Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hungarikum a Szigeten

Kenyér és cirkusz mindig kell a népnek, most pár hétre előre el vagyunk látva.
64 Vármegye vs. "Zsiget" vs. Budapest vs. Rendőrség vs. TASZ – van ennél fincsibb koktél?

A sztori dióhéjban: egy magánszemély januárban bejelentette a rendőrségen, hogy 500 fős demonstrációt kíván tartani a magas üzemanyagárak ellen a Hajógyári-szigeten augusztus 1-20. között, reggel 10-től este 10-ig. Mivel a Hajógyári-sziget közterület, és a rendőrségnek nincs mérlegelési joga, a bejelentést tudomásul vették.
Áprilisban viszont a Fővárosi Önkormányzat bérleti szerződést kötött a Sziget kft.-vel a Sziget-fesztiválra a Hajógyári-sziget területére, augusztus 8-től 14-ig.

TASZ: "Az önkormányzat által a Sziget fesztivál megrendezéséről utóbb kötött szerződés nem lehet akadálya a tüntetés megtartásának. A tüntetők nem tarthatnak igényt ingyen jegyre, ők csakis a számukra kijelölt közterületet használhatják a tüntetésre megjelölt időpontban. A tüntetőknek pedig egyeztetniük kell a fesztivál szervezőivel, hogy hogyan juthatnak el a demonstráció helyszínére. A rendőrségnek kell biztosítania a rendet a tüntetés alatt."

Gerendai (Sziget): "A rendőrségnek nyilván az a dolga, hogy biztosítsa a tüntetők jogait, de ne a mi kárunkra! Ha erre ki tud találni a rendőrség valamilyen megoldást, annak örülök. De egyelőre nem látjuk, hogy mi erre a megnyugtató megoldás. Mi biztos, hogy nem fogjuk veszélyeztetni sem a látogatóinkat, sem a tüntetőket azzal, hogy összeeresztünk egy alapvetően szélsőjobbos nézeteket valló közeget egy alapvetően antifasiszta közeggel. Sok ezer olyan külföldi antifasiszta lesz a rendezvényünkön, akik ahhoz vannak szokva, hogy örömmel ütköznek meg a szélsőjobboldallal".

Bús Balázs III. kerületi polgármester:
"Megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy bárki a gyülekezési jogra hivatkozva megzavarja bármelyik kulturális rendezvényen vagy fesztiválon a fiatalok szórakozását. Ami a Sziget körül kezd kialakulni, az számomra elfogadhatatlan, és a gyülekezési joggal való visszaélés klasszikus példája. Amennyiben a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom valóban a benzinár ellen szeretne tüntetni, Óbuda-Békásmegyer polgármestereként felajánlok számukra egy másik óbudai helyszínt, de azt elfogadhatatlannak tartom, hogy a benzinárra hivatkozva a fiatalok szórakozását tönkretegyék."

Deutsch Tamás a Twitteren:
"Na, erre szokta mondani egy neve elhallgatását kérő barátom, hogy "eszem-faszom megáll"!" És: "Hajrá, Balázs! (takarodjon a Bús-ba a Szigetről a 64 vármegye!)"

Nagyon fifikás az ügy, az biztos …

Jogilag elég nehéz belekötni, hiszen a "magánszemély" törvényesen járt el, a Fővárosi Önkormányzatnak kellett volna a szerződés kötés előtt a rendőrségtől megkérdezni, hogy van-e bejelentett tüntetés a Hajógyári-szigetre, de gondolom fel sem merült bennük, hogy bárki is pont a Szigeten, pont a Sziget ideje alatt tüntetne…

Precedenst teremtő mindenképpen, hiszen jó előre le lehet foglalni tuti helyeket, aztán utána vakarhatja mindenki a tökeit, hogy akkor most mi legyen: 2012. aug. 20-ra tüntetés a Hősök terén az eurózóna válsága ellen, jól megfér a tisztavatás mellett. Vagy 2012 július 15-től augusztus 15-ig tüntetés a Csattogó-völgyben a drogliberalizációért és a melegek házasságáért, szerintem jól megférne a Magyar Sziget mellett. És még lehetne folytatni …
 
Mert ugye senki sem gondolja azt, hogy a 64 Vármegyét ennyire felizgatta a magas benzinár januárban. Nekik a Sziget=Zsiget, egy mocskos zsidó-drogos-buzi fertő, köpködnek rá már évek óta, hát most összehozták, hogy egészen közelről köpködhessenek.

Ritka nagy taplóság mások szórakozásába belekeverni a politikát, mindenki megtalálja a maga Szigetét, ezért van Magyar Sziget nekik, meg sima Sziget egy másik célcsoportnak.
 
A FB-on természetesen már megalakult a támogató és ellenző csoport: Demonstráció a magas üzemanyagárak ellen! és Sziget fesztivált akarunk, Nem tüntetést!

Zolivagyok és Kiss Ádám is dühösen küldte el a picsába a vármegyéseket, de lehet, hogy nem kellene eret vágni az idegtől.

A Hírcsárda például sokkal könnyedebben vette a sztorit:
"Az augusztus 20-i tűzijáték idejére jelentett be légi tüntetést egy baloldali ifjúsági szervezet. A Baloldali Vitorlázórepülők Pangeáért Egyesület szóvivője elmondta, még tavaly augusztus 23-án jelentették be vitorlázórepülős tüntetésüket a Gellért hegy fölé, 200 méteres tengerszint feletti magasságban.
"Célunk felhívni a figyelmet arra, hogy a Földnek sokkal jobb volt még amikor együtt voltak a kontinensek. Ezt a politikusoknak is fel kéne ismerniük és tenni valamit az ügyért." – olvasható Kun Ármin, a szervezet vezetőjének üzenete az esemény weboldalán.
"
 
Pedig nyugodtan össze lehetne hozni a Nagyszínpad előtt a Nagyréten a tüntetést.

Délelőtt fél 10-kor a csikósnindzsás jelmezt felöltő vármegyés tüntetők összegyűlnek a K-hídon. A rendőrség a csoportot bekíséri a Nagyrétre, ahol kettős kordonnal elkerítenek nekik egy kis terültet. Ezen a területen nyugodtan tiltakozhatnak reggel 10-től este 10-ig, a területet csak Sziget-napijegy ellenében hagyhatják el. Akár még fogadásokat is lehet kötni, hogy a fekete jelmezben meddig bírják a tűző napon.

A kettős kordont 3 oldalt körbe kell pakolni mobil TOI-TOI-okkal, a negyedik oldalra pedig plexifalat kell rakni, és egy 3 nyelvű táblát kihelyezni, hogy a magyar és külföldi látogatók megnézhessék ezt az igazi hungarikumot.


Kedves Látogatók!

Önök egy sajátos hungarikumot láthatnak, a csikósnindzsákat (nindzsákó hungaricus). A kicsiny populációjuk pár egyedét figyelhetik meg természetes közegükben, a szabad ég alatt. Az Önök biztonsága és a karikás ostor nagy hatósugara miatt plexifalat helyeztünk el.

Kérjük NE etessék a csikósnindzsát!

Kérjük, NE ingereljék a csikósnindzsát!

Megkérjük a színes bőrű, zsidó és meleg látogatóinakat, hogy NE közelítsék meg a kordont, mert ez ingerlően hathat a csikósnindzsára. A hátsó sorokból szemléljék ezeket a pompás egyedeket!
Megkérjük, hogy NE fújják a mariuhana-füstöt a csikósnindzsa felé, mert a kifinomult szaglásuk révén erre különösen ingerlékennyé válhat, és ebben az esetben csak könnygáz segítségével tudjuk megfékezni.

Kérjük, a fotózáshoz kerüljék a vaku használatát!

Itatás-etetés 3 óránkét, oszlatás könnygáz, gumibot és pajzs segítségével alkalmanként.
Kérjük, figyeljék a hangosbemondót a pontos időpontért!

Sziget

 
Betyárból csak A Jó Laci betyár!

Megosztás