görényt – mert megmondom őszintén, ez egy patkány – az a véleményem: mert hogyha én valakivel seftelek, akkor legyek gerinces, és –

VÁLLALKOZÓ:
… ne menjek tönkre. Az egy másik kérdés, hogy ő mossa a kezeit, meg ő kurvára megszervezte ezt a dolgot – mert ő azt hiszi, hogy ő kurva biztonságban van, pedig nem egészen így van ez.

FERDINANDY:
De ez úgy van, hogy ott valami iszonyat – valami 400 milliós keretszerződés volt a HBF-nek.

VÁLLALKOZÓ:
Hát 500.

FERDINANDY (Elhűl – innentől sokkal frissebb, érdeklődőbb):
És annak a 20%-át visszakérte a M/m_____ ?? (kivehetetlen 12:22)
(…)

VÁLLALKOZÓ:
És tudod Mazsu volt a behajtó – tehát oda kellett hordani a lóvét, de megmondom őszintén, becsületszavamra, nem hazudok – 100 millió forint lett elhordva. Úgy zsebbe.

VÁLLALKOZÓ:
Hát a Mazsunak?

FERDINANDY:
Be a Vagyonkezelőbe? Hát ez bátor ember. Bazmeg ezt nem hiszem el. Ez a pofátlanságnak is van határa-

VÁLLALKOZÓ:
Ez gusztustalan. És akkor azt mondta utána Papcsák, amikor bele lett keverve (utánozza a hangját, gúnyosan): Jaj hát én nem tudok semmit. 20%? De geci azt mondja ez a Mazsu! Hát őneki 5 se kellett volna, elég lett volna a 2! – mert ugye Körülbelül így működne korrektül– Nyugaton is van ilyen – én is dolgoztam Németországban – odaadták azt a 2000 eurót – függetlenül attól, nem elvtelenül, hanem amikor megcsináltuk a munkát – meg voltak elégedve – azt mondák, itt van öreg – erre nem sajnálja az ember – odaadja szívesen. Na de ez azért gusztustalan… Gondolj bele…

FERDINANDY:
De ezek… (Kivehetetlen – 13:44).

VÁLLALKOZÓ:
Egy építőipari munkánál, hogyha 15%-ot veszel, már akkora a verseny – még a bankkölcsönt se vedd ki – és akkor még tegyél 20%-ot? Na és akkor ez volt meghatározva. A kis geci – és még elköltötte az előző pénzt is –

(…)

VÁLLALKOZÓ:
Tudjuk ezt a dolgot – na figyelj, mindegy (kivehetetlen) – csak Zsolt is azt mondta, hogy ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet a Viktorral se megbeszélni.

FERDINANDY (Mintha félne.):
Hogy ennyire alja? Ő nem is tud odamenni.

VÁLLALKOZÓ:
De próbálkoztunk vele, hogy – jó lenne hogyha azért – aztán – a Jóisten tűnik/tudunk már minden – az elején azt gondoltuk, megmondom őszintén, hogy azért kell ilyen mennyiség, hogy a párkasszába – mert ugye hát mindenre gondolhat az ember. De ezek lenyúlták simán, ezek nem adtak oda senkinek semmit. Ezek szerint neked se!

(…)

FERDINANDY:
Teljesen le vagyok döbbenve. (Makog.) És a Mazsu csak – semmi hivatkozással? Csak azt mondta, hogy…? Csak, hogy 20% és viszontlátásra?

VÁLLALKOZÓ:
Persze. Nem tudod azt, hogy vett 130 millióért a 12. kerületben egy fasza lakást? Azt nem tudod? Meg vett itt Zuglóban is a Gyarmat utcában. A barátom, a Feri csinálta – Futácsi Feri – itt a Gyarmat utcában, két ilyen szép ház – (Makogás: kb. a Feri fiának volt az ő lánya, Barbi, a barátnője?) az ott kapott egy ilyen penthosue lakást, Feri csinálta azt – ott vett a – először azzal kezdte még be se ült a székbe – hogy ott megvette azt a lakást, aztán föl lett újítva neki – azt is persze ugye ki csinálta? – Aztán olyan szemét, hogy amit megvett ott 130-ért a 12. kerületben – az asztalosnak még mindig tartozik vagy 3 millióval – és akkor azt mondja az öcsémnek – mert mondja neki a Zoli, hogy legalább azért fizesd ki, hogy akkor ne legyen… – hogy Ó bazmeg, hogy nem is dolgoztál nekünk, csak tanácsadó meg ilyenek. Ilyen egy arcátlan görény.

FERDINANDY:
És most megkerestétek a Mazsut – beszéltetek vele? Hogy valamit csináljon…

VÁLLALKOZÓ:
Tagadja – hogy neki nem bűne, hogy a Papcsák nyúlta le.

Betti:
Egymásra mutogatnak.

VÁLLALKOZÓ:
Persze. Ez a legjobb! Papcsák azt mondja, hogy ő nem tudott róla…

FERDINANDY (Nevet.):
Hogy ő csak 2%-ot kért volna…

(…)

VÁLLALKOZÓ:
Így van. Én is azt mondom. Élni és élni hagyni, és akkor mért kell ezt csinálni? Na mindenesetre.: ez a biztos, ezért is tudom ezt. Csinál ő azért – sok érdeksérelmet okoz. Nincs megfelelő intelligenciája ahhoz – hogy akkor elszállt az agya, hogy ő kormánybiztos – azt hitte, hogy őneki minden jöhet, és bármit meg tud tenni. És minket meg hülyének néz meg nézhetett, mert úgy gondolta, hogy nem merünk úgyse szólni, vagy nem merünk – hát dehogynem. De mondom: elsődlegesen tényleg, amikor ilyen horror összegekről volt szó, az ember azt gondolta, hogy gyűjti a pártkasszába. (…) És ugye mikor kiderültek ezek a disszonanciák, meg egymásra mutogatás, meg egyik hazudik, a másikra keni, másik a másikra – és akkor még arra se képesek, hogy kifizessék azt ami jár – hát akkor ezt nem érti (az ember?)

Várnai László LMP-s zugló képviselő a blogján a következőket írja:
„A fenti ügyben 2012 szeptemberében tettünk feljelentést, hűtlen kezelés, számviteli szabályok megsértése miatt, de a XVI. kerületi rendőrség máig nem lépett előre az ügyben. Az 1000 (!) befogadott számla ügyében indított belsővizsgálatról azóta sem tájékoztatta a testületet a polgármester.
Megjegyzem, a HBF Kft-nek jelenleg is 130 millió forintos élő szerződése van a Zuglói Városgazdálkodási Zrt-vel. Figyelem a papcsák által sokat szídott céggel a friss szerződéskötés dátuma 2013 január 14.”

Megosztás