Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Mi az a kocsi, ami megbízható, és időre oda lehet érni vele?

A válasz attól függ, hogy ki teszi fel a kérdést.

Lázár János is feltette a kérdést olyan embereknek, akiknek ad a véleményére, mikor új szolgálati autót keresett magának.

Ezt válaszolták neki:

Ez egy 5000 köbcentis V10-es motorral felszerelt, 450 lóerős Audi S8.
Használtan 13-14 millió forint, újonnan 40 millió.

Lázárnak egy használt Audi S8-ast bérelnek, mégpedig havi 600 ezer forintért. De nem kell aggódni, ugyanis közösen fizeti a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Fidesz-frakció. Azt mondják, így pénzt spórolnak. A havi 300 ezer forintos benzinszámlát is elfelezik (mivel 20-22 litert eszik a kicsike).

Szeretném felhívni azonban a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Fidesz-frakció figyelmét így a kurva nagy spórolás közepette, hogy mind a ketten a költségvetésből kapják a pénzt, így ha felezik, harmadolják vagy negyedelik, az kurvára nem spórolás. Én azt javasolnám, hogy dobjuk szét ezt az összeget mondjuk 100 költségvetési intézménynek, és akkor mindjárt csak havi 6 ezer forintba kerül havonta az autó…
 
A hódmezővásárhelyi önkormányzat szerint ez az olcsóbb megoldás, és az autót nem is a polgármester választotta. Végh Ibolya aljegyző közölte, a polgármester megkérdezett olyan embereket, akiknek adott a véleményére, hogy melyik az a kocsi, amelyik megbízható és időre oda lehet érni vele.

Lázár még ellenzéki polgármesterként úgy nyilatkozott, hogy "én munkaeszköznek tekintem, amilyet adnak, én olyannal járok. Legyen biztonságos, ahhoz viszont ragaszkodom."

Mikor megkérdezték, hogy miért láthatták két különböző Audi S8-asba beszállni, arra Lázárt azt válaszolta, hogy "egyszerre csak egy autót használok, egy is van. Arról lehet szó, hogy amikor a szolgálati kocsim szervizben volt, onnan kaptam egy csereautót, ezért a kétféle rendszám és a szín."

Szerencsés ember ez a Lázár, hogy még a csereautó is Audi S8-as 🙂
 
De Lázár cserébe volt olyan "nagylelkű", hogy lemondott a lakhatási támogatásról, a havi 115 ezer forintról.

Így kénytelen beérni a havonta a bruttó 510 180 forint képviselői fizetéssel, az 556 560 forint választókerületi pótlékkal és a 545 000 forint polgármesteri fizetéssel.
Autóra+benzinre (+ havi 900 ezer) nem kell költeni, és a telefonszámláját is közösen fizeti a város és a frakció.

Gondolom spórolásból.

Megosztás