Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A lista, ahol nem a Kétfarkú Kutya a legviccesebb

A 2010. évi önkormányzati választásra az OVB-nél nyilvántartásukat kérő jelölő szervezetek listája.

RODOSZ, MACIFÉSZ, LIBERÁLISOK, SMSDEMOKRATÁK ….
 

Az SMS Demokrata Párt például jelentkezőket keres, 1000 forint regisztrációs díj fejében jelentkezhet bárki jelöltnek, aki többek között ezt a 3 pontot teljesíti:
Az ország értékelés legfeljebb 3 oldal terjedelemben, elképzelések a képviselői/polgármesteri munkáról legfeljebb 2 oldal terjedelemben, vélemény az SMSDEMOKRATA programjáról.

Szívesen elolvasnánk mi is ezeket a "pályamunkákat" ígéretes irományoknak tűnnek.

Az érdi programjuk mindenesetre rövid, ütős:

1.   Bevezetjük a demokráciát, a várost érintő minden fontos kérdésben kikérjük a lakosság véleményét, olcsó digitális szavazással.
2. Önkormányzati vállalkozások működtetésével teremtünk munkahelyeket és bevételt a városnak.
3. Ütős városőrséget hozunk létre, csendes békés várossá alakítjuk Érdet.
4. Ismerethiányos honfitársainknak megtanítjuk a társadalmi együttélés minimumszabályait.
5. Nyilvánossá tesszük az önkormányzat és intézményei gazdálkodását. Netre tesszük a teljes könyvelést, az utolsó forintig követhetővé tesszük a közpénzek felhasználását. Minden meglévő közérdekű adatot nyilvánosságra hozunk, visszamenőleg is.
6. Az önkormányzat által kötendő szerződéseket még aláírásuk előtt nyilvánosságra hozzuk, hogy azokat bárki véleményezhesse. Önkormányzati megbízást csak olyan cégnek adunk, amelyik vállalja a megbízási díj részletes és nyilvános elszámolását. 
7. Azbesztmentesítjük a közintézményeket, hogy a gyerekeket és a dolgozókat ne érje egészségkárosodás.

És az elnök úr komolyan gondolja.

A RODOSZ-nak, a Roma Diplomások Országos Szervezetének nincs honlapja, de egy 2005-ös C-Rádiós interjúból kiderül pár infó:

"Ötven tagunk van, de azért terhelnek minket nehézségek, mert az ország különböző pontjairól vannak tagjaink, Pécstől Debrecenig, vagy Miskolctól és Szegedig, és hogy egy szervezet működőképes legyen, ha akarjuk, ha nem ki kell mondani, hogy tőkeigényes. Elég, ha csak az utazási költségeket veszem figyelembe, nálunk tiszteletdíj nincs, de nem is ez a kérdés, hanem a tagok a saját pénzükből meddig tudják finanszírozni az utazást, a szállásköltséget vagy étkezést. Nehezen működünk. Most, hogy a gondjainkról is mondjak egy pár gondolatot, és akkor érzékelni tudod, hogy milyen nehézségekkel jár, hét vagy nyolc pályázatot írtunk, sajnos egyik sem nyert.
Írtam egy levelet, illetve három levelet írtam, egyet Teleki László államtitkár Úrnak, Kolompár Orbán Országos Cigány Kisebbség Önkormányzat Elnökének, valamint írtam Varga Józsefnek a magyarországi Cigányokért Közalapítvány elnökének, amibe azt kértem, hogy segítsenek abba, hogy a törvényes feltételeknek eleget tudjak tenni, mint elnök össze tudjam hívni a Roma Diplomások Országos Szervezetének közgyűlését, ugye évente meg kell tartanunk. Ez költséggel jár. 150000 forintot kértem, hogy egalább az útiköltségeket ki tudjam fizetni a tagoknak. Ez tavaly szeptemberben volt. Teleki Lászlótól még egy levél egy telefon sem érkezett a mai napig. Kolompár Orbántól ígéretet kaptam. Varga Józsi adott 150000-et, aki jobboldali.
"

A Magyar Demokratikus Unió mindenkit üdvözöl megújult honlapján, igaz, a legfrissebb hír az újévi köszöntő, január 1-ről. A programjuk rövid, velős, ütős.

Az Igazi Demokraták Klubját 2009-ben jegyezték be, nincs róla semmilyen információ, nincs honlapjuk, semmi. Érdre jegyezték be, Emma utca 1/B-be. Biztos csak véletlen lehet, de az SMS Demokrata Párt is ugyanerre a címre van bejegyezve …

Ezzel a szemben a Roma Polgárjogi Egyesültnek korrekt és aktuális honlapjuk van, saját Facebook-oldallal.

A Phralipe Független Cigány Szervezettel az APEH honlapján találkozhatunk, mivel végrehajtás alatt áll a szervezet.

Az etnobiznisz is beindult, a kisebbségi önkormányzati választáson indulók listája is nagyon ott van a szeren … Ozvena Budapesti Szlovák Kórus, Szlovák Nyugdíjasok Klubja

Emlékszünk, mikor régebben Lányi Zsolt felfedezte a magában szunnyadó örményt?

Nos, 2010-es választás hasonló sztorija, hogy Kubatov Gábor is rájött, hogy ő bunyevác, és szeretnék önálló nemzetiségnek bejegyeztetni a bunyevácokat…

Megosztás