Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

2012!

Boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Ismét vége egy évnek, nem is akármilyen év volt, nem merném rámondani, hogy simplicity.

Ez a kelet-közép európai abszurd, amiben boldog statiszták vagyunk, egészen bizarr magasságokba jutott. Az új szereplők keményen tolták egész évben, és a régi szereplők sem akarják feladni a régi szerepüket.

Még mi is csak kapkodtuk néha a fejünket, bár igyekeztünk sodródni az eseményekkel, nem mindig jutott mindenre időnk, bár talán jobb is volt így.

Az előző évköszöntő posztban azt írtam, hogy " … szeretném üdvözölni az Európai Unió soros elnökét, az Elnök urat, ha már szabad így hívnom … ezzel a következő 6 hónapra a móka garantált, remélem sok szép pillanattal örvendeztet meg minket és az egész Európai Uniót az Elnök úr, magyar hangja Szijjártó úr, a tolla Schmitt úr, a gazdasági guruja Matolcsy úr, a nyugdíjvédelmise Selmeczi asszonyság, médiafelügyelője Szalai asszonyság … és az egész csapat, akik most kitágítják végre az ország határait, és rendet csinálnak ebben a kurva Unióban!"

A fene sem gondolta, hogy tényleg megcsinálják … szabadságharc, unortodox, álamfő, spekulánsok, alaptörvény, alaptörvény asztala, alaptörvény festményei, Kerényi, Gubcsi, gyorsnaszád, retusálás, Matolcsy, Lézer Jani, Szijjártó Peti, Simicska, Gyurcsány, Puch … az egész "nagytudású elit" leszerepelt, nem segített semmit sem a kormányváltás, hát nem mindegy, hogy az MSZP lop iszonyú bénán, vagy a Fidesz vérprofin?

Egy valamit mindenki megtanult 2011-ben: soha többé senkinek soha kétharmadot!

El sem tudom képzelni, hogy ezt hogyan lehet még fokozni 2012-ben, de biztos vagyok benne, hogy ezek megpróbálják, és meg is csinálják …  nagy magyar feltámadásra nem számítunk, talán azért nagy mákkal összejön, hogy elkerüljük az államcsődöt. Talán.

Mindenesetre egy biztos: akár győz a szabadságharc, akár veszít, arról lesz poszt. Nagy tétekben azért ne fogadjatok a győzelemre…


(kép: Peter from Texas)

2012-re mindenkinek egészséget és biztos munkahelyet kívánunk, aztán indulhat az országos Survivor-show, éljük túl valahogy ezt az évet.

laspalmas & zero

Megosztás