Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Visszaosztási-rajz a határidőnaplóban

Megkezdődött a Hagyó-féle bűnszervezet büntetőperének iratismertetése, így gyorsan meg is kezdődött a szivárogtatás. Minden napra jut egy-egy igazi fincsi szkennelt anyag, nagyon szépen köszönjük, csak így tovább!

A 45 ezer oldalnyi nyomozati anyagból kiszivárgott 0,00001% is valami elképesztő képet vázol fel: bűnszervezetben, módszeresen loptak mindenből éveken keresztül.

Tegnap például "csak" annyi szivárgott ki, hogy Hagyóék 1 db metrószerződésből 5%-ot "kértek" vissza. Ami akár még jó hírnek is számít, hiszen az átlag 10%, de van olyan város, ahol ugye a 20% a menő. Csakhogy a szerződés 40 milliárdról szólt, így annak az 5%-a már valami. Alap: csak sokból lehet sokat lopni…

Valahogy azért sejtettük, ha egy pitiáner 90 100 milliós HÉV-kijelzős bizniszből is kértek vissza, akkor a 400 milliárdos 4-es metró bizniszből is csemegéznek egy keveset. Öt százaléknyit.

A mai nap idiótája Hagyó Miklós egykori ügyvédje, Horváth Iván.

2010. májusában tartottak házkutatást a Horváth, Dóczi és Lehmann (HDL) ügyvédi irodánál. Ez az ügyvédi iroda intézte Hagyó családi cégének, a Wirtass Kft. jogi ügyeit is. Az irodát Hagyó benyomta a fővárosi cégekhez: 2007 óta mintegy 230 millió forint értékben kötött szakértői szerződéseket fővárosi tulajdonú cégekkel: a BKV 98 milliót, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) 45 milliót, a DBR Metró 2,8 milliót, míg a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 83,7 milliót fizetett.

A rendőrségi nyomozás adatai szerint az ügyvéd közreműködött a BKV fénymásoló-állományának felmérésére vonatkozó, fiktív szerződés megkötésében. A gyanú szerint Horváth közbenjárt a BKV-val kötött szükségtelen szerződés megkötése érdekében, politikai kapcsolatait is felhasználva a nyomásgyakorlásra, valamint közreműködött a hamis teljesítés-igazolás aláíratásában, amire végül a BKV 19,2 millió forintot fizetett ki.

Szóval 2010. májusában a házkutatás során lefoglalták Horváth határidőnaplóját. Vagy nem volt annyi esze, hogy a már javában zajló BKV-s nyomozások mellett elégesse a bizonyítékot, vagy abban bízott, hogy hozzá nem fog elérni a nyomozás. Nos, tévedett, a határidőnapló tartalma (pdf itt) pedig most az Átlátszó portálon landolt.

"A 2010-es házkutatás keretében lefoglalt 2007-es és 2008-as határidőnaplók bejegyzései a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint arról tanúskodnak, hogy Horváth Iván ügyvéd közvetlen módon irányította és utasításokkal látta el a fővárosi tulajdonú közműcégek vezetőit, például Antal Attila és Balog Zsolt akkori BKV-vezéreket, illetve az ezen cégekhez kapcsolódó közbeszerzéseket és egyéb beruházásokat kézben tartotta.

Horváth Iván egyebek mellett reklámfelületekről, energiatenderről, takarításról, őrzés-védésről, használati jogokról, fejlesztési jogosultságról, sőt végkielégítésekről is egyeztetett. A határidőnaplóban többször szerepel a “Puch” bejegyzés is."


A határidőnaplóba pedig az ügyvéd út felskiccelte kinek, mennyit, honnan, hová.

Páratlan kortörténeti dokumentum:


Nyomozó legyen a talpán, aki az összes nevet, számot, nyilacskát aprólékos munkával leellenőrzi, kinyomozza …

Én egyet még mindig nem értek:
Ki volt ekkor a főpolgármester? Ő hogyhogy nem gyanúsított még? Még a saját embere, Mesterházy Ernő is megvezette, mi? Tényleg hülyének néznek?

Csak két opció van:
a, D.G. mindenről tudott
b, nem tudott róla, de úgy alakította ki a rendszert, hogy ezeket meg lehetett csinálni. Ha nincsenek külső-belső ellenőrzések, fékek, szabályok, akkor persze lehet lopni ezerrel.

Megosztás