Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

„Lehetséges, hogy a nagymamája magyar volt” – az EPER levele a Médiatanácshoz

A Médiatanács májusban indított hatósági eljárást az EPER-rel szemben, mert a rádió az idén március 4-10. közötti adáshéten 68 percnyi szünetet sugárzott, valamint azért, mert az ominózus héten több olyan zeneszámot sugároztak, amiről nem lehetett megállapítani, hogy magyar zeneműnek minősülnek-e. Márpedig a médiatörvény értelmében a közösségi rádióknak 50 százalékban magyar tartalmat kell sugározniuk.

Az Első Pesti Egyetemi Rádió válaszlevele nem hatotta meg a Médiatanácsot: határozatban kaszálta el a rádiót és felszólította a jogsértés abbahagyására, mert szerintük „A Médiaszolgáltató azt nyilatkozta, hogy az »ismeretlen zene« jelzéssel feltüntetett zeneműveket nem tudja azonosítani”. Az EPER szerint ez hazugság.

A probléma az, hogy a Médiatanács szerint a Médiaszolgáltató (jelen esetben az EPER) feladata, hogy bizonyítsa, a lejátszott zeneszámok magyar zeneműnek minősülnek-e, ami egy művésznéven szereplő előadónál nem túl egyszerű, pláne ha szöveg nélküli zeneszámokról van szó.

Az egész, bizarr történet az Indexen olvasható, mi csak az EPER levelét tesszük ide, mert le a kalappal előttük, hogy le merték írni a kendőzetlen véleményüket, jókat nevettünk rajta. Frappáns levél!

eper1.jpg

eper2.jpgeper3.jpgeper4.jpgeper5.jpgeper6.jpg

Megosztás