Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az Ember, Aki Nem Szállt Le A Buszról, De Miniszterelnök Szeretne Lenni

Múlt héten külföldön nyaraltam, ami egy az igazi klasszikus, elvágva minden magyar nyelvű hírektől nyaralás volt, így mikor hazajöttem, a legkézenfekvőbb kérdést tettem fel: Na, és mi történt a héten amíg nem voltam itthon ???

Erre a következőt válaszokat kaptam:
1. Orbán lányait szendvicsben táncoltatták
2. Bajnai nem szállt le a buszról

Sajnos nem lett megörökítve az a csodálatos WTF?!, amibe eltorzult az arcom … hát mégis milyen ország milyen nyomorúságos nyári uborkaszezonának legszánalmasabb történéseinek a legalja ez? Aztán gyorsan bedolgoztam a kimaradást, és ez az ország valóban a nihilbe tart, hogy csak ennyit tudott felmutatni július 13. és július 19. között. A szendvicset, meg a buszt.

Aztán megnéztem az ATV kisfilmjét az Emberről, Aki Nem Szállt Le A Buszról. Én úgy tudtam, hogy az ATV segíteni kívánja Bajnai kampányát. Ha ez a céljuk, akkor miért égetik ezt a szerencsétlen balfaszt az ilyen filmekkel? 
Bajnai az őszi nagy kampány előtt elment főpróbát tartani Felcsútra, aminél magasabb labda vidéken nem nagyon létezik, erre olyan nyomorúságos teljesítményt nyújtott, hogy a kampányfőnöke helyében én
a, vagy azonnal lemondanék
b, vagy sürgősen egy új jelöltet keresnék. 

Bajnai lehetséges, hogy remekül tud irányítani egy kormányt, de uramisten, ez az ember sótlanabb, mint a legutolsó kommunista hivatalnok az átkosban. Amikor megszólal (02:26), azonnal le akarnak ragadni a szemeim, és legszívesebben hosszában vágnám fel az ütőeret a karomon. Amikor tavaly október 23-án Bajnai először lépett fel a színpadra a szerény szónoki képességei teljes tárházával, azt hittem, ez csak a pre-alfa verzió, a kampánycsapat, a coach-ok a kezükbe veszik és pár hónap alatt megtanítják, hogyan kell beszélni, szónokolni, kampányolni. De nem, ez az ember valóban ennyit tud. 

A teljes ötlettelenség, a váratlan húzások teljes hiánya, unalmas, százszor ellőtt frázisok. Azt hitték, hogy majd nem kell kampányolni? Hogy majd elég lesz Bajnai neve a szavazatokhoz? Ha ilyen teljesítményt nyújtott Felcsúton, akkor mi lesz, ha Debrecenbe, Hódmezővásárhelyre, Győrbe kell menni kampányolni? 

És mivel az olló a Fidesz valamint az MSZP és Együtt-PM között nemhogy kezdeni összezárulni, hanem éppen ellenkezőleg, nyílik szét, lassan el kellene gondolkozniuk, hogy mi lesz ennek a tendenciának a vége. Lehet minden nap sajtótájékoztatót tartani, hogy „Együtt leváltjuk az Orbán-rezsimet„, de a jelen pillanatban a korrekt szlogen úgy hangzik, hogy „Talán együtt sikerül megakadályozni, hogy Orbán Viktor újra kétharmaddal nyerjen„. És még ehhez is baromi sokat kell dolgozni.  De egy ennyire sótlan, béna, beszari alakkal, mint Bajnai ez kurvára nem fog menni. (Külön vicces, hogy a PM-es fiúk erre az alakra csatlakoztak rá.)

Megosztás